E2E Priča - Zaposleno više od 70 odsto polaznika

E2E Priča - Zaposleno više od 70 odsto polaznika

Pirot: Job info centar u Pirotu do sada je podršku u sklopu obuka na radnom mestu kroz projekat “Znanjem do posla”, pružio u više od 50 kompanija u kojima je zaposleno više od 70 odsto polaznika.

"To je i cilj projekta i obuka, da se mladi obuče za određeno radno mesti i ostanu da rade u kompaniji gde su se obučili", rekla je Jovana Božilović Minčić iz Job info centra.

Prema njenim rečima, nedavno su u Pirotu, u dve kompanije, završene obuke za CNC operatere i call operator u oblasti osiguranja.

"Pohađala su ih četiri kandidata. Okončana je završna evaluacija i oni su spremni za tržište rada, odnosno zapošljavanje. Ponuđen im je posao, neki su prihvatili, a neki su kasnije dobili bolje ponude. To je, s druge strane, opet zavisilo i od njih, ne samo od poslodavaca", objasnila je Božilović Minčić.

Ona je istakla odličnu saradnju sa kompanijama iz Pirotskog okruga, ali i Niša i najavila nove obuke.

"U pirotskoj kompaniji JLB biće 10 polaznika za CNC operatere i bravare. Primarnu selekciju smo završili i poslali poslodavcu. Kandidati i dalje mogu da se prijave, da ih stavimo na rezervni spisak. U Nišu će se u dve kompanije realizovati obuke: Harder Digital Sova i Moonstrack. U toku je predselekcija kandidata, a biće 10 polaznika.", navela je Božilović Minčić.

Obuke na radnom mestu su samo jedna od usluga u pirotskom Job info centru koja se realizuje kroz program “Znanjem do posla”.

Tekst: Zoran Panić / Foto: arhiva Job info centra / Uredila: Sandra Vlatković