E2E Priča - Veliko interesovanje za razgovor o karijeri

E2E Priča - Veliko interesovanje za razgovor o karijeri

KNJAŽEVAC: Dolazak karijernih praktičarki Job info centra iz Knjaževca u Tehničku školu u Zaječaru izazvao je veliko interesovanje učenika i učenica ove obrazovne ustanove te je u razgovoru o izboru buduće karijere učestvovalo je čak 40 srednjoškolaca i srednjoškolki.

Kako zamišljaju svoju budućnost, da li će nakon srednje škole potražiti posao, ili nastaviti školovanje u nekoj visokoškolskoj ustanovi, neka su od pitanja na koja su učenici i učenice iz Tehničke škole u Zaječaru tražili odgovore u razgovoru sa karijernim praktičarkama Job info centra Knjaževac.

’’Veoma smo zadovoljni što je tema kojom se bavimo izazvala ovoliko interesovanje kod mladih. Pokušali smo da ovim mladim ljudima objasnimo da je izbor budućeg zanimanja mnogo više od odluke koju će školu upisati. Od toga zavisi da li će biti srećni u onome što će raditi svakoga dana, do kraja života’’, rekla je Katarina Jagodić, karijerna praktičarka Job info centra Knjaževac.

Tehnička škola u Zaječaru radi od 1966. godine i obrazuje buduće mašinske tehničare za kompjutersko konstruisanje, tehničare drumskog saobraćaja, elektrotehničare.

Mladima u Zaječaru predstavljeni su alati, razvijeni u programu ’’Znanjem do posla’’, koji im mogu pomoći u donošenju karijernih odluka. Narednih dana, za njih će biti organizovana izrada Basic Check testa i radionica simulacije razgovora sa poslodavcem.

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković