E2E Priča - Radionice u Ražnju i Knjaževcu

E2E Priča - Radionice u Ražnju i Knjaževcu

KNJAŽEVAC: U okviru programa „Znanjem do posla“, Job info centar organizovao je u Ražnju radionicu o rodno senzitivnim zanimanjima, a u Knjaževačkoj gimnaziji testiranje putem popularnog Basic Check testa.

U Osnovnoj školi „Ivan Vušović“ u Ražnju tim Job info centra Knjaževac, a u okviru programa „Znanjem do posla“, organizovao je radionicu o rodno senzitivnim zanimanjima.

Karijerne praktičarke razgovarale su sa učenicama i učenicima o različitim karijernim putevima, pozivajući ih da odbace rodne stereotipe sa kojima se susreću svakodnevno, zaključujući da tipične karakteristike žena i muškaraca ne treba da budu presudne pri izboru profesije.

Deci su predstavljene i virtuelne naočare kako bi stekli utisak o tome kako izgleda voziti viljuškar ili zavarivati metal.

U Knjaževačkoj gimnaziji održano je još jedano Basic Check testiranje, s obzirom da su ga gimnazijalci i gimnazijalke prepoznali kao važan alat koji im može pomoći u planiranju karijere. Dogovoreno je da naredni susret bude posvećen nekom od zanimanja za koje u ovoj školi među mladima postoji najveće interesovanje.

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković