E2E Priča - Podrška mladima i kompanijama

E2E Priča - Podrška mladima i kompanijama

Pirot: Karijerni savetnici Job info centra u Pirotu nastavili su i tokom marta svoje aktivnosti u okviru Centra, ali i u osnovnim i srednjim školama, a planiraju da svoje usluge predstave ne samo mladima, već i sa zainteresovanim kompanijama koje su u potrazi za kvalitetnim radnicima.

“Posle radionica u Osnovnoj školi "8. septembar" u Pirotu, očekuju nas i posete svakom odeljenju posebno, kako bismo što bolje mogli da predstavimo usluge i mogućnosti, kao i video podrške učenicima”, rekao je karijerni savetnik Marko Cenić.

On je dodao da su razgovarali i testirali učenike Gimnazije Pirot, a da ih u narednom periodu očekuje poseta Mlekarskoj školi "Dr Obren Pejić" u Pirotu i Osnovnoj školi u Brzom brodu kraj Niša, gde će sa učenicima raditi i analizirati rezultate Wayfi testova.

“Pored toga, očekuje nas i javna rasprava o izrađenoj Strategiji za mlade, u čijoj izradi su učestvovali i članovi Job info centra Pirot”, podsetio je Cenić.

Iz Filijale NSZ u Pirotu je nedavno najavljeno da će krajem marta biti organizovan Sajam zapošljavanja na kome predstavnici Job Info centra godinama učestvuju i predstavljaju usluge projekta "Znanjem do posla".

“U prostorijama Job Info centra svakodnevno se radi individualno sa mladima koji su u potrazi za poslom, a trenutno sarađujemo i sa nekoliko kompanija u potrazi za kvalitetnim radnicima”, naveo je Cenić.

Tekst: Zoran Panić / Foto: arhiva Job Info centra/ Uredila: Sandra Vlatković