E2E priča - Obuka u kompaniji „Alatnica Krstić"

E2E priča - Obuka u kompaniji „Alatnica Krstić"

Pirot: Posle javnog poziva za poslodavce u okviru projekta "Znanjem do posla, JOB info centar u Pirotu, partner na projektu, objavio je javni poziv za obuku za zanimanje CNC operater koja će trajati pet meseci. Rok za prijavu bio je mesec dana.

Ana Petrović, član brokerske organizacije JOB info centra u Pirotu, zadužena za obuke na radnom mestu, rekla je da će se troje mladih obučavati za ovo zanimanje u Kompaniji "Alatnica Krstić" u Pirotu.

„Njih troje će imati priliku da se na temeljan način, upoznaju teorijski, i praktično, tokom petomesečne obuke, sa zanimanjem CNC operater”, rekla je ona.

Polaznici će kroz rad direktno u kompaniji usvajati potrebna znanja i veštine, neophodne za obavljanje ovog posla.

„Uz pomoć iskusnih mentora iz same kompanije oni će se upoznati sa radom CNC mašine, osnovnim delovima, načinom rada i programiranja, vrstama materijala, načinom obrade, a svakako i praktično raditi na ovim mašinama”, rekla je Petrović.

Tokom obuke polaznici će dobijati novčanu naknadu, a najbolji će dobiti priliku da se zaposle posle petomesečne obuke.

„Pravo učešća imaju nezaposlene osobe starosti od 18 do 30 godina, ili nezaposleni iz kategorije teže zapošljivih, bez obzira na godine starosti. Poželjno je ali ne i obavezno da kandidati imaju srednje obrazovanje tehničke struke”, navela je Petrović.

Iz JOB Info centra u Pirotu pozivaju sve zainteresovane da se prijave lično u ulici Bogojavljenska broj 3, putem mejla jobinfocentarpirot@gmail.com ili na portalu www.pirot.jobinfo.rs.

„Dodatne informacije kandidati mogu dobiti na broj 010/501-820 ili putem mejla jobinfocentarpirot@gmail.com. Rok za prijavu bio je 15. avgust ove godine”, rekla je Ana Petrović.

Tekst: Zoran Panić / Foto: Arhiva JOB info centra sa obuka u Lisci /

Uredila: Sandra Vlatković