E2E priča – Animatori otkrivaju atrakcije Novog Pazara

E2E priča – Animatori otkrivaju atrakcije Novog Pazara

Novi Pazar: Novopazarka Emina Marukić (19) uspešno je završila obuku za turističkog animatora, koju je za 15 mladih iz tog grada, Sjenice i Tutina, organizovana u sklopu programa “Znanjem do posla”. Sada se nada da će uskoro početi da se bavi zanimanjem o kojem je od malena maštala.

U razgovoru za E2E Emina kaže da se na obuku prijavila, jer od malena voli da putuje i upoznaje nove ljude. To će joj, veruje, poziv turističkog animatora obezbediti.

„Živim u Novom Pazaru, mestu gde se prepliću različite kulture, ali sam tek tokom ove obuke shvatila da uopšte ne poznajem dovoljno svoj grad, svoj kraj. Ovo je bila idealna prilika da nešto naučim o Novom Pazaru i ovoj regiji, ali i da steknem korisna znanja o poslu turističkog animatora. Ova obuka je “prava stvar”, oduševljena je mlada Novopazarka.

Tokom obuke, najviše su joj se svidele praktična iskustva, obilasci turističkih atrakcija Novog Pazara, Sjenice i Tutina, o kojima sada zna znatno više. Veruje da bi, sada, bez ikakvih problema mogla da animira turiste tokom njihove posete.

“Shvatila sam da je za ovaj posao veoma važno znati kako dobro organizovati vreme. Jesu turistički animator i vodič slični poslovi, ali animator mora da obilaske posmatra iz ugla turiste, kako bi znao kako da sve organizuje. Aktivnosti ne bi smele da budu prenatrpane, ništa ne sme da se odvija prebrzo, a istovremeno neophodno je da kvalitetno provedu vreme na destinaciji koju posećuju”, objašnjava Marukić.

Ona obećava da će se sledeće godine, kada stekne dovoljno znanja, prijaviti za polaganje za licencu turističkog vodiča što će joj omogućiti da se tim poslom bavi u bilo kojoj zemlji na svetu.

“Volela bih da se ozbiljno bavim ovim poslom, spojila bih korisno i lepo, odnosno, ljubav prema putovanjima. Preporučila bih svima, ukoliko bude ponovo organizovana slična obuka, da se prijave. Neće se pokajati”, priča ova devojka.

Njena mentorka iz Turističke organizacije Novog Pazara Kata Tiosavljević kaže da je Emina, ali i ostali praktikanti, pokazala visok stepen interesovanja za turizam, privrednu granu koja je u ekspanziji u ovom delu Srbije.

“Rad u turizmu je idealan za mlade, energične ljude, koji poznaju svetske jezike i lako stupaju u kontakt sa ljudima. Emina ima baš takve kvalitete, vredna je i sigurna sam da će se pronaći u ovom poslu i da ćemo uskoro postati koleginice u turizmu”, kaže Tiosavljević.

Ona dodaje da je nekoliko praktikanata već počelo da radi u pojedinim turističkim agencijama, a da će im se sa dobijanjem licenci za turističkog vodiča, značajno otvoriti mogućnosti za dobijanje posla.

“Oni mogu samostalno da rade, da ih angažuju agencije iz bilo koje države na svetu. Što se Turističke organizacije Novog Pazara tiče, ona je trenutno ograničena zabranom zapošljavanja u javnom sektoru, ali se nadamo da će ona uskoro biti ukinuta”, navodi Tiosavljević.

U poslednjem krugu obuka na radnim mestima u sklopu programa “Znanjem do posla”, u Novom Pazaru i okolini organizovana je i obuka za zanimanje šivača lake konfekcije kroz koju su prošle 32 mlade nezaposlene devojke iz tog grada i Sjenice.

 

Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča – Sve o IT zanimanjima iz prve ruke

E2E priča – Sve o IT zanimanjima iz prve ruke

Kragujevac: U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji održan „Karijerni info dan“ za učenike završnih razreda

„Ovo nije običan posao, ovo je posao budućnosti “- ključna je poruka koju su predstavnici IT sektora poslali kragujevačkim gimnazijalcima na „Karijernom info danu“ posvećenom IT zanimanjima.

Ovu temu su predložili baš učenici gimnazije koji su u anketi školskog psihologa pokazali najveće interesovanje za IT oblast. Ovaj susret učenika i IT poslodavaca organizovao je Razvojni biznis centar (RBC), partner u projektu „Znanjem do posla“ u Kragujevcu.

 

„Pljuštala“ pitanja đaka o IT tržištu, programerima, visini plata

Veliku salu Prve kragujevačke gimnazije ispunili su učenici III i IV razreda specijalnog informatičkog odeljenja, prirodno-matematičkog smera, kao i nadareni matematičari.

Mateja Petrović, učenik IV razreda specijalnog informatičkog odeljenja, kaže da zna da su programeri danas vrlo traženi i da za zaposlenje ne brine.

 

 

„Svoju budućnost vidim u programiranju. Pošto je to široka oblast, došao sam na ovu radionicu da čujem koja se IT  zanimanja najviše traže, a posebno koji programski jezici, kako bih se ka tome usmeravao. Zadovoljan sam znanjem koje stičem u školi, ali želim da znam i da li je formalno obrazovanje dovoljno za rad u IT kompanijama“ kaže Mateja.

Učenica prirodno-matematičkog smera Anastasija Jovanović je došla na info-sesiju jer želi da „proširi vidike“ o IT oblasti.

 

„Svesna sam da su računari budućnost u svakoj sferi, medicini, pravu, ekonomiji… To je način da budemo uspešniji u poslu za koji se opredelimo“ smatra Anastasija.

 

IT je izbor i Jelene Marković, učenice IV razreda specijalnog informatičkog odeljenja. Ima planove, ali želi da sazna više o nekim opcijama u programiranju koje je zanimaju.

 

„Time bih htela da se bavim, da kombinujem  programiranje i dizajn.  Potrebne su mi informacije o tome, da bih mogla da iskristališem neke opcije“ kaže Jelena.

 

Koliko su gimnazijalci zainteresovani za IT zanimanja potvrdio je i „pljusak“ pitanja koja su postavljali, a sva su bila „in medias res“. Zanimalo ih je koja su zanimanja najtraženija u IT firmama , koji programski jezici, kakve su mogućnosti da imaju praksu dok se školuju. Gimnazijalce je interesovalo i kako je organizovan rad u IT firmama, ko je junior programer, koliko sati dnevno se radi, kao i koliko zarađuju programeri u Srbiji i inostranstvu. Nekoliko pitanja bilo je i u vezi sa mogućnostima za sticanje IT znanja i veština van formalnog obrazovanja u školi i na fakultetu.

 

Programer je najtraženije IT zanimanje

Odgovore na postavljena pitanja gimnazijalci su dobili iz „prve ruke“, od Ivice Vojinovića iz firme „Tech Tailors“.

 

„Moj drugari i ja smo odlučili da osnujemo svoju IT firmu, kako bismo nastavili da radimo ono što smo započeli u drugoj kompaniji koja je, nažalost, ugašena“ rekao je Vojinović koji ima dugogodišnje iskustvo u razvojnoj industriji.

Đacima je otkrio da trenutno njegova firma radi, pored ostalog, na mobilnoj aplikaciji za „pametno“ parkiranje.

Rekao je da je programiranje posao koji se radi iz zadovoljstva, a da je pri tom i dobro plaćen.

 

„Da sedite 12 sati za računarom i rešavate probleme – pa to je nemoguće bez ljubavi. Programiranje se voli!“ rekao je Vojnović.

Prema njegovim rečima, danas su najtraženija zanimanja u IT sektoru  programeri – Java i JavaScript, zatim QA, Data Science, analitika, kao i dobri IT administratori.

Mladima je poručio da, ako sebe vide radnom mestu programera moraju stalno da uče, da rade na sebi i napreduju, a svoja znanja i veštine usavršavaju i idu u korak sa novim tehnologijama.

„Formalno obrazovanje daje dobru osnovu, ali kada mladi dođu u IT firmu jednostavno to njihovo znanje iz škole i fakulteta, bude zastarelo. Zbog toga bi bilo potrebno da još tokom školovanja i, svakako, pre ulaska u IT firmu, mladi imaju priliku za praksu i da nauče kako da se prilagođavaju promenama i brzo usvajaju nove tehnologije“ rekao je Vojinović.

Na pitanje jednog gimnazijalca da li je posao programera „rezervisan“ samo za mlade ljude, Vojinović je odgovorio da godine nisu granica u karijeri.

Kaže, taj posao može da se radi i sa 80 godina, ali da je bitna fleksibilnost i da programer uvek bude u toku i prati savremene tehnologije.

 

 

 

Siguran rast tražnje programera do 2050. godine

Gimnazijalcima je o IT tržištu i potrebama za programerima govorio Branimir Dženopoljac, direktor IKT klastera centralne Srbije.

„Nema dovoljno ljudi u IT industriji u Srbiji. Imamo 20.000 registrovanih programera, a potrebno je još 15.000. Škole ne mogu da proizvedu toliko kadrova kolike su potrebe IT industrije. Zbog toga što su potrebe veće od ponude IT kadrova, mi smo osmislili koncept klaster akademije, obučavamo nezavisno od nivoa obrazovanja početnike u programiranju, a imamo i napredne obuke“ rekao je Dženopoljac.

Zbog velike tražnje IT kadrova gimnazijalcima je poručio da je sada idealan trenutak da razmisle o  svojoj IT karijeri.

Predstavio im je i programersku scenu Srbije u 2019. godini po istraživanju Startit-a na uzorku od oko 1100 anketiranih programera.

U IT firmama rade programeri juniori, mediori i seniori. Najviše je back-end i front-end programera, a dominira razvijanje za web. Omiljeni operativni sistem je Windows, a zatim slede Mac OSa i Linux. Među  našim developerima najpopularniji programski jezici su JavaScript, Java i C#.

 

 „IT sektor je potpuno drugačiji od svih ostalih oblasti, jer je ovde sve pozitivno. Ako volite programiranje, imaćete i rezultate, napredovaćete. Imaćete lep karijerni put i dobra primanja“ rekao je Dženopoljac

.

Anketa je pokazala da je skoro 73 posto srpskih programera svoje zadovoljstvo na poslu ocenilo sa 8. Najzadovoljniji su oni koji rade u tehnologiji C++. Od pogodnosti na poslu, naši programeri najčešće ističu da je to fleksibilno radno vreme. 

Na poslu koji rade, kako navode, zadržavaju pre svega zanimljivi projekti, a onda i odnos količine posla i plate. Zarade programera rastu iz godine u godinu, u 2019. plata juniora je 696 evra, mediora 1444, a seniora 2.619 evra.

Poslodavci najčešće kontaktiraju potencijalne zaposlene preko specijalizovanih platformi, poput LinkedIna. Za juniore, koji još uvek nisu uspeli da steknu kontakte u industriji, najsigurnije je da se prijavljuju na oglase.

 

„Ključne su prve dve godine rada u IT kompaniji. Posle toga , programerima sa iskustvom je mnogo lakše, jer im ponude za posao stižu sa svih strana“ rekao je Dženopoljac.

Poručio je da je programer zanimanje budućnosti, da će do 2025. godine IT postati najdominantnija industrija, a siguran rast potrebe za programerima biće bar do 2050. godine.

 

„Učenici gimnazije su na kraju info-sesije popunili prijave koje će biti povratna informacija za Razvojni biznis centar o njihovim interesovanjima, kako bi prema tome bile krojene nove aktivnosti i radionice za mlade. To je i važan kontakt da se, koliko sutra, povežu sa  poslodavcima i upute na praksu“ rekla je Marija Stojadinović iz Razvojnog biznis centra.

 

Tekst i foto: Gordana Mirović / Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča – Posete poslodavcima – ulaznica za zapošljavanje štićenika VP doma

E2E priča – Posete poslodavcima – ulaznica za zapošljavanje štićenika VP doma

Kruševac: Pronalaženje posla jedan je od problema sa kojim se suočavaju štićenici Vaspitno popravnog doma kada izađu iz te ustanove. Kako bi im pomogli u prevazilaženju tog problema predstavnici Omladinskog Saveta Kruševac su ove godine, u okviru projekta ,,Znanjem do posla“, sa trideset štićenika VP doma radili individualno i grupno karijerno savetovanje. U okviru programa organizovane su i jednodnevne prakse u kompanijama.

Na radionicama, štićenici VP doma učili su kako da napišu CV i motivaciono pismo, kako da se spreme za razgovor za posao. Savladavali su veštine i načine komunikacije za rad u timu, ali dobijali osnovne informacije neophodne za započinjanje sopstvenog posla.

O konkretnom poslu učili su kroz jednodnevnu praksu. Petorica štićenika bila su u kompanijama ,,Lice ulice’’ i ,,Kafe bar 16’’u Beogradu, a onda je jednodnevna praksa organizovana je i za četvoricu štićenika u preduzeću „Impregnacije drveta 5M“ u Ćićevcu. Do kraja godine će biti održana i praksa u kompanijama u Novom Sadu.

 

Štićenici VP doma: Znači nam da naučimo

J.M. (19) je jedan od štićenika koji su pohađali radionice, a potom bili na praksi u ćićevačkom preduzeću „Impregnacije drveta 5M“. On je pre dolaska u VP dom završio školu za kuvara, u Domu uči za montera centralnog grejanja, ali nije siguran čime će se baviti kada izađe.

„Svakako nam znači to što smo išli na radionice i što možemo da vidimo kako izgleda rad u nekoj proizvodnji, mada nisam siguran čime ću se baviti kada izađem. Sve ovo mi  pomaže da naučim kako da se obratim poslodavcu. Takođe naučio sam da napišem biografiju. Moja razmišljanja su, ipak, najviše okrenuta inostranstvu. Tamo bih išao jer mi je cela porodica tamo“, kazao je J.M.

G.V. (18) je završio osnovnu školu, u Domu je stekao drugi stepen za cvećara, mada, kako kaže, ne vidi sebe u tom zanimanju. Želeo je da uči i za varioca, ali uskoro izlazi.

 

 

„Projekat mi je dosta pomogao. Shvatio sam šta je dobro za mene i za moju porodicu. Kada izađem iz Doma prvo ću polagati vozački ispit. Moji roditelji se bave poljoprivrednom i stočarstvom, imamo vozila, mogu da prevozim radnike“, ispričao je ovaj štićenik.

Za D.S. (19) koji je ranije završio osnovnu školu, a u Domu zanat za metalostrugara, radionice u okviru projekta „Znanjem do posla“ bile su korisne jer je naučio da napiše CV.

„Mislim da je veoma korisno što smo mogli da vidimo kako funkcioniše jedna proizvodnja. Mislim da poslodavci ne bi trebalo da imaju loš stav prema onima koji su bili u VP domu, pogotovu ako neko pokazuje želju i zainteresovanost da radi“, navodi on.

 

„Važno je da imate volju i želju da radite“

U razgovoru sa štićenicima direktor i jedan od petorice vlasnika ćićevačke firme „Impregnacije drveta 5M“ Mikica Jeremić kazao je da je to preduzeće spremno da im otvori svoja vrata kada izađu iz VP doma.

 

 

„Nije bitno koju stručnu spremu imate, važno je da imate volju i želju da radite. Mi planiramo proširenje proizvodnje i očekujemo da ćemo zapošljavati nove radnike“, kaže Jeremić.

Odgovarajući na pitanja štićenika on je kazao da je plata oko 300 evra, te da se radi osam sati dnevno. Podsetio je da preduzeće postoji od 1885. godine, da se bavi proizvodnjom pragova za železnicu i stubova za elektroprivredu.

 

Mladi stiču realnu sliku o poslu, a poslodavci o položaju štićenika VP doma

Cilj svih navedenih aktivnosti je pomoć štićenicima u pripremi za pronalaženje posla nakon izlaska iz VP doma, podsetila je predsednica Omladinskog Saveta Kruševac Marina Virijević.

„Kroz usluge karijernog savetovanja štićenici znatno povećavaju znanja i veštine neophodne za pronalaženje posla i za reintegraciju u društvo“, kaže Virijević.

Ona napominje da ovim mladim ljudima radne prakse pružaju realnu sliku o njihovim budućim zanimanjima, a da podižu svest i poslodavcima.

„Ove aktivnosti bi trebalo da doprinesu povećanju svesti kod poslodavaca o položaju i problemima štićenika i značaju njihovog zapošljavanja. Trudimo se da napravimo kontakt sa što više kompanija na teritoriji Kruševca, Beograda i Novog Sada kako bismo omogućili štićenicima da nakon izlaska iz VP doma pronađu posao u nekoj od tih kompanija“, kaže Virijevićka.

 

Socijalna preduzeća šansa da mladi počnu da rade

Ona je podsetila da je za petoricu štićenika VP doma, koji su iz Beograda, organizovana jednodnevna radna praksa u preduzećima iz tog grada. Oni su bili u magazinu „Lice ulice“ i „Kafe baru 16“, preduzećima koja inače pomažu i zapošljavaju decu i osobe iz marginalizovanih grupa.

 

 

„U Udruženju „Lice ulice“ nemaju starosno ograničenje, oni pomažu u zapošljavanju osetljivih kategorija, a onima koji žele posao nije potrebno ništa od dokumenata. Oni koji dođu kod njih tražeći posao mogu da prodaju časopis „Lice ulice“. Prodaja se obavlja na ulici, Udruženje je obezbedilo i lokacije na kojima mogu da stoje, na primer ispred više pozorišta. Časopis košta 200 dinara, prodavcu ide 100 dinara, a 100 se vraća Udruženju“, objašnjava Virijevićka.

Ti štićenici su mogli da se oprobaju i u radu u beogradskom „Kafe baru 16“. Reč je, kako je objasnila, o socijalnom preduzeću koje zainteresovanima najpre obezbedi teoretsku obuku u institutu „Božidar Adžija“ za barmena i konobara, a potom u kafeu plaćenu radnu praksu. Neki radnici se tu zadrže, a neke upute u druge ugostiteljske objekte sa kojima imaju dogovor o zapošljavanju.

Inače, Omladinski Savet Kruševac je ranije kao deo programa „Znanjem do posla“ realizovao projekat ,,Safe Choices“, kojim je bilo obuhvaćeno 65 štićenika VP doma. Oni su imali idividualno karijerno savetovanje, edukacije o zapošljavanju i tržištu rada, posete različitim firmama, a za desetoricu štićenika obezbeđena je i jednomesečna plaćena radna praksa u JKP Kruševac za zanimanje cvećar – vrtlar. Kroz projekat je pomognuta izgradnja plastenika u VP Domu, gde se štićenici obučavaju za to zanimanje.

Tekst i foto: Jelena Božović / Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča – Mladi žele da čuju realne priče o različitim zanimanja

E2E priča – Mladi žele da čuju realne priče o različitim zanimanja

Kruševac: Učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola, njih oko hiljadu, tokom ove godine upoznali su predstavnike 25 zanimanja. Na četiri Realna susreta, odnosno grupna karijerna savetovanja, đaci su mogli da saznaju koju školu je potrebno završiti kako bi se određenim poslom bavili, šta ti poslovi uopšte predstavljaju, ali i koje su prednosti i mane.

 

Grupno karijerno savetovanje se u Kruševcu sprovodi u okviru projekta „Znanjem do posla“, a na poslednjem Realnom susretu učenicima su se predstavili knjigovođa, glumac, šminkerka, novinarka, muzičar, dečiji hirurg i fudbaler.

 

 

Koliko su đaci zainteresovani da čuju i nauče pokazuje i podatak da se za nedavni Realni susretu u Beloj sali tražilo „mesto više“, jer je došlo više od 250 učenika.

 

Među njima su bili i đaci osmog razreda kruševačke Osnovne škole „Jovan Popović“.

 

Najkorisnije đacima koji se dvoume šta da upišu

 

Osmak Jovan Šoškić najverovatnije će upisati filološki smer u Gimnaziji, mada razmišlja i o društvenom smeru.

„Ovakvi susreti su veoma korisni deci, pogotovo onima koji se dvoume. Meni je zanimljivo da čujem glumca, interesuje me koliko je zaista težak taj poziv“, kaže Jovan.

 

 

Njegovog druga Stefana Milosavljevića takođe interesuje gluma. Iako planira da upiše Vojnu gimnaziju, a potom i Vojnu akademiju, ukoliko u tome ne uspe, glumu vidi kao jednu od mogućih opcija.

„Ovo nam pomaže da shvatimo kakva su određena zanimanja“, navodi Stefan.

Nađa Čabrić se dvoumi između Medicinske škole i pravnog smera u Ekonomskoj i smatra da Realni susret može da pomogne u rešavanju takvih dilema.

Da želi da upiše Ekonomsku školu sigurna je Helena Milanović, ali se dvoumi oko smera.

„Ovde želim da čujem kakva su neka zanimanja, pogotovu zbog toga što nisam sigurna šta bih želela da studiram nakon srednje škole. Ovi susreti su nam i korisni i zaista zanimljivi“, priča Helena.

Na Realnom susretu učestvovali su i brojni srednjoškolci. Nevena Milanović je četvrta godina u Prvoj tehničkoj školi, na smeru tehničar drumskog saobraćaja. Bila je ranije na Realnom susretu, svidelo joj se i došla je ponovo.

„Posle srednje škole bih želela da upišem kurs za policajce u Sremskoj Kamenici. Na jednom od prethodnih Realnih susreta bio je predstavnik kriminalističke policije, bila sam tada i bilo mi je veoma korisno to što sam čula. Došla sam ponovo jer želim da čujem pojedinosti o drugim zanimanjima“, kaže ona.

 

 

Predstavnik Omladinskog Saveta Kruševac Aleksandar Jovanović kaže da je samo tokom ove godine oko dve hiljade mladih iz Rasinskog okruga prošlo individualna i grupna karijerna savetovanja.

 

Tekst i foto: Jelena Božović / Uredila: Sandra Vlatković

E2E vest – Dijalog ključnih aktera od značaja za veće zapošljavanje mladih

E2E vest – Dijalog ključnih aktera od značaja za veće zapošljavanje mladih

Beograd: Nacionalna konferencija programa za promociju zapošljavanja mladih Dijalog za mlade, organizovana je u hotelu Zira povodom završetka prve faze švajcarskog projekta “Znanjem do posla’’, koji realizuju NIRAS-IP Consult i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, i u saradnji sa projektom ‘’Podsticanje zapošljavanja mladih’’, koji realizuje GIZ.

 

Na mini sajmu dobrih praksi, organizovanog u okviru konferencije, predstavljene su partnerske organizacije sa lokalnog nivoa, a učesnici konferencije imali su priliku da se upoznaju sa glavnim rezultatima i uspešnim primerima i pristupima projekata “Znanjem do posla’’ i “Podsticanje zapošljavanja mladih’’.

 

Konferencija dijalog za mlade

 

Ambasador Švajcarske u Republici Srbiji Filip Ge ukazao je na značaj dijaloga između više nacionalnih i međunarodnih institucija, koji doprinosi unapređenju politika i praksi u oblasti zapošljavanja mladih.

 

Kada je Švajcarska započela saradnju sa Srbijom nezaposlenost mladih je bila 50 odsto, dok je situacija sada nešto bolja. Ipak nezaposlenost mladih je dvostruko veća od opšte nezaposlenosti, a to nije obično slučaj u jakim ekonomijama. Švajcarska je dosad podržala programe zapošljavanja mladih sa 7 miliona evra i od 2020. godine ćemo opredeliti dodatnih 7 miliona za ovu veoma bitnu oblast. Projekat “Znanjem do posla’’ doneo je zaposlenje za 24 odsto mladih iz osetljivih grupa, a 128 srpskih srednjih i malih preduzeća je radilo sa mladima. Projekti poput “Znanjem do posla’’ doprinose jačanju lokalnih zajednica kako bi bile atraktivnije za investicije i poslovanje“, rekao je ambasador Švajcarske Konfederacije, Filip Ge.

 

Filip Ge ambasador Švajcarske

 

Projekat „Podsticanje zapošljavanja mladih“, koji se sprovodi u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje, ima za cilj da pruži podršku mladima starosti od 15 do 35 godina da unaprede svoj položaj na tržištu rada i brže dođu do posla.

 

Vrlo smo svesni da postoji određeni broj mladih ljudi koji napušta Srbiju i odlazi u Nemačku u potrazi za poslom. Oni tamo stiču iskustvo i znanje, ali ulažemo velike napore da se oni vrate, kako bi Srbija profitirala iz iskustva koje su ovi mladi Srbi stekli u Nemačkoj. S druge strane, svesni smo da su Srbiji potrebni visokokvalifikovani mladi ljudi i zbog toga se trudimo da stvorimo perspektive za mlade u njihovoj domovini. Upravo to radimo u okviru programa „Podsticanje zapošljavanja mladih“ koji sprovodi GIZ, a njegov cilj je da doprinese povećanju zapošljivosti mladih, da ih podstakne da započnu sopstveni biznis i ostanu u Srbiji. Trudimo se i da ohrabrimo nemačka preduzeća da se nastane u Srbiji i da ovde investiraju i kreiraju povoljniju klimu za zapošljavanje. Uticali smo na otvaranje više od 60.000 radnih mesta i više od 430 preduzeća, i to je itekako pozitivan i rastući trend“, izjavio je ambasador Savezne republike Nemačke u Beogradu, Tomas Šib.

 

Ambasador Nemačke Tomas Šib

 

Ideja konferencije je da se predstave uspešne prakse, i da te prakse  pronađu svoje mesto u sistemu zapošljavanja, i postanu održive, kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou.

 

Ovde smo da sagledamo sva iskustva i unapredimo saradnju na polju zapošljivosti mladih. Pokazatelji Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja beleže pozitivne rezultate i stopa nezaposlenosti je znatno smanjena, a mi ćemo svakako nastaviti da se aktivno bavimo ovim pitanjem. U toku je izrada Nacionalnog akcionog plana zapošljavanja za 2020. godinu i već sledeće nedelje počeće javna rasprava. Stavićemo akcenat na teže zapošljiva lica, na one pojedince koji dugo traže zaposlenje i mlade koji ne mogu da se zaposle u struci. Nama je ljudski kapital veoma bitan i trudićemo se da zaustavimo odlazak ljudi iz zemlje, ali i da vratimo one koji su otišli i radimo na stvaranju ambijenta koji će privući i strane stručnjake“, rekla je državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Bojana Stanić.

 

U dijalogu na temu zapošljavanja mladih, osim Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, učestvovali su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo omladine i sporta, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) i NIRAS-IP Consult u okviru projekta „Znanjem do posla“, koji podržava Vlada Švajcarske.

 

Dijalog o zapošljavanju mladih

 

Pitanja zapošljavanja mladih definisano je kao najvažnije pitanje za mlade u Srbiji i u lestvici je prioriteta Vlade Republike Srbije poslednjih godina, a ključ rešenja u prevazilaženju ovog izazova leži u koordinaciji svih nivoa vlasti, civilnog i pre svega poslovnog sektora.

 

Na početku i kraju tog procesa nalazi se mlad čovek koji je osposobljen za uključivanje na tržište rada, koji ima dovoljno veština da iskaže svoje potrebe, ali i kome su na raspolaganju inovativni modeli zapošljavanja koji su skrojeni baš po njegovoj i njenoj meri i potrebama. Od 2014. godine Ministarstvo omladine i sporta je finansijski podržalo 172 projekta koji su usmereni ka povećanju zapošljivosti i samozapošljivosti mladih u ukupnom iznosu od 351 milion dinara. Takođe, kroz saradnju sa međunarodnim partnerima i kroz aktivnosti ministarstva u poslednjih pet godina preko 2.250 mladih se (samo)zaposlilo, 36.000 mladih je bilo na obukama za povećanje zapošljivosti, upravljanje karijerom, stručnim praksama i otvoreno je 10 inkubatora, 15 habova i 21 socijalno preduzeće”, izjavio je državni sekretar za sport Ministarstva omladine i sporta Darko Stanić.

 

Održane su i panel diskusije sa poslodavcima, mladima i predstavnicima lokalnih samouprava, koji su podelili uspehe i izazove u povećanju zapošljivosti, zapošljavanju i osnaživanju mladih u lokalnim zajednicama.

 

Uredila Sandra Vlatković

E2E priča – U Knjaževcu o mladima u turizmu

E2E priča – U Knjaževcu o mladima u turizmu

Knjaževac: Timočki klub, u saradnji sa NIRAS-IP Consult i Zavodom za unapređenje obrazovanja iz Beograda, u okviru projekta „Znanjem do posla“ realizovao je u Knjaževcu sastanak radne grupe na temu “Obrazovanje i obuka mladih za rad u turizmu”.

 

Gosti na sastanku bili su Mirjana Bojanić predstavnica Zavoda za unapređenje obrazovanje-saradnica na projektu, i partneri E2E projekta „Omladinski klaster“ iz Novog Pazara koji realizuje obuku za turističke animatore u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

 

U prethodnih desetak godina turizam se pokazao kao jedna od profitabilnih grana u Srbiji, a mladi ljudi kojima nikada ne manjkaju ideje, u njemu svakako mogu da se pronađu, konstatovano je na sastanku radne grupe u oblasti turizma u okviru projekta “Znanjem do posla“, koja je svoj sastanak održala u Knjaževcu.

 

“Tu smo da čujemo ideje i razmenimo iskustva. Recimo, u Novom Pazaru sprovodi se program vezan za oblast turizma, odnosno za obuku turističkih animatora. Možda ono što tamo radimo može da bude zanimljivo i u drugim sredinama, recimo na ovom području. Srbija je, generalno gledano, zemlja u kojoj turizam može da bude privredna grana od koje će se ostvarivati veliki profit. Knjaževac je, svakako, jedno od mesta koje ima šta da ponudi, ima potencijal. Samo je neophodno da se pronađu pravi ljudi koji će uspeti da sve to osmisle i tržište koje će to uspeti da prepozna i ceni“, smatra Marija Tiosavljević iz Udruženja psihologa u Novom Pazaru.

 

U radu radne grupe učestvovali su predstavnici škola, turističkih organizacija, civilnog sektora, privrednici koji pružaju usluge u turizmu.

 

“Cilj nam je da jedni od drugih čujemo koje su to potrebe privrede i kako bi obrazovanje na njih moglo da odgovori uvođenjem novih programa, novih profila. Ideja je da naš brokerski tim u narednoj godini nastavi sa uvođenjem turističkih animatora u regionu istočne Srbije, po ugledu na kolege iz Novog Pazara. Sve preporuke koje budemo dobili na ovom sastanku ići će ka nacionalnom novou do Ministarstva obrazovanja i Zavoda za unapređenje obrazovanja“, istakla je Snežana Pavković, direktorka Timočkog kluba.

 

Opština Knjaževac je u svojim strateškim dokumentima, u svojim razvojnim i akcionim planovima definisala turizam kao jedan od osnovnih pravaca razvoja.

 

“Stara planina je tome puno doprinela, ali se sada već otvaraju i neki novi resursi, poput termalnih izvora Rgoške banje, bazena koji je odavno poznat, puteva vina, izuzetne nematerijalne kulturne baštine… Nema sumnje da je to veliki potencijal naše opštine i da možemo da ponudimo široku lepezu turističkih proizvoda. Za to nam je, naravno, potreban obrazovani kadar“, dodala je Snežana Pavković.

 

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča – Obrazovanjem se povećavaju šanse za zaposlenje

E2E priča – Obrazovanjem se povećavaju šanse za zaposlenje

Pirot: JOB Info centar u Pirotu organizovao obuku za rad na računaru za korisnike Centra za socijalni rad

Job Info centar u Pirotu, partner na projektu ‘’Znanjem do posla’’ organizuje obuku za rad na računaru za 15 korisnika Centra za socijalni rad u Pirotu. Osim povećanja njihove digitalne pismenosti, oni koji završe  obuku, imaće veće šanse za zaposlenje, kažu organizatori obuke.

– Prijavila sam se za ovu obuku jer želim da unapredim svoja informatička znanja. Imam sertifikat za poslovnog sekretara i ovo je samo nadogradnja. Školu sam završila 2014. godine, bez posla sam i imam dvoje dece. Veoma sam zadovoljna što je ovakva obuka organizovana – kaže Katica Rančić, jedna od petnaest polaznika ove obuke.

 

 

Predavač, profesor informatike Ivan Vasić kaže da program obuke obuhvata Office paket, odnosno obradu teksta, izradu prezentacija i tabelarnih proračuna.

– To su neke osnove koje će, verujem, biti korisne za svakog polaznika obuke. To su osnove iz digitalne pismenosti koje su potrebne svima nama. Verujem da će im nova znanja pomoći u njihovom daljem radu i karijeri – kaže Vasić.

 

Prema rečima Ivane Panić iz Centra za socijalni rad, cilj obuke je da se dodatnim obrazovanjem poveća šansa za zaposlenje teže zapošljivih kategorija stanovništva u koje spadaju i korisnici pomoći ove ustanove.

– U Centru je još 2017. godine završen projekat virtuelna preduzeća koji je finansirala EU preko programa prekogranične saradnje. Obuka za rad na računaru se odvija kod nas jer smo tada ove prostorije opremili neophodnom računarskom opremom. Nama je i dalje cilj da se najpre mladima, ali i teže zapošljivim kategorijama stanovništva povećaju šanse za zaposlenje. Ova obuka je samo jedna u nizu koju organizujemo u saradnji sa partnerima na projektu “Znanjem do posla”, a sve sa ciljem da se smanji nezaposlenost putem obrazovanja – kaže Panićeva.

 

 

Mira Zlatkov iz Job Info centra naglašava da je ova obuka deo projekta ‘’Znanjem do posla’’ koji se u Pirotu realizuje već četiri godine.

– Jedan deo ovog velikog projekta su obuke za teže zapošljive kategorije. U saradnji sa Centrom za socijalni rad organizujemo osnovnu informatičku obuku za korisnike Centra kako bi im pomogli da steknu neka nova znanja koja će im pomoći da lakše dođu do posla. Obuka će trajati mesec dana. Oni koji rade će dobiti neka nova znanja koja mogu da im koriste u poslu i napredovanju – kaže Zlatkov,napominjući da obuka podrazumeva 15 časova.

 

Prva faza projekta “Znanjem do posla” se završava krajem ove godine

– Uspešno smo organizovali obuke za CNC operatere, zavarivače i službenike obezbeđenja. U toku je obuka za barmene. Ovom obukom za rad na računaru za korisnike Centra za socijalni rad se završava prva faza od četiri godine projekta “Znanjem do posla“ u Pirotu – kaže Mira Zlatkov.

 

 

Tekst i foto: Zoran Panić / Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča – Karijerno savetovanje za srednjoškolce u Zaječaru

E2E priča – Karijerno savetovanje za srednjoškolce u Zaječaru

Knjaževac – Zaječar: Timočki klub je, u okviru programa “Znanjem do posla“, organizovao grupno savetovanje za učenike Tehničke škole u Zaječaru.

Učenicima Tehničke škole u gradu na Timoku predstavljene su usluge karijernog vođenja i savetovanja, koje Timočki klub pruža u okviru projekta “Znanjem do posla“, kao i mogućnosti indivudualnog karijernog savetovanja namenjenog srednjoškolcima. Karijerni savetnici razgovarali su sa učenicima o izboru budućnih zanimanja, te o onome što ih čeka kada budu završili srednjoškolsko obrazovanje.

 

 

Održan je i sastanak sa karijernim timom ove škole čija tema su bile buduće zajedničke aktivnosti. Reč je o treningu za takozvane “meke“, ili lične veštine koje oslikavaju sposobnost snalaženja u poslovnom i životnom okruženju. Dogovorena je i realizacija realnih susreta sa svetom rada, koji će omogućiti mladima da se upoznaju sa različitim profesijama i tako provere izbor željenog zanimanja.

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča –  Trudom na praksi „zaradili“ prvi posao

E2E priča – Trudom na praksi „zaradili“ prvi posao

Kragujevac: Završena obuka E2E u kragujevačkom preduzeću „Gomma line“. 10 mladih praktikanata učilo za radnika u proizvodnji gumenih profila, metalnih delova i kočionih creva za autoindustriju.

Mihajla(18) i Iliju(19) upoznajemo na radnom mestu u hali kompanije „Goma line“ samo nekoliko dana pošto su završili obuku „Znanjem do posla“. Posle praktične obuke na radnom mestu, kompanija im je ponudila posao. Kažu, presrećni su jer im je to prvi posao u životu od završetka školovanja.

 

Izdvojili su se interesovanjem i željom da uče

Ova dvojica mladića prvi put su se sreli na obuci u „Gomma line“ i zajedno su sticali znanja i veštine potrebne za rad u proizvodnji. Sada dele i isti radni prostor opremljen savremenim CNC mašinama. Iako su u neposrednoj blizini, nemaju vremena za razgovor. Potpuno su posvećeni radnim zadacima koje su dobili, pažljivo i vrlo koncentrisano premeravaju metalne delove. Do kraja smene ostalo je svega dvadesetak minuta, ali nema opuštanja, jer posao mora da se završi kvalitetno i bez greške, baš onako kako su učili tokom dvomesečne praktične obuke po programu „Znanjem do posla“.

 

„Mora da se bude ozbiljan, dok radiš sa mašinom ne možeš da razmišljaš o nečemu drugom, moraš da slušaš mašinu, da je pratiš kako i šta radi“ objašnjava Mihajlo Velić.

Mihajlo je po obrazovanju operater mašinske obrade, ali nije uspeo da pronađe posao u struci. Zarađivao je na sezonskim poslovima branja malina i jabuka. Za obuku „Znanjem do posla“ saznao je od svoje razredne iz Srednje stručne škole u Kragujevcu, a o javnom pozivu se bliže se obavestio preko Fejsbuka.

 

„Sve zadatke na obuci sam prihvatio, hteo sam sve da naučim, da radim. Ova obuka za mene znači mnogo, to je napredak u znanju, u poslu, u životu. Ovde sam mnogo naučio, više nego u školi“ kaže Mihajlo.

Sa obuke izdvaja to što je imao priliku da sam radi na modernoj CNC mašini, jer je, priseća se Mihajlo, u školi bilo samo starih mašina.

 

 

„U Gomma line sam učio o savremenoj CNC mašini, sve od A do Š, i iz nedelje u nedelju sve više napredovao“ kaže on.

Odgovara i na pitanje kakav je osećaj biti zaposlen i „zaraditi“ posao svojim trudom.

 

„Super je, mnogo mi znači da imam svoj posao i radim ono za šta sam se i školovao. Do sada nisam imao priliku da se zaposlim , tražio sam ali nisu me ni pozivali na razgovor iako mi je diplomski bio sa maksimalnim brojem poena“ priča Mihajlo.

Kaže da njegovi roditelji nisu verovali da je prvi bio izabran među svim praktikantima da ostane na radnom mestu u „Gomma line“.

 

„Roditelji su mi rekli da čuvam ovaj posao i onako kako sam se pokazao na obuci da tako nastavim i ubuduće na radnom mestu. A ja sam sebi kažem-trudiću se da budem još bolji“ zaključuje Mihajlo.

Za rad u tri smene u velikoj kompaniji – izvozniku spreman je i Ilija Mitrović. Put do prvog posla trasirala mu je obuka „Znanjem do posla“ o kojoj ga je obavestila profesorka iz Tehničke škole u kojoj je završio za elektrotehničara multimedije.

 

„Tokom ove obuke prošao sam kroz različite proizvodne pogone preduzeća. Prvo sam bio na presama gde se rade razni gumeni delovi za automobile, a druge nedelje prakse na CNC mašini koju sam prvi put video. Snašao sam se, nije bilo toliko teško da se nauči osnovno. Znam da još ima stvari koje moram da naučim i poboljšam. Imam volju i želju da što pre napredujem“ rekao je Ilija.

Poseban utisak na obuci ostavio je odličan odnos zaposlenih – radnika, poslovođa i mentora iz „Goma line“ prema praktikantima.

 

 

„Odmah sam bio prihvaćen. Kolege su od početka bile spremne da sve pokažu, da mi pomognu i da me nauče“ priča Ilija.

Na obuci se trudio i veruje da su to prepoznali i u kompaniji, pa je i njemu po završetku obuke stigao poziv za posao koji je priželjkivao.

 

„Nadam se da sam pokazao sve one vrline koje su potrebne, da sam zainteresovan, odgovoran, precizan, disciplinovani radnik. Željan sam da radim i napredujem“ kaže Ilija.

Kaže da je bio presrećan kada je dobio ponudu iz kompanije da dođe da radi. Jer, i ranije je pokušavao da pronađe posao, ali se nedostatak radnog iskustva pokazao kao glavna prepreka za zaposlenje.

 

„Baš sam tražio posao, jer mi je bio mnogo potreban. Živim sa samohranom majkom koja izdržava troje dece, a i stanujemo privatno. Ovaj posao mi mnogo znači jer ću sada moći da pomognem porodici“ rekao je Ilija.

Mihajlo i Ilija, srećni su što su dobili posao istog dana i sada su, kako kažu, postali prave kolege. Slažu se da je na njima sada i veća odgovornost i spremni su da nastave da se trude i vredno rade sa istim žarom kao i na obuci „Znanjem do posla“.

 

Gomma line: E2E je dobar put da dođemo do potrebnih radnika

Obuka radnika po programu „Znanjem do posla“ za kompaniju „Gomma line“ je bila potpuno novo iskustvo. Prvi put su na ovaj način došli do radnika koji su im potrebni.

Supervizor proizvodnje i mentor Nikola Čampar kaže da su tokom devetonedeljne obuke praktikanti prošli pet proizvodnih celina, da bi se videlo kako se uklapaju, kakva su im interesovanja i u kojim operacijama su najbolji. Njihov napredak se ocenjivao na kraju svake nedelje obuke.

 

„Mihajlo i Ilija su se kao praktikanti najbolje pokazali na metalnim delovima i u sada su raspoređeni na tim poslovima. Proces  je takav da se ubacuje šipka u mašinu koja, u zavisnosti od proizvoda, ima unapred podešen program, a naši mladi radnici prate sam rad mašine, ubacuju repromaterijal, kontrolišu da li su rezne pločice u redu i svaki komad mora proći njihovu proveru“ kaže Nikola Čampar.

On je bio zadužen i da napravi plan obuke za praktikante po proizvodnim pogonima i u saradnji sa poslovođom da prati realizaciju njihovih nedeljnih aktivnosti i rezultate.

 

 

„Dva meseca ovakve obuke su sasvim dovoljni da se vidi da li praktikant ima radnu etiku, da li je vredan, radan, da li poštuje disciplinu i može da radi kvalitetne komade. Za to vreme mogu da se obuče za određene operacije. Naravno, od praktikanata nismo ni očekivali vanserijski napredak već da imaju početno znanje sa kojim mogu samostalno da rade i da mogu dalje da se usavršavaju“  kaže Predrag Mijačić, direktor proizvodnje i tehnologije u „Gomma line“ i mentor obuke.

On kaže da su svi praktikanti obuke bili vrlo zainteresovani da budu osposobljeni za samostalan rad. Rezultatima se izdvojilo njih petoro, a dvojica su ostala da rade jer su takve bile trenutne potrebe preduzeća.

 

„Ova obuka je nama donela novo i vrlo korisno iskustvo u procesu angažovanja novih radnika. Do sada smo, generalno, pri odabiru kandidata išli ciljano samo na jedan proizvodni pogon, što znači da nismo mogli da vidimo kako bi se uklopio na drugom mestu u našoj proizvodnji“ kaže Mijačić.

Kaže da su tokom obuke „Znanjem do posla“ praktikanti prošli celu proizvodnju, a na osnovu njihove zainteresovanosti i rezultata videlo se u kojoj celini su se najbolje prilagodili.

U okviru obuke i mentori se su se pripremali za prenošenje znanja praktikantima kao i za ocenjivanje .

 

„Dobra je stvar što sve to možemo da primenimo i ubuduće. Naučili smo kako objasniti novom radniku kako da obavlja određenu operaciju i taj princip se meni lično svideo, prilično je prosto objašnjeno, a dovodi do rezultata. Korisno je sve što smo naučili i u vezi sa evaluacijom praktikanata“ rekao je Mijačić.

Plan obuke izradili su zaposleni u „Gomma line“ i, kako kažu u preduzeću, moći će da ga da primenjuju i ubuduće prilikom obučavanja mladih radnika.

 

„Prvi put smo na ovaj način izabrali nove radnike i namera je da i u buduće na isti način dolazimo do kadrova. Odlučili smo se za obuku Znanjem do posla jer smo na ovaj način mogli da obučimo mlade za konkretne poslove koji su nam potrebni u proizvodnji. Kroz ovu obuku smo mogli da vidimo u kojoj meri odgovaramo mi njima i oni nama“ zaključila je Biljana Stranjančević iz HR- a kompanije „Gomma line“.

Tekst i foto: Gordana Mirović / Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča – Sajam zapošljavanja u Pirotu: Korist i za poslodavce i za mlade

E2E priča – Sajam zapošljavanja u Pirotu: Korist i za poslodavce i za mlade

Pirot: Veliki broj mladih na sajmu zapošljavanja u Pirotu obišlo je štand JOB Info centra, partnera na projektu “Znanjem do posla“. Ovaj program, već pune tri godine uspešno se realizuje u Pirotu, a sajam je još jedna prilika da se veći broj mladih upozna sa obukama koje se organizuju.

 

„Na ovom štandu sam dobio prave i potrebne informacije za obuke za zanimanja koja nudi ovaj program. Bez posla sam već tri godine i svaka pomoć oko obuke i mogućeg zaposlenja je dobrodošla“, kaže Dragan Jovanović, mladić iz Pirota.

 

Marko Cenić, karijerni savetnik JOB Info centra na štandu je mladima objašnjavao sve prednosti programa. On nije iznenađen velikim interesovanjem.

 

„Projekat “Znanjem do posla“ se kod nas realizuje od 2016. godine i od tada učestvujemo na sajmovima zapošljavanja i naša dosadašnja iskustva su veoma pozitivna. Uvek je bila dobra poseta onih koji traže posao i interesuju se za zanimanja koja nudi ovaj program“, kaže Cenić.

 

Cenić dodaje da su kod štanda zastajali i mladi, ali i nešto stariji.

 

 

„Raspitivali su se kakve sve obuke nudimo, da li će posle završene obuke lakše doći do posla, o kojim je poslodavcima reč i koja su deficitarna zanimanja u gradu“, kaže Cenić.

 

On podseća da, projekat “Znanjem do posla“, nudi pre svega znanje u rukama, ali i šansu mladima da brže nađu posao.

 

„Kroz tih nekoliko meseci obuke polaznici nauče da rade i stvore sebi mogućnost da posle završene obuke ostanu da rade u tim firmama gde je obuka bila organizovana. To je za sve njih veoma značajno da se zaposle i nađu svoje mesto pod suncem“, kaže Cenić.

 

 

Cenić očekuje nastavak projekta “Znanjem do posla“ i svi koji su došli na štand mogli su da čuju koje obuke bi mogle da se realizuju od januara 2020. godine

 

„U pregovorima smo sa Armadom Sekjuriti sa kojom smo organizovali obuku za službenika u obezbeđenju da organizujemo nove obuke. Svakako da će biti interesantan i mašinski sektor jer ima potrebe za radnicima ove struke“, kaže Cenić i dodaje da je u Pirotu u toku obuka za barmene.

 

Sajam zapošljavanja u Pirotu organizovala je Nacionalna služba za zapošljavanje, na kome su nezaposleni i poslodavci mogli da upoznaju jedni druge.

 

Tekst i foto Zoran Panić / Uredila: Sandra Vlatković