E2E priča – IT skup „Zanimanja za budućnost“

E2E priča – IT skup „Zanimanja za budućnost“

Pirot: Zip centar, biznis inkubator Pirot i lokalna samouprava Pirota, organizovali su IT konferenciju „Zanimanja za budućnost“, koja je deo plana rada Start-up centra u Pirotu.

 

IT konferenciju Zip centar je realizovao uz podršku grada Pirota i kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Predstavnici Job info centra, kao partneri projekta „Znanjem do posla“ predstavili su mogućnosti koje ovaj centar pruža mladima pri izboru zanimanja.

 

Podsećamo da je Job info centar karijerni centar nastao u okviru projekta „Znanjem do posla“, koji realizuje konzorcijum Zip centra i Udruženja građana „Osveženje“ iz Pirota.

 

„Ova radionica predstavlja završni događaj iz plana rada za prošlu godinu. Cilj je bio da mladima prikažemo neka nova, atraktivna zanimanja kojih je sve više zbog ubrzanog tehnološkog razvoja”, rekla je Mira Zlatkov iz Job Info centra, zadužena za obuke na radnom mestu u okviru projekta „Znanjem do posla“.

 

 

 

„To je most između mladih, institucija i poslodavaca”, rekla je Zlatkov.

 

Prema rečima karijernog savetnika Marka Cenića, poslodavcima se nude obuke na radnom mestu, praćenje potreba kompanija i odgovarajuće radne snage. S druge strane, mladima je ponuđen paket usluga koje se odnosi na podršku na putu od škole do posla, povećanje kapaciteta, uključivanje u tržište.

 

„Mladima pružamo usluge individualnog i grupnog karijernog savetovanja i informisanja, putokaz do srednje škole, putokaz do fakulteta i realne susrete”, rekao je Cenić.

 

 

Kad je reč o uslugama namenjenim mladima pod nazivom „Informiši se-predstavi se- zaposli se!“, Cenić je istakao da u bazi podataka imaju više od 3000 korisnika, 20 programa obuke za različita zanimanja, da je 150 mladih uspešno završilo obuku i da se od tog broja 60 odsto zaposlilo.

 

Pri izboru karijere koristili smo alate kao što su kviz interesovanja, Basic check test i vodič za brucoše, naveo je Cenić.

 

 

Osnovci na kursu o robotici

 

„Na konferenciji su predstavljeni i rezultati kursa „Robotika za najmlađe“ koji je, kao deo ovog projekta, imao za cilj razvijanje inovativnog duha kod mladih i usmeravanje na perspektivne grane razvoja. Obuku je pohađalo desetoro osnovaca uz pomoć mentora, profesora stručnih predmeta iz oblasti mehatronike u Tehničkoj školi u Pirotu Dejana Aleksovskog”, rekla je Zlatkov.

 

Na konferenciji su govorili i 3D dizajner Bratislav Vidanović, diplomirani ekonomista Lead Generation Specialist Darko Malinović, inženjer za aplikativne servise Martin Marinkov, kao i predstavnik kompanije „Tigar Tajers”.

 

 

Tekst: Zoran Panić / Foto: Arhiva Job info centra/ Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča – Počela obuka za montere stolarije

E2E priča – Počela obuka za montere stolarije

Novi Pazar: Mladi Novopazarci, njih šestorica, krenuli su sredinom decembra, u okviru projekta “Znanjem do posla”, na obuku za montere aluminijumske i PVC stolarije čiji će teorijski i praktični deo biti obavljen u kompaniji “Eloksal”.

 

Većina je tek je završila srednju školu i ovo su im prva radna iskustva. Almir Redžović ima diplomu Škole za dizajn, a za obuku se prijavio jer smatra da mu može da obezbedi zaposlenje i sigurnu zaradu.

 

“Iako smo počeli pre desetak dana, naučio sam mnogo toga. Još je teorijska obuka, ali odlazimo na teren, gledamo kako se montiraju prozori, postavljaju roletne, zanimljiv je posao. Svi su nas lepo prihvatili, mentor je dobar, učim od njega, spreman je da sve objasni”, rekao je Almir za E2E.

 

 

I Ertan Binjoš, sa diplomom vozača motornih vozila, takođe se prijavio za obuku u nadi da će doći do posla.

 

“Živim nedaleko od pogona, pa sam iskoristio priliku da se prijavim kada sam čuo da se organizuje obuka. Ovo mi je prvo radno iskustvo, učim kako se prave i postavljaju roletne i za sada mi je super, zadovoljan sam”, ispričao je ovaj devetnaestogodišnjak.

 

U teorijskom delu obuke sa praktikantima radi arhitekta Ermin Kasamović koji je zadovoljan njihovim dosadašnjim ponašanjem i zalaganjem.

 

“Mladi su, ali su odgovorni, shvatili su obuku ozbiljno, prate sve što im se kaže, uče, dobri su, dolaze na vreme i odlično su se uklopili. Biće obučeni za montere, sada su u proizvodnji, upoznajemo ih sa proizvodima, profilima, roletnama, a kasnije će se, tokom praktičnog dela, priključiti radu na terenu”, objasnio je Ermin.

 

 

Novi Pazar poslednjih godina doživljava pravi građevinski bum, višespratnice niču na svakom ćošku, a posla za proizvođače i montere aluminijumske i PVC stolarije nikad više.

 

“Posla ima, ali nema radnika. Pokušavali smo na razne načine da dođemo do njih, zvali smo Zavod za zapošljavanje, koristili razne programe, ali obično mlade ne zanima ovaj posao, a stariji dođu, pa napuste posle par meseci. Zato je ovaj program veoma važan, mladima da nauče zanat i ukoliko se pokažu dobro dođu do posla, a nama da dođemo da kvalifikovanih radnika”, zaključio je Kasamović.

 

Obuka za montere stolarije sprovodi se u sklopu programa “Znanjem do posla” koji finansijski podržava Vlada Švajcarske.

 

Pored ove, u Novom Pazaru i okolini, u toku su ili su završene obuke za pomoćne kuvare, šivače, elektroinstalatere i lične pratioce, a u najavi su i za druga, uglavnom deficitarna, zanimanja.

 

Tekst i foto: Nikola Kočović / Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča – Obuka za šivače, spoj lepog i korisnog

E2E priča – Obuka za šivače, spoj lepog i korisnog

Kragujevac: Grupa mladih bez zaposlenja krenula je na obuku za šivače po programu „Znanjem do posla“, u organizaciji Razvojnog biznis centra (RBC) iz Kragujevca. Prvi deo čini teorijska obuka, posle koje će polaznice otići u firmu „Seven sportswear“ na dvomesečnu praktičnu obuku.

 

Većini polaznica ove obuke šivenje nije bilo blisko budući da imaju sasvim drugačije formalno obrazovanje.

 

 

Motivacija na visokom nivou

 

 „Završila sam poslovno industrijski menadžment u Kruševcu pre 11 godina i radila sam u struci tri godine. Interesovanja su mi šira. Posebno me zanima šivenje i digitalna štampa i smatram da je ova obuka mesto  gde mogu to da naučim“, rekla je  Jovanka Samardžić (33) sa kojom smo razgovarali u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi „Toza Dragović“, gde se održava teorijski deo obuke.

 

Ona smatra dasu joj „knjiška“ znanja izuzetno korisna kako bi se dobro pripremila za praktičnu obuku, koja će biti izvedena u firmi „ Seven sportswear“.

 

„U školi imamo divne profesore koji su nam objasnili najosnovnije  o šivenju i kako „zvuče“ mašine, što nam dosta znači pred odlazak na praktičnu obuku“, navela je Jovanka , koja putuje iz Kraljeva na obuku u Kragujevac.

 

 

Na obuci za šivače je i Marija Otašević (27) koja je laboratorijski tehničar  bez radnog iskustva u svojoj struci. Ona je napomenula da sve polaznice kreću od „nule“ budući da o tome nemaju nikakva prethodna znanja. Hvali profesorku na teorijskoj obuci koja im sve dobro objašnjava.

 

„Htela sam ovo da probam, da naučim šivenje, jer mislim da se naši zanati vraćaju na velika vrata. Naravno, to je danas dosta modernizovan proces proizvodnje“, ukazala je Marija.

 

 

Spoj lepog i korisnog

 

„Želim da naučim, da mogu sebi nešto sa sašijem, ali i da se sutra zaposlim i snađem u ovom zanimanju“, ispričala je Bojana Đurić (27), apsolvent muzičke pedagogije iz Kragujevca, objašnjavajući kojim se motivom rukovodila prilikom prijavljivanja za ovu obuku.

 

Bojana svira harmoniku i klavir i kao osoba sa umetničkim senzibilitetom uverena je da će i u šivenju moći da iskaže svoju kreativnost.

 

„Volim da crtam, želela bih i da nešto kreiram, ali svakako, važno je da naučim prvo osnove ovog zanata“, rekla je Bojana.

 

Prema njenim rečima, značajno je što obuka za šivače kreće od  teorijskog dela.

 

„Mašinu sam prvi put videla, iglu, kako se stavlja konac … Imam veliku želju da naučim šivenje“, rekla je Bojana izražavajući nadu  da će joj ići dobro“.

 

U duhu njenog muzičkog obrazovanja i šivaća mašina ima, kako je rekla, neke svoje „melodije“.

 

„Bez obzira na moje formalno obrazovanje, voljna sam da učim nove stvari, da istražujem i ova obuka će mi biti plus na moje zvanje“, zaključila je Bojana uverena da će se obučiti „ po meri“ poslodavca i zaposliti se.

 

Suzanu Nikolić je oduvek, kako je rekla, zanimalo šivenje  i zato je odlučila da  se prijavi na obuku Znanjem do posla.

 

„Htela sam da probam, nadam se da ću biti uspešna na obuci, jer zaista sebe vidim u ovom zanimanju“, kazala je Suzana, koja je inače po obrazovanju turistički tehničar.

 

 

Ana Zekić iz Kragujevca, jedina iz ove grupe ima neka predznanja o šivenju, jer se dve godine školovala za konfekcijskog tehničara. Obrazovanje je, međutim, prekinula iz porodičnih razloga i sada želi da nastavi tamo gde je stala.

 

„Želim da radim ovaj posao, jer ga volim“, odlučna je Ana.

 

 

Dobra priprema za proizvodnju

 

Nastavnik tekstilne struke u  TUŠ „Toza Dragović“ Snežana Vulić ima dugogodišnje iskustvo u obukama polaznika koji nemaju predznanja o šivenju. Ovu grupu izdvaja, jer polaznice imaju najveću želju da se posle obuke usmere na zanimanje šivača.

 

„Nadam se da će uspeti, jer im je želja ogromna, bez obzira što su nekog drugog zanimanja po formalnom obrazovanju. Žele da upoznaju ovu oblast koja je za sve žene interesantna, pogotovo što tu ima dosta elemenata umetnosti, a potrebna je i snalažljivost“, ispričala je Snežana.

 

Ona smatra da postoji potreba za šivačima, ali i da je neophodno vreme da se mladi prilagode proizvodnji.

 

„Dosta im je važan teorijski deo obuke, zato im dosta govorim o tome šta ih očekuje u procesu proizvodnje, gde je, kada je reč o ovom zanimanju potrebno dosta praktičnog rada“, zaključila je nastavnica tekstilne struke Snežana Vulić.

 

 

Tekst i foto: Gordana Mirović / Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča – Bez posla 18 odsto mladih

E2E priča – Bez posla 18 odsto mladih

Kruševac: Mladi od 15 do 30 godina čine oko 18 odsto nezaposlenih koji su u Kruševcu, odnosno Rasinskom okrugu prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, među kojima je oko 58 odsto sa srednjom stručnom spremom, a oko 15 odsto nema nikakve kvalifikacije.

 

Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi brojne mere aktivne politike zapošljavanja, a podaci te institucije pokazuju da su nezaposleni sve više zainteresovani za pokretanje sopstvenog posla, a manje za programe prekvalifikacija.

 

Direktor kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Predrag Marković izjavio je da se situacija u Rasinskom okrugu, u odnosu na pre nekoliko godina, potpuno promenila, da je sada sve veći problem da se pronađu odgovarajući kandidati za posao, a da je naći zanatlije gotovo nemoguće.

 

On je napomenuo da je NSZ ove godine u program obuka za poznatog poslodavca, zbog nedostatka zainteresovanih, uključila manje polaznika nego prethodnih godina.

 

„Na primer, imali smo nekoliko zahteva poslodavaca za više od 30 CNC operatera, nismo mogli nijednog kandidata da nađemo. To je teži posao, radi se često na hladnoći i to odbija mlade. Takođe, veoma teško doći do konobara i kuvara jer se oni zadrže dok završe obuku i nauče posao i beže, odlaze van zemlje“, rekao je Marković.  

 

 

Dodao je da poslodavci teško nalaze i nekvalifikovane, koji su im potrebni za poslove pomoćnih radnika. U Rasinskom okrugu je na evidenciji nezaposlenih oko pet i po hiljada osoba sa prvim i drugim stepenom stručne spreme, odnosno bez kvalifikacija. Među njima je oko 500 mladih koji imaju do 30 godina.

 

„Situacija na tržištu rada će regulisati i zarade koje su, za određene poslove, niske. Smatram da je, međutim, bilo kakav prihod bolji ni od kakvog, pogotovu kada je osoba bez kvalifikacija ili radnog iskustva. Čini mi se da su, takođe, poslodavci osetili problem i da su malo više zainteresovani da ulažu u kadar koji dolazi. Pre desetak godina poslodavac je očekivao da dobije radnika koji odmah može da stane za mašinu, kasu, računar, a sada prihvataju kandidate  koje treba da obučava“, naveo je Marković. 

 

Potvrdio je da je mladim nezaposlenim ljudima, koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, interesantan program obuka na radnom  mestu, koje se sprovode kroz program „Znanjem do posla“.

 

Podaci kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje pokazuju da su, što se tiče mera aktivne politike zapošljavanja, nezaposleni najviše zainteresovani za program samozapošljavanja.

 

„Po redovnim javnim pozivima Nacionalne službe zapošljavanja do sada je u Rasinskom okrugu uključeno 433 lica, među kojima je 70 osoba sa invaliditetom.  Od njih se 315 zaposlilo na određeno ili neodređeno vreme, a ostatak je angažovan na javnim radovima ili kroz stručnu praksu. Takođe, 112 mladih je počelo samostalnu delatnost, odnosno dobili su subvencije za samozapošljavanje, a za taj program je bilo prijavljeno 480 kandidata“, navela je načelnica za programe zapošljavanja u kruševačkoj filijali NSZ Ana Bacić.

 

 

Tim brojkama treba dodati i lica koja su do posla došla po programima koje  NSZ sprovodi u saradnji sa lokalnim samoupravama, a kojima je obuhvaćeno oko 370 lica, kao i skoro 170 osoba uključenih u program  “Moja prva plata“.

 

Inače, podaci te službe pokazuju da se u Rasinskom okrugu broj prijavljenih na evidenciju nezaposlenih konstantno smanjuje. Na kraju novembra u Kruševcu je bilo 8.751 lice bez posla, što je za 1.403 lica manje nego pre godinu dana, dok ih je u okrugu bilo 18.290, odnosno za 1.277 manje nego na kraju prošlog novembra.

 

Mladih koji čine oko 18 odsto nezaposlenih, na kraju novembra bilo je 3.287 na području okruga, odnosno 1.544 na području Kruševca. Među nezaposlenima koji su mlađi od 30 godina 15,2 odsto su lica bez kvalifikacija, 57,7 odsto su sa srednjom stručnom spremom, a 27 odsto osoba je sa visokom stručnom spremom.

 

 

 

Tekst i foto: Jelena Božović /  Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča – I pored korone zadovoljni rezultatima i planovi za 2022

E2E priča – I pored korone zadovoljni rezultatima i planovi za 2022

Kruševac: Osam kompanija javilo se na javni poziv za obuke na radnom mestu, a istovremeno je više od 800 mladih bilo obuhvaćeno uslugama karijernog vođenja i savetovanja, rezultati su koje je kruševački Edukativni centar, sprovodeći program „Znanjem do posla“, ostvario tokom ove godine.

 

Plan je da se u 2022. godini aktivnosti, osim na Rasinski, usmere na susedne okruge, kako bi u program bilo uključeno više preduzeća i mladih ljudi.

 

Možemo biti zadovoljni učinjenim u godini koja je za nama. Poziv za obuke na radnom mestu (WBL) je bio otvoren do kraja septembra. Zadovoljavajući broj kompanija pokazao je interesovanje za učešće i priključio se samom programu, imajući u vidu nestabilnost na tržištu i druge probleme u poslovanju, koje je prouzrokovala pandemija virusa Kovid 19. Pozivu se odazvalo osam novih kompanija“,  izjavio je programski direktor u Edukativnom centru Ilija Jovanović.

 

Uslugama karijernog vođenja i savetovanja, koje su deo programa „Znanjem do posla“, bilo je obuhvaćeno više od 800 mladih ljudi, od kojih je njih 335 koristilo uslugu individualnog karijernog vođenja i savetovanja, dok je 491 osoba prošla kroz grupne usluge.

 

Plan je da se u 2022. godini fokus usmeri na srednje i veće kompanije sa teritorije Rasinskog okruga, ali i da se aktivnosti prošire na susedne upravne okruge.

 

„Ovo ne znači da poziv neće biti otvoren za mikro i mala preduzeća. Želimo da uključimo  veći broj kompanija u program „Znanjem do posla“, kao i da usluge karijernog vođenja i savetovanja ponudimo većem broju mladih, kako sa teritorije Rasinskog okruga, tako i kompanijama i mladim ljudima iz susednih okruga“, istakao je Jovanović.

 

Potvrđuje da je pandemija uticala na sprovođenje ovog programa:

 

„Radili smo u otežanim uslovima, a pod tim podrazumevam sve brokerske organizacije, implementacionu jedinicu projekta, kompanije i mlade ljude koji su u potrazi za poslom ili pred izborom svog karijernog puta. Čini mi se da smo naučili da radimo i živimo u novonastaloj situaciji, ali se nadamo da će se epidemiološka situacija smirivati, a uslovi na tržištu rada poboljšavati.“

 

Uz podsećanje da su mladi ranjiva kategorija,  Jovanović ističe da je sprovođenje ovakvog projekta veoma značajno jer mladima olakšava puta do sveta rada ili im pomaže u izboru karijere, a istovremeno pruža podršku kompanijama u obuci i pronalaženju zainteresovanih polaznika.

 

Tekst i foto: Jelena Božović / Uredila: Sandra Vlatković

E2E priča – BIPS: Savetovanje i obuke na putu do posla

E2E priča – BIPS: Savetovanje i obuke na putu do posla

Kragujevac: Bussiness Inovation Pograms iz Kragujevca je u okviru projekta „Znanjem do posla“ realizovao individualno i grupnog karijerno vođenje, savetovanje i informisanje mladih tokom 2021. godine. U tom periodu organizovani su i programi obuke mladih na radnom mestu posle kojih je više od 70 odsto učesnika obuka E2E projekta dobilo šansu da se zaposli.

 

 

Sedam programa obuke na radnom mestu

 

Tokom 2021. godine  BIPS je organizovao  sedam programa obuke na radnom mestu za mlade bez posla. Oni su  se uključili u obuke za različita zanimanja, među kojima je i šivač navlaka za automobilska sedišta. Ovu obuku je prošlo 100 mladih u 2021. godini, a obuka je izvedena u kompaniji „Adient“ u Loznici. Mladi u Kragujevcu učestvovali su u praktičnoj obuci u kompaniji „IME- Autolift“ za zanimanje operater u proizvodnji liftova za šinska vozila. U sektoru ugostiteljstva obučavalo se 28 mladih za zanimanje pomoćni radnik u pripremi i serviranju hrane, a obuka je realizovana u restoranima i hotelima u Kragujevcu i Vrnjačkoj Banji. Izvedena je i praktična obuka mladih za zanimanje asistent operatora na CNC mašini.

 

„U Kragujevcu je u toku je obuka za 10 mladih za zanimanje specijalista za tehničku podršku u okviru tehničke industrije“ kaže za naš sajt Lazar Đoković, karijerni savetnik u BIPS.

 

 

U ovogodišnjem ciklusu obuka koje je organizovao BIPS učestvovalo je oko  200 mladih, a priliku da se zaposli dobilo je više od 70 polaznika koji su uspešno završili obuke E2E.

 

 

Saveti i podrška mladima u izboru zanimanja

 

„U naše savetovanje se uključilo 700 mladih osoba u Kragujevcu, Loznici, Rači… Prilikom realizacije individualnog savetovanja oko 330 mladih osoba je učestvovalo u ovom procesu, dok je više od 370 učestovalo u aktivnostima grupnog karijernog savetovanja i informisanja u sklopu 25 različitih sesija rada“ kaže Lazar.

 

On je rekao da su rezultati ovih usluga predstavljeni na prvom forumu pod nazivom “Zapošljavanje mladih, potrebe privrede i mogućnosti Univerziteta” u organizaciji Grada Kragujevca i Univerziteta u Kragujevcu.

 

„Učenici završnih razreda imaju vrlo ograničene informacije o stanju na tržištu rada, kao i kasnijeg zaposlenja i ne tako jasnu predstavu o zanimanju za koje se školuju, kao ni relevantne informacije koje će im pomoći da donesu odluke vezane za karijerni razvoj. Oni treba da odluče da li žele da nastave dalje svoje školovanje ili da se uključe na tržište rada, a donošenje takve odluke  zavisi od brojnih faktora“ kaže Lazar.

 

On  navodi  da zbog složenosti formalnog obrazovanja i procesa učenja u školi, veliki broj učenika nikada nije imao prilike da vidi kako se zanimanje za koje se školuju obavlja u praksi,  niti su im poznate druge informacije o tom zanimanju, među kojima je visina zarade, planovi razvoja  i sl.

 

„Naše individualne i grupne sesija karijernog vođenja, informisanja i savetovanja doprinele su boljoj informisanosti mladih o mogućnostima za nastavak školovanja, izbor zanimanja, prekvalifikaciju, obuke na radnom mestu, te su pomogle da donesu informisanu odluku vezanu za svoju karijeru u skladu sa aktuelnim zahtevima tržišta rada i ličnim opredeljenjem“ priča Lazar.

 

 

 

Tekst i foto: Gordana Mirović / Uredila: Sandra Vlatković

E2E Priča – Uloga roditelja u izboru karijere

E2E Priča – Uloga roditelja u izboru karijere

Knjaževac: Broker programa „Znanjem do posla“ za područje jugoistočne Srbije Timočki klub je, vođen idejom da je u kreiranju karijernog puta mlade osobe veoma važna uloga roditelja, organizovao u knjaževačkoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ prvi u nizu sastanaka sa Savetom roditelja.

 

Aktivnim učestvovanjem u izboru zanimanja roditelji pomažu svojoj deci, ali i snose deo odgovornosti za to kako će izgledati njihova budućnost. U programu „Znanjem do posla“ smatramo da je važno da devojčice i dečaci dobiju sve informacije o školama i zanimanjima koja su im na raspolaganju, a da roditelji treba da ulože vreme i pomognu svojoj deci. Nesporno je da od izbora srednje škole umnogome zavisi budući profesionalni život dece, rekli su u Timočkom klubu.

 

 

Kada smo sasvim mali, veoma nam je lako da odgovorimo na pitanje: „Šta ćeš biti kad porasteš“, ali kako rastemo, tako odgovor postaje sve komplikovaniji, da bismo, konačno, odluku o budućem zanimanju doneli bez sveobuhvatnih informacija o prednostima i manama poziva koji smo odabrali.

 

„Prilično sam uverena da će mladi sa kojima radimo na temu karijernog savetovanja kroz program „Znanjem do posla“, na buduće prijemne ispite za upis u srednje škole izaći daleko samouverenije, hrabrije, jer su sa nama ’iz prve ruke’ imali priliku da saznaju kakve su im kompetencije, na čemu treba još da porade, kao i kakve im mogućnosti pružaju određena zanimanja“, istakla je Sanja Džakula, karijerna praktičarka.

 

Cilj Timočkog kluba je da o ovoj temi razgovara sa što više majki i očeva, kako bi se istakla važnost karijernog vođenja i savetovanja pri odabiru zanimanja.

 

 

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković

E2E Priča – Most između mladih i poslodavaca

E2E Priča – Most između mladih i poslodavaca

Pirot: Partneri programa „Znanjem do posla“ Job Info centar u Pirotu imao je tokom ove godine dosta posla.

 

Za obuke na radnom mestu i karijerno savetovanje bilo je zaduženo četiri  saradnika, o čemu su za naš sajt govorile Mira Zlatkov i Ana Petrović.

 

„Ovu godinu, pored uspešne realizacije programa ‘Znanjem do posla’ u Pirotu, obeležila je saradnja sa institucijama i školama na području Nišavskog okruga“, rekla je Mira Zlatkov iz Job Info centra u Pirotu, zadužena za obuke na radnom mestu, ocenjujući godinu koja je na izmaku.

 

 

Prema njenim rečima,  započeta je odlična saradnja sa Kancelarijom za mlade grada Niša, Naučno tehnološkim parkom u Nišu  sa srednjim školama u Nišu i Gadžinom Hanu.

 

„Tokom 2021. godine organizovan je veliki broj obuka na radnom mestu koje su ili uspešno realizovane ili se trenutno realizuju. Pre svega, postali smo prepoznatljivi kao brokeri koji imaju mogućnost da pomognu poslodavcima i kompanijama pri pronalasku kvalitetnih i kompetentnih kadrova. Najvećim uspehom smatramo upravo vidljivost Job info centra kao kancelarije koja je most između mladih i poslodavaca.”

 

Pored toga, istakla je Zlatkov veoma smo ponosni na stvaranje platforme Jobinfo.rs.

 

Na pitanje koliko je obuka organizovano, koliko je polaznika angažovano, za koja zanimanja i u kojim kompanijama je bila obuka, njena koleginica Ana Petrović, koja je, takođe, zadužena za obuke na radnom mestu, navela je da je pedesetak mladih prošlo obuke u 10 kompanija za različita zanimanja.

 

 

„Organizovali smo obuke za prodavce, CNC operatere, zavarivače, magacionere, pomoćne građevinske radnike, operatere u proizvodnji optičkih elemenata, putare u firmama Marmil u Pirotu, Lisca u Babušnici, Hipoposlovi, Napredak i Drumovi a.d. u Pirotu, Resor iz Gadžinog Hana i Okar hidraulik iz Niša.”

 

Petrović je najavila da su odobrena još dva programa, čija će realizacija početi početkom sledeće godine.

 

 

„Znanjem do posla“ – ocena odličan

 

„Realizacija  programa ‘Znanjem do posla’ odvija se odlično. Zaista je program dao dobre rezultate. Program se sprovodi na obostrano zadovoljstvo i kompanija i mladih tako da obe strane prepoznaju benefite. Naredne godine očekujemo da imamo još više korisnika sa teritorije Nišavskog okruga”, rekla je Zlatkov.

 

 

Tokom realizacije, rekla je Zlatkov, nailazimo na različite izazove ali se trudimo da ih na najbolji mogući način prevazilazimo i da ih, koristeći dosadašnja iskustva u realizaciji mera zapošljavanja, iz godine u godinu modifikujemo u cilju uspešnije realizacije i boljih rezultata.

 

 

Tekst: Zoran Panić, foto: arhiva Job Info centra / Uredila: Sandra Vlatković

E2E Priča – Korisni saveti za izbor zanimanja

E2E Priča – Korisni saveti za izbor zanimanja

Pirot: Karijerni savetnici u Job info centru u Pirotu Marko Cenić i Mila Lazić zaduženi, osim obuka na radnom mestu, za karijerno savetovanje mladih,  izjavili su da je tokom 2021. godine pokrenuta odlična saradnja sa Kancelarijom za mlade grada Niša.

 

Ta saradnja podrazumeva održavanje radionica i informisanje mladih o mogućnostima obuka na radnom mestu i pronalasku posla, sa Naučno tehnološkim parkom u Nišu odvija se putem realnih susreta i upoznavanja sa zanimanjima, a u srednjim školama u Nišu i Gadžinom Hanu razgovorima sa tinejdžerima o njihovim afinitetima i sposobnostima.

 

Kad je reč o karijernim savetovanjima u ovoj godini, karijerni savetnik Marko Cenić je rekao da kao i sve ostale delatnosti i ova je bila sputana pandemijom, ali su uspeli da prevaziđu tu prepreku i svim zainteresovanim korisnicima pruže svoje usluge.

 

„Organizovali smo grupna karijerna savetovanja u osnovnim i srednjim školama u Pirotu, gde smo učenicima osnovih škola omogućili da se upoznaju sa smerovima u srednjim školama koji se nude u Pirotu, o testiranju  i proceduri polaganja završnog ispita, kao i sa vodičem za buduće srednjoškolce”, rekao je Cenić.

 

 

Sa učenicima završnih razreda srednjih škola, organizovane su radionice o nastavku školovanja i pronalaženju posla.

 

„Tom prilikom radili smo i testove procene kompetencija, a razgovarali smo i o uvek aktuelnoj temi rodne ravnopravnosti. Svi zainteresovani učenici imali su mogućnost da posle grupnih sesija i individualno razgovaraju sa karijernim savetnicima”, napomenuo je Cenić.

 

 

Karijerni savetnici su, osim Grada Pirota, posetili  i srednje škole u Nišu i Gadžinom Hanu.

 

„Učenici su iskazali interesovanje da se upoznaju i sa IT sektorom. Tim povodom upriličili smo posetu Start-up centru u Pirotu, gde su učenici imali priliku da se praktično upoznaju sa zanimanjima 21.veka”, navela je Mila Lazić, dodajući da su u kancelariji Job info centra svakodnevno bila individualna savetovanja i procene korisnika koji bi mogli da se uključe u obuke na radnom mestu.

 

 

Odgovarajući na pitanje koji su efekti obuka, Marko Cenić je naglasio da je puno mladih  povećalo svoje kompetencije za izlazak na tržište rada i steklo  značajna radna iskustva.

 

„Više od 50 odsto mladih ostalo je da radi u firmama u kojima su se obučavali a mnogima je to bila odskočna daska za druge poslove i kompanije”, zaključio je  Cenić.

 

 

Tekst: Zoran Panić / Foto: Arhiva Job info centra / Uredila: Sandra Vlatković

E2E Priča – Gde posle srednje škole?

E2E Priča – Gde posle srednje škole?

Knjaževac: Timočki klub je ovog decembra o programu „Znanjem do posla“, obukama na radnom mestu i izboru karijere, razgovarao sa učenicima Tehnike škole u Knjaževcu.

 

Karijerna praktičarka Timočkog kluba Sanja Džakula posetila je učenike  završnih razreda Tehničke škole, u kojoj se mladi školu na čak šest obrazovnih profila, i sa njima razgovarala o budućim karijerama.

 

„Neki učenici već su odabrali svoja zanimanja. Drugi su puno istraživali o školama, načinu upisa i polaganju prijemnih ispita. Treći još razmišljaju. Mi smo im predstavili Basic Check test, jedan od alata koji može da im pomogne u odlukama i pozvali ih da nam se obrate za podršku u planiranju svoje karijere“, rekla je Sanja.

 

 

U ovoj obrazovnoj ustanovi je, inače, u okviru aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja, organizovan i susret sa predstavnicima Filozofskog fakulteta u Nišu, koji su predstavili svoje studijske programe. Učenici su iskoristili priliku da ’’iz prve ruke’’ dobiju potrebne informacije oko upisa na ovu visokoškolsku ustanovu.

 

Timočki klub nastavio je saradnju i sa Elektrotehničkom školom „Nikola Tesla“ u Nišu. U ovoj školi organizovana je druga radionica za Basic Check test.

 

Pored sjajnog školskog karijernog tima, radionici je prisustvovala i školska psihološkinja.

 

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković