Socijalno uključivanje

[vc_row][vc_column width=“1/4″][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_column_text]

Šta je socijalno uključivanje?

Socijalno uključivanje je proces koji omogućava da oni koji su u riziku siromaštva i socijalne isključenosti dobiju mogućnost i sredstva potrebna za puno učešće u ekonomskom, društvenom i kulturnom životu i postizanje životnog standarda i blagostanja koji se smatraju osnovnim u društvu u kojem žive.

Socijalna uključenost osigurava veće učešće građana u donošenju odluka koje utiču na njihove živote i ostvarenje osnovnih prava.

Više o socijalnom uključivanju u Srbiji možete pročitati i saznati ukoliko pratite ovaj link!

E2E i socijalno uključivanje

Program „Znanjem do posla“ stavlja poseban akcenat na rad sa socijalno osetljivim/ranjivim grupama. Želja nam je da testiramo i napravimo sistem podrške kod zapošljavanja koji nudi jednake šanse svima!

U pet opština i gradova u kojima delujemo – Kragujevac, Kruševac, Knjaževac, Pirot i Novi Pazar – testiraćemo različite modele podrške socijalno osetljivim/ranjivim grupama i to posebno: omladini sa sela, ženama žrtvama porodičnog nasilja, mladima sa smetnjama u razvoju, mladima iz sistema kazneno-porpravnih domova, Romima, te mladima koji su u Srbiju došli u procesu readmisije.

Zajedno do socijalnog uključivanja!

Ukoliko ste organizacija koja zastupa interese neke od navedenih osetljivim/ranjivim socijalnih grupa javite nam se! Želimo da čujemo i vaša iskustva, savete i razgovaramo o eventualnoj saradnji.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/4″][/vc_column][/vc_row]