Beograd: Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević i podsekretarka za socijalnu zaštitu Jasmina Ivanović su 21. jula predstavili u Starom dvoru rezultate projekta „Socijalno uključivanje osetljivih grupa kroz sticanje IT veština”.

Petronijević je istakao da se u poslednje tri i po godine u Gradu Beogradu puno radilo na zapošljavanju teže zapošljivih grupa, a da je obuku IT veština prošlo 96 osoba sa invaliditetom.

On je dodao da Grad Beograd i Republika Srbija imaju više mera koje podstiču zapošljavanje teže zapošljivih grupa, kao i da su se ti ljudi posle obuke pokazali kao pouzdani radnici.

– Krajnji cilj ovog projekta je da se pokrene IT edukativni centar za osobe sa invaliditetom u kome će te osobe moći da se obučavaju, da rade za druga preduzeća i šire svoj posao, ali i da sa svojim znanjem i veštinama prave nova radna mesta – najavio je Petronijević.

Događaju je prisustvovala pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Barošević, koja je najavila i dalju finansijsku podršku u sprovođenju ovog projekta i unapređenju položaja osoba sa invaliditetom.

Izvor: beograd.rs link