Centar za stručno usavršavanje Kruševac bio je domaćin sastanka povodom Projekta “Od obrazovanja do zapošljavanja”: razvoj veština mladih i privatno-javnih partnerstava u Republici Srbiji“. Tim povodom gosti Centra bili su Kristof Bauman, vođa projekta i Oliver Strajt projekt menadžer, Nebojša Simić i Vesna Vidojević iz NIRAS-a.

Projekat je deo šireg programa SDC-a, u koji su uključeni Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i lokalne samouprave u Republici Srbiji. Ovaj sastanak, inače drugi po redu organizovan je sa ciljem predstavljanja kapaciteta koje grad Kruševac poseduje.

Direktor Centra Nenad Stanojević, goste je upoznao sa Projektom profesionalnog razvoja zaposlenih u obrazovanju, u okviru kojeg je Centar veliku podršku dobio putem partnerstva sa švajcarskom agencijom SDC. Direktor je prisutne upoznao i sa drugim projektima koji su implementirani u našem gradu, a tiču se profesionalne orijentacije i karijernog vođenja.

Ispred grada Kruševca bili su prisutni predstavnici: Kancelarije za mlade, Nacionalne sluzbe za zapošljavanje, Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga, Centra za stručno usavršavanje, Politehničke škole “Milutin Milanković” i organizacije “Omladinski centar”.

Izvor: csu.edu.rs link