Knjaževac: Prvu obuku na radnom mestu u ovoj godini Timočki klub, lokalni partner projekta „Znanjem do posla“, je realizovao u saradnji sa kompanijom MDS Miljković za zanimanje šivač/šivačica i polaznicima su uručeni sertifikati o uspešno završenoj praksi.

Mala svečanost, organizovana u prostorijama Timočkog kluba, bila je prilika za još jedan susret, razmenu iskustava i informacija. Uprkos izraženoj potrebi za mladom, obučenom radnom snagom, kompaniju MDS, koja se bavi proizvodnjom košulja, pandemija korona virusa i nesigurna budućnost, sprečili su da neke od obučenih mladih ljudi zadrži u preduzeću. Ipak, iskustvo, stečeno na prvom poslu na kome su bili angažovani, dragoceno je za mnoge od njih, koji sa više samopouzdanja nastavljaju da traže svoje mesto na tržištu rada.

“Sada sam aktivniji, primećujem firme koje traže radnike, već imam na umu nekoliko njih i nameravam da konkurišem, pa ćemo videti”, rekao je Miroljub Hercegovac, a slično razmišljaju i njegove drugarice, koje su učestvovale u obuci.

„Živimo u vremenu kada svi, ako žele da rade, moraju da budu aktivni u traganju za poslom. Mislim da im je iskustvo, stečeno tokom prve obuke koju smo organizovali u ovoj godini, pomoglo da se osnaže i da sa više samopouzdanja traže nova radna mesta. Naravno, mi smo tu da im i dalje pomažemo savetima, ukoliko za to bude potrebe. Najvažnije je da dobili i iskoristili priliku da nauče jedan novi zanat”, istakli su u Timočkom klubu.

Tekst: Ljiljana Pavlović/ Uredila: Sandra Vlatković