Škole, organizacije civilnog društva i institucije koje nude programe neformalne obuke mogu da konkurišu za tehničku i finansijsku podršku za projekte obuke zaposlenih kroz praktičan rad u kompanijama.

Projekat „Znanjem do posla“ (E2E), u okviru kojeg se sredstva dodeljuju, je četvorogodišnji program Švajcarske agencije za razvoj i saradnju koji se sprovodi na teritoriji Kragujevca, Kruševca, Pirota, Novog Pazara i Knjaževca.

O načinu apliciranja, visini sredstava koja se dodeljuju i svim ostalim detaljima projekta „Znanjem do posla“ zainteresovani će moći da se upoznaju na prezentacijama koje će biti organizovane u periodu od 10. do 17. marta

U Kruševcu prezentacija se održava u petak, 10. marta, u sali Skupštine grada Kruševca, sa početkom u 13 sati. Projekat će u Kragujevcu biti predstavljen u ponedeljak, 13. marta, u sali Biznis inovacionog centra. Prezentacija počinje u 14 sati.

Dva dana kasnije, 15. marta, program će biti prezentovan u Novom Pazaru, u sali Kulturnog centra, sa početkom u 13 sati. Narednog dana će sa projektom moći da se upoznaju Piroćanci koji u salu Gradske uprave Pirot dođu u 11 sati. Knjaževačka prezentacija je planirana za 17. mart, u  sali Opštinskog veća Knjaževac, sa početkom u podne.

Cilj projekta „Znanjem do posla“ je povećanje zapošljivost mladih i posredno brži, održivi i inkluzivni ekonomski razvoj Srbije. Ideja E2E je da podstakne, podrži i ponudi model trajne saradnje lokalnih samouprava, škola, organizacija civilnog sektora i privrednih subjekata kako bi se mladima pružila mogućnost da nauče one radne veštine koje se traže na tržištu rada i tako lakše dođu do posla.

Izvor: pressek.rs link