E2E priča – "Znanjem do posla” obuhvaćeno 6.500 mladih

E2E priča – "Znanjem do posla” obuhvaćeno 6.500 mladih

Novi Pazar: Za pet godina postojanja i sprovođenja aktivnosti u Novom Pazaru, kroz program “Znanjem do posla” prošlo je oko 6.500 mladih iz ovog grada i okolnih opština, od kojih je većina njih sada završava fakultete ili radi, nakon višegodišnje potrage za poslom.

Partner u sprovođenju aktivnosti ovog projekta, koji finansijski podržava Vlada Švajcarske, bilo je u Udruženje psihologa čija predsednica Zehra Hasanbegović podseća da je “Znanjem do posla” osmišljen tako da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih.

„Od samog početka projekat promoviše švajcarsku ekspertizu za upravljanje tržištem rada prilagođenu našem kontekstu. Cilj je da se postigne bolja usklađenost potražnje i ponude posla kroz modernizaciju politika zapošljavanja i razvoj konkretnih kompetencija mlade kvalifikovane radne snage koju zahteva privatni sektor kroz promociju učenja zasnovanog na radu. S tim u vezi, projekat se sastoji od dve komponente - karijerno vođenje i savetovanje i fond za poslodavce, odnosno obuke na radnom mestu”, rekla je ona za E2E.

Od 2017. godine, uslugama karijernog informisanja, individualno i grupnog savetovanja obuhvaćeno je više 6.300 osoba starosti od 15 do 35 godina. Najveći broj njih je iz Novog Pazara, a karijerni savetnici Udruženja stigli su i do Raške, Tutina i Ćuprije.

Tokom individualnog savetovanja pažnja je bila na tome da, na osnovu pravih informacija, kandidat donese pravu odluku o izboru zanimanja ili nastavku školovanja, dok su na grupnim sesijama savetnici najviše radili na razvijanju “mekih” veština polaznika poput pisanja biografije, uvežbavanja razgovora za posao ili javnog nastupa.

„Deo aktivnosti bio je usmeren i na utvrđivanja veština, motiva i resursa kod pojedinaca koji traže posao i procene na osnovu primene novih alata. Jedan od njih je instrument za procenu kompetencija Basic check koji je u toku implementacije projekta standardizovan za naše područje”,
dodala je Hasanbegović.

Druga komponenta obuhvatila je rad sa poslodavcima i organizovanje obuka za nezaposlene na radnom mestu. Kroz “Znanjem do posla” obezbeđena je finansijska i tehnička podrška za poslodavce koji imaju problem da pronađu kvalitetnu radnu snagu.

U poslednjih pet godina u programu je učestvovala 21 kompanija iz Novog Pazara, Raške, Brvenika, Tutina, Sjenice i Ivanjice, a u tom periodu je 179 mladih prošlo teorijske i praktične obuke tokom kojih su stekli veštine neophodne za samostalno obavljanje posla. Oko 60 odsto njih je nakon završene obuke ostalo da radi u tim kompanijama ili su vrlo brzo našli zaposlenje.


„Značajno je napomenuti da su i poslodavci u velikoj meri zadovoljni sprovedenim programom i da su prepoznali koristi svog učešća u njemu. Najpre, dobili su pomoć u pronalaženju i obuci novih radnika u cilju podizanja produktivnosti, ali i podršku u identifikovanju potreba za obukama i prilagođavanju programa obuka kako bi celokupan proces bio prilagođen njihovom načinu poslovanja, a kandidati što više osposobljeni za samostalan rad”, navela je Hasanbegović.

U sklopu ovog programa organizovan je i rad sa društveno osetljivim grupama, Udruženje je osmislilo i organizovalo posebne aktivnosti namenjene jačanju veština mladih sa smetnjama u razvoju kako bi lakše pronašli posao.

„Tom prilikom 20 mladih je osposobljeno za rad u četiri zanimanja, od kojih je nekoliko i dobilo zaposlenje i danas su radno aktivni”, istakla je ona.

Tekst i foto: Nikola Kočović / Uredila: Sandra Vatković