E2E Priča – Zanimanje i rodni stereotipi

E2E Priča – Zanimanje i rodni stereotipi

Knjaževac: Timočki klub bavi se na radionicama koje organizuje sa učenicima osnovnih i srednjih škola jugoistočne Srbije, u okviru programa „Znanjem do posla“, pored ostalog, pitanjem takozvanih „rodno senzitivnih“ zanimanja, odgovarajući na pitanja da li postoje „ženski“ i „muški“ poslovi ili bi karijeru trebalo birati prema svojim interesovanjima i sklonostima.

Granica između tradicionalnih ženskih i muških zanimanja sve češće uopšte ne postoji, briše se, rekla je Sanja Džakula, karijerna praktičarka Timočkog kluba.

’’Želimo da podstaknemo mlade da pri izboru budućeg zanimanja i donošenju karijernih odluka preispitaju i one svoje osobine i sklonosti koje na prvi pogled nisu tipične za njihov pol. Zato sa učenicima tokom radionica vezanih za karijerno vođenje i savetovanje, razgovaramo o različitim karijernim putevima i pokušavamo da odbacimo brojne rodne stereotipe sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu. Tipične karakteristike muškaraca i žena ne treba da budu, ili bar ne treba da budu osnovni kriterijum pri izboru buduće profesije’’, rekla je Sanja.

Do pre nekoliko decenija bilo je gotovo nezamislivo videti ženu u policiji, vojsci, a muškarca u vrtiću.

’’Nama koji radimo u programu Znanjem do posla veoma je važna rodna ravnopravnost, tako da i kompanije koje sa nama sarađuju podstičemo da rade bez rodne diskriminacije. Imamo puno primera da su posle obuke, devojke dobile posao na mestima koja su do nedavno bila rezervisana za mladiće“, navela je karijerna praktičrka Timočkog kluba.

Takvih primera ima sve više, a jedan od njih je niški DMV u kome na mestu zavarivača radi Marija Nešić, dodala je Sanja i zaključila da gotovo nema posla kojim se ne mogu baviti i muškarci i žene, ili ih je bar vrlo malo’’, zaključila je Sanja.

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković