E2E priča - Provera znanja i veština

E2E priča - Provera znanja i veština

Knjaževac: O pravovremenom izboru odgovarajućeg zanimanja karijerni praktičari Timočkog kluba razgovarali su sa učenicima osmih razreda osnovnih škola u Zaječaru i Sokobanji.

Za učenike osmog razreda Osnovne škole ’’Desanka Maksimović’’ u Zaječaru, karijerna praktičarka Udruženja građana Timočki klub Sanja Džakula organizovala je Basic Check test, koji im je pomogao da analiziraju svoja znanja i sposobnosti.

„Nekima su najteža bila pitanja iz matematike, drugi su se malo mučili sa engleskim jezikom, ali se osmaci slažu da je bilo više nego zanimljivo i da im ovaj test može pomoći u planiranju buduće karijere, odnosno u tome da vide da li se njihove želje poklapaju sa znanjem i sposobnostima koje trenutno imaju“, rekla je Sanja.

U Osnovnoj školi „Mitropolit Mihailo“ u Sokobanji, u okviru programa „Znanjem do posla“ organizovana je radionica takozvanih „mekih veština“. Razgovaralo se o komunikacionim veštinama, rešavanju problema, organizacionim veštinama, veštini slušanja i učenja, odnosno o ličnim karakternim osobinama i kvalitetima koje svako od nas poseduje.

Na radionici je bilo reči i o pisanju CV, odnosno o tome kako da kroz svoju biografiju sebe, veštine i znanja koja poseduju, predstave na najbolji način i u najlepšem svetlu.

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković