E2E Priča - Partnerstvo sa NSZ mnogostruko korisno

E2E Priča - Partnerstvo sa NSZ mnogostruko korisno

Pirot: Na nedavnom Sajmu zapošljavanja u Pirotu koji je organizovala Filijala Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ), svoj štand je imao i projekat "Znanjem do posla".

PR saradnik Filijale NSZ u Pirotu Miljan Jonić izjavio je za naš sajt da je ovaj projekat dobar način za podizanje nivoa zapošljivosti mladih, sticanje dodatnih znanja i veština kroz sprovođenje različitih vidova obuka i realizaciju projekata.

„NSZ je oktobra 2017. godine sa projektom razvojne agencije Švajcarske, potpisala sporazum o saradnji . Reč je o projektu „E2E - Znanjem do posla: razvoj veština mladih i javno-privatno partnerstvo u Srbiji“. Grad Pirot je jedan od ciljnih gradova i opština u Srbiji u kojima se projekat realizuje”, rekao je Jonić.

Jonić je dodao da je Filijala NSZ u Pirotu kao jedan od partnera na projektu, u prethodnom periodu sa ZIP Biznis centrom i Udruženjem građana „Osveženje“ imala vrlo uspešnu saradnju.

Saradnja se odvijala u različitim aspektima, počev od obezbeđivanja informacija o stanju i kretanjima na evidenciji nezaposlenih, pružanja potrebnih tehničkih i kadrovskih mogućnosti za realizaciju projektnih aktivnosti, do učešća relevantih predstavnika filijale na sastancima, konferencijama, prezentacijama i drugim događajima”, naveo je Jonić.

Takođe, u organizaciji NSZ omogućeno je učešće lokalnih partnera projekta na sajmovima zapošljavanja na kojima su oni prezentovali aktuelne javne pozive i uspostavljali partnerstva sa poslodavcima.

Prema rečima Jonića, svi učesnici programa podrške “Znanjem do posla” saglasni su da je veoma pomogao i olakšao poslodavcima izbor kadrova, organizovanja obuka i zapošljavanje novih kadrova.

“To je i najvažniji pokazatelj uspeha svih učesnika na projektu”, rekao je Jonić

Mira Zlatkov iz JOB Info centra, partnera na projektu, takođe je ukazala na dobru saradnju sa NSZ i podsećajući i na potpisani memorandum o saradnji.

„NSZ je i zvanični partner na projektu "Znanjem do posla" na nacionalnom nivou. Potpisan je sa njima memorandum o saradnji, tako da mi tokom čitavog projekta ostvarujemo dobru saradnju. Sa Flijalom Pirot naročito uspešno razmenjujemo informacije, informišemo lica i poslodavce o programima obuka. Svaki poziv koji raspišemo prosleđuje se Filijali i oni informišu o tome svoje korisnike, mapiraju odgovarajuća lica i upućuju ih u naš Centar na dalji proces selekcije. Takođe, mi svoje korisnike koji dolaze na karijerno savetovanje informišemo o programima NSZ koji su im na raspolaganju.”

S obzirom, da je krenula realizacija projekta na teritoriji Niša, podsetila je Zlatkov, filijale sa tog područja se uključuju u aktivnosti i sarađuju u cilju informisanja korisnika i uključivanja u postojeće programe.

tekst i foto: Zoran Panić / Uredila: Sandra Vlatković