E2E Priča - O karijeri sa osmacima Sokobanje

E2E Priča - O karijeri sa osmacima Sokobanje

Knjaževac: Udruženje građana Timočki klub, u okviru programa ’’Znanjem do posla’’, organizovalo je radionicu grupnog karijernog vođenja i savetovanja sa učenicima osmog razreda Osnovne škole ’’Mitropolit Mihailo’’ u Sokobanji.

Karijerne praktičarke Sanja Džakula i Katarina Jagodić razgovarale su sa osmacima o tome šta je to karijera, šta ovaj pojam podrazumeva i na šta se odnosi. Bilo je reči i o planovima za budućnost ovih mladih ljudi, o upisu u srednje škole i odabiru zanimanja kojim će se baviti u budućnosti.

’’Sada već imamo dugogodišnju saradnju sa Osnovnom školom ’Mitropolit Mihailo’ u Sokobanji. Oni imaju sjajan školski karijerni tim i uvek se lako dogovorimo o narednim koracima, jer su nam ciljevi isti – da učenice i učenike završnih razreda podržimo na putu do odluke o budućem zanimanju, kao i da ih ohrabrimo da, koristeći alate koje je razvio program ’Znanjem do posla’, samostalno procene sebe i svoje potencijale’’, rekla je Sanja.

Svi oni koji imaju nedoumice, ili pitanja vezana za donošenje karijernih odluka, mogu da se obrate Timočkom klubu na telefon 019/734-177, ili da ih kontaktiraju preko društvenih mreža.

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković