E2E priča - Mesto za spajanje mladih s kompanijama

E2E priča - Mesto za spajanje mladih s kompanijama

Kruševac: Karijerni savetnici JOB info centra u Pirotu i tokom leta su na usluzi mladima u ovom gradu, pružajući neophodne savete onima koji traže svoj put za nastavak obrazovanja ili traže posao. Projekat "Znanjem do posla" se uspešno nastavlja. Kao što piše u pozivu u Job info centru "spajaju mlade ljude sa kompanijama koje traže radnike".

Karijerni savetnici, spremni za nova saznanja, razmenu iskustva i realizaciju novih projekata, učestvovali su nedavno na seminaru koji je održan u Beogradu posvećen realizaciji projekta "Znanjem do posla" u nekoliko gradova Srbije.

„Kao što je poznato već sedam godina se u Pirotu uspešno realizuje projekat "Znanjem do posla. Možemo da se pohvalimo da smo mi upravo osmislili Job Info centar kao mesto za savet”, mlade gde uvek ima neko ko može da im pruži stručnu pomoć i da ih usmeri u željenom pravcu”, rekla je karijerni savetnik Mila Lazić.

Prema njenim rečima, u proteklom periodu bile su dve obuke za karijerne praktičare.

„Prva je bila za rad sa osobama sa invaliditetom. Učili smo kako da im pružimo podršku i koje su mere zapošljavanja, šta bi poslodavci morali da promene u svojim kompanijama da bi prilagodili radno mesto takvim osobama. Druga obuka je bila za trenere mentora obuka na radnom mestu da unapređuju svoja znanja iz psihologije i pedagogije i to prenesu mentorima u kompanijama koji obučavaju polaznike obuka na radnom mestu”, dodala Lazić.

U Job info centru aktuelni su i drugi projekti koji imaju za cilj kako pomoći mladima da dođu do posla.

Karijerni savetnik Job info centra Marka Cenića podsetio je da je u toku i realizacija projekta „JUTkap" koji finansira Evropska unija preko Erasmus plus programa.

„Projekat se bavi unapređenjem sposobnosti mladih i razvijanjem kompetencija za zapošljavanje. Po sedam mladih iz Srbije, Bugarske, Turske i Rumunije, biće uključeno u ovaj projekat koji je počeo u februaru 2020. godine, a koji se bavi, između ostalog, zelenom ekonomijom i pružanjem pomoći mladima prilikom pronalaska posla”, rekao je Cenić.


Tekst: Zoran Panić / Foto: Arhiva Job info Centra / Uredila: Sandra Vlatković