E2E Priča – Karijerna savetovanja u 17 škola

E2E Priča – Karijerna savetovanja u 17 škola

Pirot: Karijerni savetnici Job info centra u Pirotu Mila Lazić i Marko Cenić veoma ozbiljno se , posle početka još jedne školske godine, pripremaju za nastavak karijernih savetovanja u školama koja su deo projekta "Znanjem do posla".

“Počela je nova školska godina I mi smo počeli i grupna karijerna savetovanja. Za početak će biti karijerna savetovanja u školama u Nišu, Gadžinom Hanu, Medijani i Niškoj Banji. Dakle, prvo ćemo posetiti škole u ovim gradovima, a posle toga nastavljamo sa karijernim savetovanjima u pirotskim školama sa kojima smo i do sada sarađivali”, izjavila je Lazić.

Prema njenim rečima, u Job Info centru planiraju da organizuju karijerna savetovanja u 17 škola nišavskog i pirotskog okruga.

“Planiramo da obiđemo veliki broj škola. Prvo ćemo posetiti dve gimnazije u Nišu i Osnovnu školu u Niškoj banji. Imamo odličnu saradnju sa školama u Pirotu, Nišu i Gadžinom Hanu”, podsetila je karijerna savetnica pirotskog Job info centra.

Ona je napomenula da se primeri dobre prakse organizovanja karijernih savetovanja iz Pirota prenose i na druge gradove.

“Škole su zainteresovane za ovakav vid pomoći učenicima u izboru budućih zanimanja. Sve se odvija po planu. Saradnja sa školama u Nišu i Gadžinom Hanu počela je prošle godine u okviru projekta Znanjem do posla. Škole su zadovoljne saradnjom, a ta iskustva su veoma dragocena i za učenike i za nas. Ovakva karijerna savetovanja trajaće do kraja ove školske godine”, rekla je Lazić.

Njen kolega karijerni savetnik Marko Cenić istakao je da se, osim karijernih savetovanja i informisanja učenika osnovnih i srednjih škola, nastavljaju i obuke na radnom mestu.

“U Nišu planiramo obuke u ugostiteljskom sektoru za desetoro kandidata. U Pirotu se planiraju obuke u metalskoj industriji. Svi zainteresovani za obuke na radnom mestu mogu da se informišu kod nas u Job Info centru, da nas pozovu telefonom ili preko društvenih mreža. U toku je i konkurs za poslodavce”, rekao je Cenić.

Tekst: Zoran Panić / Foto: Arhiva Job info centra / Uredila: Sandra Vlatković