E2E Priča - Još jedna prilika za preduzetnike

E2E Priča - Još jedna prilika za preduzetnike

Pirot: Regionalna razvojna agencija Jug, u saradnji sa Ugovornom okružnom komorom Pirot, nedavno je organizovala promotivni skup posvećen podsticajima u okviru Evropske nedelje preduzetništva.

Cilj je da se postojeći i potencijalni preduzetnici iz Pirotskog okruga upoznaju sa lokalnom i regionalnom poslovnom infrastrukturom i da se podstakne veći broj ljudi da započnu sopstveni biznis.

Predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota, Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, ZIP centra, Komore i Razvojne agencije Jug predstavili su aktivnosti i programe finansijske podrške namenjene malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Ana Petrović iz Job Info centra prezentovala je javni poziv za poslodavce u okviru programa Znanjem do posla.

“Predstavili smo poziv za poslodavce, čija je osnovna svrha obezbeđivanje tehničke i finansijske podrške poslodavcima iz privatnog sektora kojima je neophodna kompetentna radna snaga, kroz kreiranje različitih mogućnosti za učenje kroz rad. Program E2E promoviše dostojanstven rad i podržava poslodavce koji nude pristojne uslove zaposlenja”, rekla je Ana Petrović, koja je zadužena za obuke na radnom mestu u pirotskom Job info centru,

Ona je podsetila da je rok za podnošenje prijava za poslodavce produžen do 23. aprila.

“To je još jedna prilika da poslodavci iskoriste mogućnost i da u skladu sa svojim potrebama kroz obuke na radnom mestu dođu do kvalifikovanih radnika. Mi smo tu da im pomognemo oko izbora i selekcije kadrova, kao što smo radili i svih ovih godina”, rekla je Petrović.

Kad je reč o obukama na radnom mestu, Ana Petrović je podsetila da su u toku obuke u kompaniji Alatnica Krstić za CNC operatere, obuka konobara/barmena u Pleasure M iz Niša i obuke za dokvalifikaciju postojećih radnika u kompaniji Lisca iz Babušnice.

„Očekujemo u februaru i početak obuke za IT zanimanja u jednoj kompaniji”, najavila je ona.

Tekst: Zoran Panić / Foto: Arhiva Job info centra / Uredila: Sandra Vlatković