E2E Priča – Javni poziv za zanimanje CNC operater

E2E Priča – Javni poziv za zanimanje CNC operater

Pirot: Karijerni savetnik u JOB Info centru u Pirotu, partneru na projektu, Marko Cenić rekao je da će troje mladih imati priliku da se na temeljan način, teorijski i praktično, tokom pet meseci obuke, upozna sa zanimanjem CNC operater.

Zainteresovani mogu da se prijave lično u Job info centru, putem mejla jobinfocentarpirot@gmail.com ili na portalu www.pirot.jobinfo.rs. Rok za prijavu je 15. avgust.

„U toku je obuka za rukovaoce optičkim elementima u kompaniji Foton Optroniks u Nišu, gde ima 10 polaznika i postoje velike šanse da svi budu zaposleni, kao i šestoro koji su ostali u firmi posle završene prethodne obuke“, rekao je Cenić.

Završena je i obuka za šivače u Kompaniji „Makaron moda“ u Pirotu, gde je uspešno bilo 14 od 19 polaznika.

„Od tog broja 50 odsto je ostalo da radi u toj kompaniji i dobilo neki vid ugovora“, rekao je Cenić i dodao da se planiraju i nove obuke u ugostiteljskom i mašinskom sektoru.

Prema njegovim rečima, za šest godina u Pirotu je više od 150 mladih završilo različite obuke kroz ovaj program u više od 20 firmi. Od tog broja 77 odsto mladih posle obuke ostalo je da radi u tim firmama.

Projekat „Znanjem do posla“ finansiraju zajednički vlade Švajcarske i Srbije. Njegova realizacija je počela 2016. godine i od tada ovaj projekat pomaže kompanijama da pronađu kvalifikovane zaposlene, a mladima da nađu dobar posao.

Projekat se realizuje i u Kragujevcu, Knjaževcu, Novom Pazaru i Kruševcu. Nedavno je raspisan novi javni poziv za poslodavce, a proširen je na još nekoliko gradova u Srbiji.

Tekst: Zoran Panić / Foto: Arhiva Job Info centra Pirot / Uredila: Sandra Vlatković