E2E organizovao radionicu za razmenu iskustva o programima obuka na radnom mestu

E2E organizovao radionicu za razmenu iskustva o programima obuka na radnom mestu

Beograd - U hotelu Putnik Inn u Beogradu, projekat „Znanjem do posla“ (E2E) organizovao je radionicu za razmenu iskustava u vezi sa programima obuka na radnom mestu između aktera uključenih u podizanje zapošljivosti mladih na nacionalnom i lokalnom nivou.

U okviru projekta „Znanjem do posla“ sprovodi se komparativna analiza dva slična programa obuka na radnom mestu – program Obuka na radnom mestu E2E projekta i program Obuke na zahtev poslodavca koji se sprovodi posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje. Na samoj radionici predstavljeni su preliminarnih rezultati analize, a zatim su učesnici razmenili iskustva u realizaciji obuka sa idejom da se, u procesu međusobnog učenja, unaprede oba programa.

Učešće u radionici uzeli su: predstavnici nadležnog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalne službe za zapošljavanje, Privredne komore Srbije, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, privatnog sektora i lokalnih partnerskih organizacija E2E projekta - brokera iz onih delova Srbije u kojima je projekat aktivan.

Preliminarne nalaze komparativne analize, uporednog pregleda mera Nacionalne službe za zapošljavanje i projekta E2E predstavili su međunarodni eksperti za stručno obrazovanje i obuke - Anet Hilpert i Štefan Humelshajm.