Pirot: – Osnovni cilj programa “Znanjem do posla” je podizanje zapošljivosti mladih na loklanom nivou, usklađivanjem kompetencija mladih ludi sa potrebama lokalnog tržišta rada. Za potrebe ovog projekta je uzabrano pet pilot opština – Knjaževac, Kragujevac, Kruševac, Novi Pazar i Pirot. Udruženje građana “Osveženje” je lokalni partner na ovom projektu, izjavila je Ana Petrović deo pomenutog udruženja.

Naši lokalni partneri iz UG “Osveženje” predstavili su kako planiraju da svojoj lokalnoj zajednici u Pirotu pomognu i u isto vreme predstavili i aktivnosti programa “Znanjem do posla” na lokalu. Prema rečima Ane Petrovič UG Osveženje će svake godine obaveštavati o konkursu sa manjim grantovima za koje mogu da konkurišu lokalne nevladine organizavije i privredni subjekti koji imaju problem sa pronalaskom obučene radne snage. Prvi poziv upućen je nevladinim organizacijama koje žele da pruže podršku ranjivim grupama pri zapošljavanju.

Takođe, u okviru UG “Osveženje”, osnovan je i “Job Info centar” gde će se u saradnji sa srednjim školama i privrednim društvima razviti specijalni model karijernog vođenja i savetovanja kako bi mladi mogli da se informišu o deficitarnim zanimanjima i kako bi dobili informacije o daljem usavršavanju.

Izvor: TvPirot.rs link