Pirot: U prostorijama Udruženja građana Osveženje potpisani su ugovori o finansiranju projekata iz programa Znanjem do posla koji finansira Švajcarska razvojna agencija u saradnji sa Vladom Srbije. Finansiraće se tri projekta čija je ukupna vrednost oko 15 miliona dinara.

– Ovo nam zaista znači. Mi smo uključili nove subjekte, tu je Tehnička škola sa svojim partnerima iz privrede “Alatnica “Krstić”, “D-Company” i “Sin-Kom”. Ono što je značajno jeste to što će oko 100 mladih ljudi proći praksu na radnom mestu, a mnogi od njih će i posao dobiti na neodređeno vreme nakon ovog projekta, rekao je Miloš Colić predsednik Udruženja građana “Osveženje”.

Osnovni cilj programa “Znanjem do posla”  je da uz pomoć svojih lokalnih partnera u pet pilot gradova i opština – Novom Pazaru, Pirotu, Knjaževcu, Kruševcu i Kragujevcu – mladima koji traže posao omogući da steknu one veštine i znanja koje će im pomoći da brže i lakše dođu do posla, uključujući i veštine prezentacije profesionalnih sposobnosti potencijalnom poslodavcu.

Izvor: tvpirot.rs link