Pirot: Država Srbija bi mogla pomoći oporavak dve pirotske kompanije ”Tigar a.d.” i ”AHA Mura Prvi maj” u stečaju, koje se trenutno nalaze u problemima koji ugrožavaju njihov opstanak.

– Najvažnije je da nam poverioci ne naprave problem, da ne idu u naplatu svojih potraživanja pre vremena da bismo napravili mogućnost i šansu da “Tigar” ozdravi, da se prođe kroz UPPR (Unapred pripremljeni plan reogranizacije). To je poslednja šansa, neka vrsta predstečajnog postupka i mi se borimo da pomognemo koliko možemo – rekao je predsednik Srbije tokom posete Pirotu.

Na pitanje kako pomoći preduzeću “AHA Mura Prvi maj” u stečaju, budući da je stečajni upravnik petu prodaju proglasio neuspelom, a da prema rečima gradonačelnika Vladana Vasića ima zainteresovanoih investitora, Vučić je rekao da je postupak drugačiji jer je reč o prodaji imovine.

– Prodaja imovine je različita od prodaje kapitala, razgovaraćemo o tome da vidimo šta je ideja bila stečajnog upravnika za kog ne verujem da je imao zlu nameru. Na kraju krajeva i preko prodaje imovine možete da dobijete i više nego što ste očekivali, ali dajte da proverimo da li postoji šansa za prodaju kapitala jer je ona svakako bolja – izjavio je Vučić.

Izvor: tvpirot.rs link