IP Consult realizuje projekat “Znanjem do posla” u okviru koga omogućava privrednicima, NVO sektoru i školama da sa projektima konkurišu za novčana sredstva sa ciljem povećanja zapošljivosti mladih. Ova kosultantska kuća u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Omladinskim klubom, uputila je javni poziv svim zainteresovanim udruženjima i institucijama da realizuju projekte kojima olakšavaju mladima pronalaženje posla.

Projekat “Znanjem do posla” je četvorogodišnji partnerski program koji vlada Švajcarske i Srbije pomažu smanjenje nezaposlenosti kod mladih. Projekat i dodelu sredstava finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju za projekte koji kroz edukacije, obuke ili na neki drugi način povećavaju poslovne kompetencije, i pomažu mladima da pronađu posao.

“Ovaj poziv je namenjem firamama pre svega, institucijama, školama, javnim i privatnim, svima onima koji pružaju neko obrazovanje, i onim institucijama i organizacijama koje se bave ranjivim grupama, diskrimisanim i teško zapošljivim mladim. Raspisali smo poziv za predloge projekta za sve ove kategorije, i danas smo ovde da malo više pojasnimo i da ljudima damo instrukcije kako da se ljudi lakše prijave”,rekao je Nebojša Simić.

Finansijsku podršku će imati predloženi projekti koji daju doprinos povećanju zaposlenosti i zapošljivosti mladih na održiv i socijalno inkluzivan način kroz promociju javnog i privatnog partnerstva između javnih institucija, kompanija i trening provajdera.

Program “Znanjem do posla” se sprovodi u Novom Pazaru, Kruševcu, Knjaževcu, Pirotu i Kragujevcu.

Izvor:  pazarce.info link