O našem programu

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text 0=””]Ime našeg programa na engleskom jeziku je „From Education to Employment“ pa ga često skraćujemo i sa “E2E“. Na našem jeziku programu smo dali ime „Znanjem do posla“.[/vc_column_text][vc_separator 0=””][vc_row_inner 0=””][vc_column_inner width=”1/6″][vc_icon type=”entypo” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-back-in-time” color=”white” background_style=”rounded” background_color=”custom” css_animation=”fadeIn” custom_background_color=”#f21d32″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”5/6″][vc_column_text 0=””]Trajanje programa:

Program je svoje aktivnosti počeo 2015. godine, a predviđeno je da traje do 2019. godine, sa mogućnošću produženja.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner 0=””][vc_column_inner width=”1/6″][vc_icon type=”entypo” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-chart-pie” color=”white” background_style=”rounded” background_color=”custom” css_animation=”fadeIn” custom_background_color=”#f21d32″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”5/6″][vc_column_text 0=””]Budžet programa:

Za četvrorogodišnje aktivnosti našeg programa “Znanjem do posla” predviđen je budžet koji iznosi 15,3 miliona švajcarskih franaka. U ovoj sumi Vlada Švajcarske učestvuje sa osam, a Vlada Srbije sa 7,3 miliona švajcarskih franka.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator 0=””][vc_column_text 0=””]Cilj našeg programa je inkluzivno i održivo povećanje zapošljivosti mladih u Srbiji. Naše programske aktivnosti usmerene su ka postizanju dva rezultata tj. ishoda.

 

[dt_list style=”2″ bullet_position=”top” dividers=”true”][dt_list_item image=””]Najpre, kao prvi rezultat, želimo da podržimo odgovarajuća resorna ministarstva u unapredjenju javnih politika u oblasti zapošljavanja mladih kroz analize (ex-ante I ex post) i podrsku drustvenim inovacijama.[/dt_list_item][dt_list_item image=””]Potom, kao drugi rezultat, želimo da nezaposlenim mladim ljudima u Srbiji omogućimo direktnu korist od naših inovativnih modela za smanjenje nezaposlenosti i povećanje zapošljivosti mladih (koje testiramo u naših pet pilot opština i gradova).[/dt_list_item][/dt_list]

Aktivnosti našeg programa odvijaju se po uputstvima našeg Upravnog odbora.

Ovaj odbor koji čine predstavnici institucija Švajcarske (SDC) i Srbije (Kabinet Potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović, Republički sekretarijat za javne politike, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo omladine i sporta, kao i Privredna komora Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje i Stalna konferencija gradova i opština)[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]