I u našoj zemlji kompanije počinju sve više da posvećuju pažnje razvoju i obrazovanju svojih zaposlenih, a jedan od pionira u ovoj oblasti je i Naftna industrija Srbije (NIS), koja je na nedavno objavljenoj rang listi Inforstuda pozicionirana kao drugi najpoželjniji poslodavac u Srbiji. NIS pored razvoja talenata sve veću pažnju posvećuje ulaganju u svoje zaposlene.

Kako bi bolje razumeo vrednosti i motivaciju mladih NIS je u saradnji sa Centrom za razvoj karijere sproveo niz radionica u rektoratu Univerziteta u Beogradu na temu Upravljanje karijerom, a s druge strane objasnili su mladima kako u stvarnosti izgleda graditi karijeru u multinacionalnim korporacijama.

Sa namerom da mlade i talentovane stručnjake upozna sa kompanijom NIS  je uveo program Studentska praksa, namenjen studentima završnih godina osnovnih i master studija, kao i program NIS šansa, koji podrazumeva zapošljavanje mladih sa završenim fakultetom i bez radnog iskustva, kroz koji je u kompaniji zaposleno gotovo 700 mladih stručnjaka.

„U praksi, zaposlenima se omogućava razvoj kroz radionice, on line obuke, in class obuke, biznis simulacije, poslovne akademije, rotacije, kao I kroz programe mentorstva i koučinga. Na ovaj način razvojne aktivnosti daju značajno bolje rezultate, a ujedno su i prilagođene stvarnim potrebama zaposlenih.“  kaže Vladan Buha direktor Sektora za trening i razvoj NIS-a.

Izvor: balkanmagazin.net link