Knjaževac: Italijanska kompanija za proizvodnju obuće ”Prodžeti” otvoriće novi proizvodni pogon u Knjaževcu. Ugovor o prodaji građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Knjaževca potpisali su predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić i Romano Rosi, vlasnik i i direktor ove italijanske kompanije. Ovo je u isto vreme i prva grinfild investicija u ovoj opštini posle 30 godina.

– “Potpisivanjem ovog ugovora sa opštinom Knjaževac obavezali smo se da će u naredna 24 meseca, a nadam se i ranije, ovde nići nova fabrika i da će se posao širiti. Za sada nemamo subvencije države Srbije, ali im se, naravno, nadamo. To bi nam puno pomoglo” rekao je po potpisivanju ugovora Romano Rosi.

– Opština Knjaževac je prodala deo zemljišta u industrijskoj zoni, na kome će izgraditi svoju fabriku za proizvodnju obuće. Firma ”Prodžeti” već ima tri fabrike u Srbiji  i zapošljava ozbiljan broj radnika. Dolazak ovakvog investitora na teritoriju naše opštine je više nego značajan, naročito ako se ima u vidu da je Knjaževac poznat po obućarstvu i kvalitetnim radnicima, rekao je Đokić.

Kompanija ”Prodžeti” ima tri fabrike u Srbiji u Somboru, Vladimircima i Vršcu. Godišnje proizvodi blizu dva miliona pari i najveći je srpski izvoznik obuće.

Izvor: knjazevacinfo.rs link