Kruševac: Program “Znanjem do posla”, Grad Kruševac, Kancelarija za mlade Kruševac i Omladinski savet Kruševca Vas pozivaju na javnu, konsulativnu raspravu: “Prepreke zapošljavanju (bivših) štićenika vaspitno-popravnog doma Kruševac”, koja će se održati 5. oktobra u sali Regionalne privredne komore Kruševac, Balkanska 63, IV sprat, sa početkom u 13h.

Ovo je prvi u seriji javnih, konsultativnih skupova u organizaciji programa „Znanjem do posla“ tokom kojih ćemo identifikovati optimalne preduslove za zapošljavanje štićenika vaspitno-popravnog doma u Kruševcu, koji spadaju u kategoriju teško zapošljivih mladih.   Cilj rasprava je i identifikacija što većeg broja zakonskih, obrazovnih, institucionalnih i društvenih prepreka na putu štićenicima vaspitno-popravnog doma do posla, te uspešne integracije u društvo. Takođe želimo da kroz dijalog sa relevantnim institucijama i pojedincima identifikujemo predloge rešenja za uklanjanje ovih prepreka i njihovo uključivanje u javne politike i zakonska rešenja.

Identifikovani problemi i rešenja biće predstavljeni Vladi Republike Srbije u okviru seta predloga za brže i lakše zapošljavanje mladih kroz izmenu javnih politika i zakonskih rešenja, a u okviru mandata koji ima program „Znanjem do posla“.

Očekujemo vas i želimo dobrodošlicu!