Grad Novi Pazar u partnerstvu sa IP Konsaltingom, Kancelarijom za mlade i Omladinskim klubom Novi Pazar organizuje prezentaciju Javnog poziva za dodelu finansijskih sredstava namenjenih privrednicima, udruženjima građana, institucijama i trening provajderima iz Novog Pazara kroz projekat „Znanjem do posla“. Prezentacija će se organizovati u četvrtak 18.05.2017.godine sa početkom u 10 časova u svečanoj sali Kulturnog centra.

Projekat „Znanjem do posla“ je četvorogodišnji partnerski program vlada Švajcarske i Srbije koji pomaže smanjenje nezaposlenosti kod mladih.

Predstavnici Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU) i IP Konsalting Kristof Bauman i Nebojša Simić će prezentovati Javni poziv za dodelu finansijskih sredstava po fondovima 2, 3 i fonda 4 projekta  „Znanjem do posla“ koji finansira Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) a sprovodi se u pet gradova (Novi Pazar, Kruševac, Knjaževac, Pirot i Kragujevac).

Cilj projekta „Znanjem do Posla“ je doprinos povećanju zaposlenosti i zapošljivosti mladih na održiv i socijalno inkluzivan način kroz promociju javno privatnog partnerstava između javnih institucija, komanija i trening provajdera  i podšku programima obuke koji doprinose smanjenju gepa kompetencija na lokalnim tržištima rada. U ostvarivanju definisanog cilja projekat se oslanja na 4 stuba: kompanije, formalne i neformalne pružaoce usluga obuke, udruženja posebno ranjivih i teže zapošljivih grupa mladih i lokalne partnere.

Izvor: pazarce.info link