E2E za mlade

Danas je jako teško naći posao bez praktičnog radnog iskustva. Program „Znanjem do posla“ je tu da ti pomogne da prevaziđeš ovaj problem, stekneš to iskustvo i lakše dođeš do posla!

Ako ne znaš koju školu ili fakultet da odabereš niti kojim zanimanjem želiš da se baviš u životu, ako ne umeš da utvrdiš koje sve talente i interesovanja imaš, ako želiš da saznaš šta ti stoji na raspolaganju  od škola i fakulteta, ako želiš da više saznaš kakve radnike traže poslodavci, poseti neki od naših karijernih centara u Kragujevcu, Kruševcu, Novom Pazaru, Pirotu ili Knjaževcu.

Na poslu ćeš provesti 40tak godina svog života

pa je potrebno izabrati pametno. Ne želiš valjda da potrošiš toliko godina radeći nešto što ne voliš?! Pozovi naše lokalne partnere  ili im svrati u kancelariju oni će umeti da te posavetuju šta dalje! Naše obuke su dakle idealna prilika da testiraš da li je taj posao uopšte za tebe ili ne, da li ti se dopada ta vrsta rada i da li je to ono čime bi mogao da se baviš i da li si sebe „pronašao“ u zanimanju koje ti se na prvi pogled dopalo. Informiši se o zanimanjima i obukama na radnom mestu koja su dostupna kroz naš program

Karijerno savetovanje – karika koja nedostaje na putu od škole do posla

U svakoj zemlji mladi se suočavaju sa izazovom kako da odluče koju školu ili zanimanje da odaberu, a sve to u uslovima slabog i stalno promenljivog tržišta rada. Od presudnog značaja jeste da mladi imaju obrazovanje i one veštine koje poslodvaci traže, ali za dugoročne uspehe mladima je potrebno i nešto više: mladi bi trebalo da znaju kako izgleda i u kojim pravcima se kreće privreda u njihovoj lokalnoj zajednici ali i u celoj zemlji, kako se ta privreda menja i kako to utiče na ponudu poslova u toj privredi. Mladi bi trebalo da razumeju kako da te karijerne opcije koje im stoje na raspolaganju dovedu u vezu sa sopstvenim interesovanjima i talentima. Takođe, mladi bi trebalo da razviju neke važne meke i tehničke veštine koje poslodavci traže, ali i da steknu radno iskustvo na samom radnom mestu. Svim ovim pitanjima bavi se karijerno vođenje. Karijerni savetnici pomažu mladima da steknu samopouzdanje kako bi napravili karijerne izbore koji su uverljivi, ali i prilagođeni njihovim potrebama.

Tražiš posao?

Ako si iz Kragujevca, Kruševca, Novog Pazara, Pirota ili Knjaževca, imaš između 15 i 35 godina,  završio/la si školu i tražiš posao, poseti najbliži karijerni centar. Dobićeš informacije o poslovima i programima zapošljavanja koji se nude u tvom mestu i okolini kao i mogućnost da pohađaš radionice za sticanje veština traženja posla i predstavljanja poslodavcima. Ukoliko nemaš radnog iskustva, ili želiš da promeniš zanimanje za koje si se školovao kako bi lakše našao posao, naši karijerni savetnici uputiće te i na mogućnosti pohađanja praktične obuke u preduzećima.

Obuke na radnom mestu

Danas je teško naći posao bez praktičnog radnog iskustva. Program „Znanjem do posla“ je tu da ti pomogne da prevaziđeš ovaj problem, stekneš to iskustvo i lakše dođeš do posla! Ukoliko imaš između 15 i 30 godina, živiš u Kragujevcu, Pirotu, Knjaževcu, Kruševcu, Novom Pazaru ili okolini, tražiš zaposlenje ili obuku koja će ti ozbezbediti veće šanse da dođeš do željenog posla – možemo ti pomoći.

Tvoj saveznik na putu do posla!

Tu smo, dakle, da ti pomognemo da se lakše zaposliš. Zato smo kreirali smo posebne programe obuke na radnom mestu osmišljene baš za mlade ljude poput tebe – mlade koji žele da nađu posao! Naše obuke su efikasne jer se obavljaju direktno u firmama, u realnim uslovima, kod tvog potencijalnog poslodavca i uz podršku obučenih mentora!

Nauči veštine koje poslodavci traže!

Obuke na radnom mestu su idealna prilika da kroz kombinaciju teorijske i praktične obuke, stekneš upravo ono iskustvo i one veštine i znanja koje poslodavci traže i da tako brže dođeš do posla i obezbediš sebi ekonomsku nezavisnosti. Da budeš svoj čovek!

Podrška stručnjaka i mentora tokom cele obuke

Sve vreme treninga uz tebe će biti iskusni mentori, tvoje buduće kolege i zaposleni u preduzeću koji će ti prenositi svoje znanje i iskustvo i koje možeš da pitaš bilo šta što ti nije jasno. Oni su deo obuke zbog tebe, da bi tebi bilo lakše da savladaš program!

Kako se prijaviti i kako teče obuka?

Konkurs

Kada vidiš da smo objavili oglas za konkurs, prvi korak je da popuniš prijavni formular i pošalješ ga na naznačenu adresu.  

Ukoliko nisi siguran kako se formular popunjava, na raspolaganju su ti naši lokalni partneri – oni su tu zbog tebe, da tebi pomognu i rado će ti pomoći da se prijaviš.

Praktična obuka

Na praktičnu obuku ide se direktno u preduzeće gde te čekaju mentori, spremni da ti prenesu svoje znanje  i iskustvo.

Nakon završene obuke stiče se Sertifikat o položenoj obuci koji ti može biti koristan kad tražiš posao jer je dokaz da si stekao praktično iskustvo i da znaš znanje. Svaki sertifikat i kurs koji prođeš dok tražiš posao pokazuje i da si spreman da radiš na sebi, učiš nove stvari i veštine i da nisi dokoličar – a to poslodavci veoma cene!

Dakle nudimo ti priliku:

  • Da stekneš praktično iskustvo
  • Da naučiš nove veštine
  • Da uvidiš da li ti posao odgovara
  • Da se predstaviš kao vredan i odgovoran radnik svom potencijalnom poslodavcu

 

Kada su dostupne obuke?

Informacije o dostupnim obukama, zanimanjima za koje se možete obučavati, kao i kompanijama u kojima se same obuke sprovode, možete dobiti od naših lokalnih partnera u gradovima u kojima se sprovodi projekat “Znanjem do posla”.

Na lokalnom nivou sarađujemo sa pet partnerskih organizacija u našim pilot opštinama – Kragujevac, Kruševac, Knjaževac, Pirot i Novi Pazar.

Upoznaj zanimanja

U protekloj godini poslodavci u pet opština u kojima je E2E program dostupan iskazali su potrebu za određenim zanimanjima i sprovedene su obuke za mlade u tim kompanijama. Ovde možeš upoznati ta zanimanja za koja su se tvoji vršnjaci obučavali

Supported by

             Implemented by