Kruševac: Promocije programa “Znanjem do posla” i kako se spovode obuke na radnom mestu, početkom 2021. godine održaće se kod nekoliko većih poslodavaca u Trsteniku. Spiska privrednika je sastavljen, i među prvima je svakako najveća trstenička kompanija “Prva Petoletka”

 

Nikola Milivojević, koordinator Kancelarije za mlade Opštine Trstenik kaže da se u saradnji sa „Edukativnim centrom“ sastanci dogovaraju i sa ostalim preduzećima koja zapošljavaju više radnika. Značajno je i što se projekat „Znanjem do posla“ u potpunosti poklapa sa ciljem Lokalnog akcionog plana za mlade opštine Trstenik 2021- 2025. godine, čija priprema je u toku.

 

„Opšti cilj našeg Lokalnog akcionog plana je povećanje zapošljivosti mladih, a to je upravo ono čime se program „Znanjem do posla“ bavi – kaže Milivojević.

 

Sanja Nikolić iz Edukativnog centra, organizacije koja u Rasinskom okrugu sprovodi projekat “Znanjem do posla”, podseća da je prvi sastanak sa predstavnicima Opštine Trstenik održan još početkom marta. Usledilo je objavljivanje javnog poziva za poslodavce u julu, potom sastanci sa predstavnicima opština Rasinskog okruga u avgustu i informisanje privrednika na pojedinačnim sastancima.

 

 

 “Na tim sastancima su bili predsednici opština, predstavnici Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i predstavnici Kancelarija za mlade. Predstavljali smo javni poziv za poslodavce, dogovorena su pozivanja privrednika i organizovanje pojedinačnih sastanaka sa zainteresovanim predstavnicima jer model grupnog informisanja i dalje nije bio moguć. Tako su realizovani sastanci sa privrednicima iz susednih opština. Svima se dopala ideja programa” – podseća Sanja Nikolić.

 

Epidemija korona virusa je ove godine više puta odlagala već dogovorenu saradnju i predstavljanje ovog programa privrednicima u pet opština Rasinskog okruga, ali se predstavnici “Znanjem do posla” i Opštine Trstenik nadaju da će te aktivnosti u januaru biti sprovedene.

 

 

Tekst i foto: Jelena Božović / Uredila: Sandra Vlatković