Kragujevac:Zdravko Maksimović (21) dobio je posao u fabrici „Zastava kovačnica“ posle dvomesečne obuke „Znanjem do posla“ za zanimanje operater na CNC mašini. Od četiri praktikanta „Kovačnica“ je zaposlila dvojicu.

„Ovo mi je prvi ozbiljniji posao. U Kovačnici sam 9 meseci, računajući i obuku. Dok nisam došao na obuku nisam ni znao da mi ovaj posao leži, šta se i kako radi. Rekao bih da je ovo za mene i dva koraka više u odnosu na ono za šta sam se školovao. Zadovoljan sam, a moja očekivanja su nadmašena“, kaže Zdravko.

Zdravko je završio Politehničku školu i po obrazovanju je mašinski tehničar motornih vozila. Nikada nije radio u toj struci, ali je posle školovanja radio fizičke poslove i pomagao u porodičnoj firmi koja se bavi keramikom.

Priznaje da je ranije imao i neka „nerealna očekivanja“, pa i da je priželjkivao dobitak na Lotou, da ne bi morao ništa da radi.
Međutim, umesto „sedmice“, Zdravko je „izvukao“ drugu dobitnu kombinaciju, pa je njegova „srećka“ za prvi posao bila obuka „Znanjem do posla“.

Zdravko kaže da je i pre ove obuke znao da su mladi CNC operateri traženi na tržištu u Srbiji i inostranstvu i da su dobro plaćeni. Prijavio se na javni poziv „Znanjem do posla“ u nameri da kroz praksu na radnom mestu u kompaniji stekne znanje i veštine CNC operatera.

„Bilo mi je važno da naučim ovaj posao, jer kad imam znanje koje se traži mogu da biram gde ću raditi. Na obuci sam imao odličnog mentora i naučio sve što mi je potrebno da samostalno mogu da radim za CNC mašinom“ kaže Zdravko.

 

Sa CNC mašinom „na ti“

U hali „ Alatnice“ kojom odjekuju samo zvuci mašina, alata, otkovaka, Zdravko danas ima svoje radno mesto za CNC mašinom na kojoj se i obučavao za posao operatera.

„Prvi susret sa mašinom nije bio baš lak, nisam navikao da radim 8 sati u zatvorenom prostoru, ali na sve se navikne. Sada radim baš na CNC mašini na kojoj sam se i obučavao. Ona je savremena mašina iz 2018. godine, baš je dobra, a retko ko je ima u Srbiji“ kaže Zdravko.

Priča nam da na mašini sve zna da radi, osim programiranja.

„Samo ne pravim programe, ali sve ostalo radim, menjam alate, merim komade, kontrolišem i biram programe koji su adekvatni za materijal“ priča Zdravko.

Dodaje da ima još mnogo da uči i da se usavršava, a očekuje da će naučiti i da piše programe za mašinu.

„Softver, to je malo ozbiljnije, ali voljan sam. Videćemo…“ kaže Zdravko.

Opisuje da je bio „vrlo lep“ osećaj kada je saznao da je od četvoro praktikanata bio među dvojicom odabranih za zaposlenje u Kovačnici.

 

 

Misli da se za zaposlenje „preporučio“ upornošću, vrednoćom i marljivošću tokom prakse.

„Ovaj posao mi sada kao mladom čoveku sasvim odgovara. Kada budem imao porodicu – ko zna. Za sad je dobro“ , kaže Zdravko.

Ističe da mu više odgovara rad u prvoj smeni koja počinje u 6 sati i navikao je na rano ustajanje.

„Mislim da je ovo pravi posao za onoga ko prihvata radne navike. Meni nije bilo teško da ih usvojim, jer su me u porodici od malih nogu uključivali u porodični posao, da im pomažem“, objašnjava Zdravko.

On preporučuje mladim ljudima ovakve obuke jer, kaže, što više znaju, više vrede.

Porodica podržava njegov izbor zanimanja jer, kako kaže Zdravko, roditeljima je važno da radi ono što se njemu sviđa i što mu odgovara.

 

Zastava Kovačnica: Obukama do nedostajućih kadrova

„Zastava kovačnica“, koja se bavi proizvodnjom otkovaka, učestvovala je u dva ciklusa obuka „Znanjem do posla“. U ovoj fabrici je 2018. obučeno 11 mladih kovača, a prošle godine je bilo četvoro mladih praktikanata na obuci za CNC operatere.
„Imamo 11 savremenih CNC mašina. Dvojica zaposlenih praktikanata obučeni su da rade na bilo kojoj CNC mašini u sektoru za proizvodnju alata, ne samo da rade na strugu ili glodalici“, kaže direktor „Zastava kovačnica“ Milan Kostić.

Zadovoljni dosadašnjim iskustvom sa obukama „ Znanjem do posla“ u fabrici ističu da je to dobar način da se dođe do nedostajućih kadrova.

„Na nama je da prekvalifikacijama i specijalizacijama radnika koji izlaze iz školskih ciklusa obezbedimo neophodne struke koje nam nedostaju. Pored kovača, CNC operatera nedostaju nam i majstori u održavanju – električari, bravari, varioci“ , kaže Kostić.

Direktor „Zastava kovačnice“ ističe da postoji hronična potreba za radnom snagom u fabrici, a naročito u poslednje vreme zbog odlaska u inostranstvo ili prelaska stručnih kadrova u strane kompanije u Kragujevcu koje im nude bolje zarade.

„Taj problem je trenutno i u celoj zemlji. Jedan od načina da očuvamo kadrove jeste stalno školovanje novih, mladih. Početnike ćemo lakše sačuvati u fabrici, barem nekoliko godina. S druge strane, iskusni majstori idu tragom boljih uslova, odlaze u inostranstvo ili prelaze u strane firme koje se otvaraju u Kragujevcu i Srbiji“, napominje Kostić.

 

 

On kaže da se u Kovačnici ovaj problem sada prevazilazi kroz angažovanje penzionera, nekadašnjih radnika, da obučavaju mlade radnike koji bi, kaže, bar godinu-dve ostali u fabrici.

„To nas sada spašava, obukama mladih uspevamo da održavamo sistem. Gledamo da planiramo ciklus obuka, da ga obnavljamo i tako sačuvamo osnovni deo majstorskog potencijala koji nam treba“ kaže Kostić.

Obuke na radnom mestu „ Znanjem do posla“ Kostić vidi i ubuduće kao dobar put za rešavanje problema nedostatka majstorskog i inženjerskog kadra u fabrici.

„Srećna stvar je što Kragujevac ima odličnu produkciju tehničkih zanimanja, i majstorskih i inženjerskih. Još je mnogo veći broj mladih koji završe školu, nego što je potreba tržišta, pa na te ljude moramo da računamo. Zato smo zainteresovani da nastavimo saradnju sa „Znanjem do posla“ i da nekim ugovorom probamo da obezbedimo ostanak u fabrici bar dve godine, onih praktikanata koje zaposlimo, pošto smo uložili u njihovo osposobljavanje za profesiju koja je tražena“, napominje Kostić.

Direktor „Zastava kovačnice“ očekuje i podršku države u modernizaciji fabrike, kako bi ona povećala produktivnost i zarade, pa tako i uspela da zadrži kvalifikovane i stručne radnike.

 

Tekst i foto: Gordana Mirović / Uredila: Sandra Vlatković