Kragujevac: Objavljen je novi poziv za poslodavce „Zaposleni po meri Vašeg biznisa” koji je označio početak trećeg ciklusa obuka na radnom mestu, u petoj godini programa Znanjem do posla. Upućen je privatnim firmama koje imaju potrebu za novim radnicima i otvorene su za zapošljavanje mladih i drugih ranjivih grupa.

U okviru ovog poziva, E2E pruža finansijsku i tehničku podršku poslodavcima za organizovanje obuka za mlade koji traže zaposlenje.

Cilj poziva je i da pruži podršku poslodavcima u prevazilaženju negativnih ekonomskih efekata izazvanih pandemijom COVID-19.

Poziv je otvoren 22. jula 2020.godine i traje do 31.marta 2021. godine. Namenjen je kompanijama sa teritorije devet okruga u Srbiji: Raški, Rasinski, Pirotski, Nišavski, Pomoravski, Zaječarski, Mačvanski, Šumadijski i Moravički.

Tim povodom, startovale su i aktivnosti brokerskih organizacija u Kragujevcu, Business Innovation Programs-a (BIPS) i Razvojnog biznis centra.

 

Razgovori sa poslodavcima, potrebe i stanje na tržištu

„Novom pozivu za poslodavce je prethodila analiza iskustva partnerskih kompanija, koje su već učestvovale programu. Njihovo iskustvo je veoma pozitivno i većina njih je izrazila interesovanje da ponovo učestvuje u našem programu obuka. Takođe, prethodni ciklusi su pokazali izuzetnu uspešnost ovakvih programa, budući da se u proseku 60 odsto polaznika i zaposlilo po završetku E2E obuka“ rekla je direktorka Razvojnog biznis centra (RBC) Marija Stojadinović.

 

 

Novi poziv za prijavljivanje kompanija je predstavljen online, a u toku su razgovori sa zainteresovanim poslodavcima.

 „Mi smo u konstantnom kontaktu sa poslodavcima, a to je posebno intenzivirano od početka pandemije COVID-19 i proglašenja vanrednog stanja. S obzirom na to da se situacija na tržištu rada u velikoj meri promenila u odnosu na prošlu godinu, jer je situacija u kojoj poslodavci funkcionišu mnogo neizvesnija, naša pažnja je usmerena na prilagođavanje njihovim potrebama u ovom specifičnom periodu“ kaže Vladimir Dobi, koordinator za saradnju sa poslodavcima i zapošljavanje(BIPS).

Novi poziv za poslodavca je oglašen u jeku epidemije korona virusa, te će poslodavci koji se odluče za učešće u programu obuka Znanjem do posla morati da brinu i o bezbednosti praktikanata i sprečavanju širenja infekcije.

„Poslodavci će biti u obavezi da obezbede sve potrebne mere zaštite na obukama i omoguće da praktikanti uče i rade u bezbednom okruženju“ istakao je Dobi.

U Razvojnom biznis centru kažu da je u novom pozivu za kompanije akcenat na kvalitetu obuka koje će se realizovati, odnosno da mladi koji se obučavaju dobiju što bolje znanje i kompetencije da se neposredno nakon obuka uključe u rad, a da poslodavci dobiju što kvalitetnije buduće radnike.

 

Prema rečima Vladimira iz BIPS-a, misija novog ciklusa obuka je, kao i u prethodnim, da se spoje potrebe i očekivanja poslodavaca, sa jedne, i nezaposlenih mladih i ranjivih grupa, sa druge strane, koji imaju priliku da se zaposle i unaprede kvalitet svog života.

 

Uslovi konkursa za kompanije

U RBC-u kažu da se brokerskim organizacijama mogu javiti privatne firme koje imaju potrebu za kadrovima i poseduju odgovarajuće uslove da realizuju obuke na radnom mestu u svojim prostorijama.

 

„Konkretno, Razvojnom biznis centru mogu da se jave kompanije sa teritorije Šumadije, Raškog (Kraljevo i Vrnjačka Banja) i Moravičkog okruga“ kaže Marija. 

Druga brokerska organizacija -BIPS „ nadležna“ je za kompanije sa područja Šumadijskog, Pomoravskog i Mačvanskog okruga.

Na poziv mogu da se jave poslodavci koji su registrovani kao pravna lica ili preduzetnici koji aktivno obavljaju privrednu aktivnost, i da su  registrovani najmanje 24 meseca pre datuma prijavljivanja.

 

„Potrebno je da  poslednjih šest meseci nisu bili duže od 30 dana neprekidno evidentirani u registru dužnika prinudne naplate Narodne banke Srbije. Treba da imaju registrovanu poslovnu jedinicu na ciljnom području E2E i najmanje tri zaposlena sa punim radnim vremenom u trenutku prijavljivanja na poziv“ objasnio je Dobi iz BIPS-a.

 

Takođe, kompanije treba da obezbede prisutnost svojih iskusnih radnika za  izradu SKA analize i programa obuke, imenuju kompetentne mentore i izdvoje dovoljno vremena za njihovu obuku.

Firme koje se prijave imaju obavezu sufinansiranja programa obuke u minimalnom iznosu od 30 odsto ukupnog budžeta za preduzetnike, mikro i mala pravna lica, odnosno 50 odsto srednja i velika pravna lica, dok preostali deo obezbeđuje program Znanjem do posla.

 

 

U ovom ciklusu, na raspolaganju su sredstva u iznosu od ukupno 50 miliona dinara za devet okruga i poziv će biti otvoren dok se sva sredstva ne utroše.

„Očekujemo nove poslodavce, ali i one koji su već obučavali mlade praktikante. Ovoga puta pravo da konkurišu imaju oni poslodavci koji su učestvovali u programu obuka, pod uslovom da su u prethodnom ciklusu zaposlili najmanje 50 odsto polaznika koje su obučavali“ kaže Dobi.

 

Podrška izabranim poslodavaca

Brokeri navode da se nakon izbora poslodavca, sa njim potpisuje ugovor, a zatim sledi odobravanje programa obuke i selekcija polaznika.

 

 „Poslodavci se prijavljuju na poziv i pripremaju se aplikacije za obuke na radnom mestu, koje odobrava evaluaciona komisija projekta. Nakon odobrenja, brokerske organizacije u saradnji sa partnerskim kompanijama kreću u regrutaciju mladih, njihovu selekciju i potom u realizaciju samih obuka. U slučaju novih obuka, radiće se i SKA analiza, odnosno razvoj programa obuka“ kaže Marija iz RBC-a. 

 

Selekciju polaznika rade zajedno broker i poslodavac.

U BIPS-u kažu da je ovaj korak veoma važan, s obzirom na to da je dobra selekcija „glavni preduslov“ za uspeh same obuke.

„Posle selekcije, sledi teorijska obuka polaznika, koju organizuje trening provajder ili sam poslodavac i koja može činiti najviše 20 odsto ukupnog trajanja obuke, a zatim počinje praktična obuka na radnom mestu u kompanijama“ kaže Vladimir Dobi iz BIPS-a.

Tekst i foto: Gordana Mirović / Uredila: Sandra Vlatković