Novi Pazar: Za dvadeset mladih sa smetnjama u razvoju uspešan završetak teorijskog dela projekta, osmišljenog da ih nauči nova znanja i veštine i tako podigne njihovu zapošljivosti, znak je da počinje praktični deo obuke koju će provesti direktno na radnom mestu, kod pravih poslodavaca. Kreativne radionice namenjene ovoj teško zapošljivoj grupi mladih, organizuje Udruženje psihologa Novi Pazar.

Nermina Medagić i Sabahudin Hudović dvoje su polaznika koji su sa nama podelili svoje utiske sa dosadašnje obuke.

I znanje i drugari – win win!

“Sada znam kako na internetu da pronađem oglase za posao, kako da napišem biografiju i prijavim se za posao. Naučila sam i kako da se ponašam na intervjuu za posao, znam šta je neverbalna komunikacija. Valjda će mi to pomoći da nađem posao, nikada nisam radila, a veoma bih volela”, priča Nermina koja će narednih nedelja pokušati da u jednok novopazarskoj prodavnici nauči veštine neophodne za posao trgovkinje.

Ova dvadesetosmogodišnja devojka ističe još jedan bitni aspekt ovih obuka – drušenje i socijalizaciju mladih. Ona kaže da su na radionicama nastala nova prijateljstva i da ima novih prijatelja sa kojima će sada moći da se druži.

“Udruženje nam je postalo druga kuća, predavači su učinili mnogo toga za nas i srce mi je puno svaki put kada ih vidim. Odlično se družimo, išli smo zajedno na izlete, proslavljamo rođendane, jednostavno smo postali nerazdvojni” kaže Nermina.

Prevazići prepreke i naći posao

Njen kolega sa obuke, Sabahudin ima skromno radno iskustvo, ali se sada nada da će uspeti da nađe sigurno zaposlenje i stabilan izvor prihoda.

“Počeo sam praksu u jednoj automehaničarskoj radnji. Sviđa mi se taj posao, pomagao sam majstoru i već sam naučio kako se otklanjaju neki sitniji kvarovi na automobilu. Majstor mi je dozvolio da očistim jedan motor, koji smo zajedno izvadili”, dodaje Hudović.

Potpredsednica Udruženja psihologa Marija Tiosavljević objašnjava da su dosadašnje aktivnosti projekta bile namenjene psihološkom osnaživanju mladih sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, unapređivanjem njihovih profesionalnih i ličnih kompetencija.

“Osim toga što smo ih upoznali sa onim što ih čeka na tržištu rada, naučili ih kako da sastave biografiju i prijave se na konkurs za posao, radili smo i na povećanju njihovog samopouzdanja, motivaciji, samospoznaji, toleranciji na stres, timskom radu, rešavanju konflikata, tremi i strahu od javnog nastupa. Zadovoljni smo, ali što je važnije, srećni su i polaznici obuke koji su stekli nova znanja i veštine koje će im biti podstrek u daljem životu i verujem da su shvatili da imaju veliki potencijal koji mogu iskoristiti”, ističe Tiosavljević.

Prvi put integrisane usluge

Ona smatra da je “Znanjem do posla” prvi program koji je na jednom mestu objedinio integrisan skup usluga koje služe podsticaju zapošljivosti osoba sa invaliditetom.

“Novi Pazar ima veliki broj organizacija koje se bave osobama osobama sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, ali nijedna od njih im ne pruža sve ono što im je potrebno kako bi došli do posla. Zato smo, kroz ovaj program, sa njima radili na psihološkom osnaživanju, informisali ih šta ih čeka na tržištu rada, utvrdili smo njihovu poslovnu sposobnost, odredili koja bi im zanimanja odgovarala i pružili im priliku da se u praksi oprobaju u tim poslovima. Mislim da je ovo primer kako u budućnosti treba raditi”, zaključila je Tiosavljević.

U okviru programa “Znanjem do posla”, Vlada Švajcarske izdvojila je 39.000 franaka za podizanje zapošljivosti 20 mladih Novopazaraca sa smetnjama u razvoju.