Pirot: U Pirotu su uveliko počele pripreme za novi poziv projekta “Zaposleni po meri vašeg biznisa”. Projekat vodi konzorcijum u čijem sastavu su Zip centar za mlade-biznis inkubator i Udruženje građana Osveženje  iz Pirota. “Mladi nam svakodnevno dolaze, raspituju se, traže dodatne informacije i prijavljuju se za obuke sa kojima uskoro krećemo”, kaže Mira Zlatkov iz Konzorcijuma.

Prema rečima Mire Zlatkov, u prethodnom krugu obuka, razvijeni su planovi i prigrami za dvadeset različitih zanimanja I poslodavci će moći da se prijavljuju za ta zanimanja ili i da osmisle nova.

 

“Putem ovog  poziva data im je mogućnost i da konkurišu za kreiranje i sporovđenje planova i programa za nova zanimanja za kojima postoji potreba”, rekla je Zlatkov.

 

Posebno tražena zanimanja u Pirotu su u mašinskoj i tekstilnoj industriji, kao i u ugostiteljstvu i uslužnim delatnostima.

 

“Model obuke na radnom mestu pokazao se kao odličan metod za obučavanje mladih ljudi. Na ovaj način daje se prilika kompanijama da se intezivnije uključe u kreiranje planova i programa za unapređenje znanja i veština mladih, dok se mladi ljudi na taj način pripremaju da u potpunosti odgovore na zahteve koje poslodavci postavljaju pred svoje zaposlene. Na taj način stvaramo obostranu korist”, kaže Zlatkov.

 

Info kampanjama putem medija i info sesija, Kozorcijum će predstaviti sve detalje i uslove poziva projekta ‘’Zaposleni po meri vašeg biznisa’’: Kmapanje su namenjene kompanijama, ali i mladima koji žele da kroz rad nauče nove veštine.

 

“Takođe, uspostavljamo nova partnerstva sa kompanijama i prikupljamo prijave zainteresovanih korisnika usluga Job info centra”, navodi predstavnica Konzorcijuma.

 

U Pirotu je kažu interesovanje poslodavaca veliko, kako onih sa kojima je Konzorcijum već sarađivao, tako i novih.

 

 

Program obuke trebalo da traje do četiri meseca, odnosno do 650 časova, sa najmanje 80 odsto  vremena na radnom mestu u prostorijama poslodavca. Broj traženih polaznika obuka ne sme biti veći od jednog polaznika na tri zaposlena radnika, ali poslodavci sa manje od tri radnika imaju pravo da angažuju i obučavaju jednog  polaznika. Neophodno je da firma poslodavca bude registrovana najmanje dve godine i da ima pozitivan finansijski rezultat u poslednje dve godine rada.

 

Primer dobre prakse-veliki broj mladih našao zaposlenje

 

“U prethodnom krugu učestvovalo je devet kompanija, jedna stručna škola, i obučeno je četrdeset i troje mladih ljudi, od kojih je veliki broj pronašao zaposlenje, što govori o uspešnosti ovog programa. Uspešna realizacija ovog programa jeste primer dobre prakse jednog modela smanjenja nezaposlenosti kod mladih”, kaže Zlatkov.