Novi Pazar: U prvoj fazi projekta “Znanjem do posla”, do kraja 2019., više od 3.000 mladih iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Raške, osetilo je benefit ovog projekta. Indirektna korist za ove gradove sa visokom stopom nezaposlenih je još i veća.

 

Predstavnici Omladinskog klastera, sastavljenog od Kancelarije za mlade i Udruženja psihologa Novi Pazar, navode da su mladi dobijali različite vrste usluga, od informacija o trenutnom stanju na tržištu, pomoći u traženju posla, mogućnostima za zaposlenje do karijernog vođenja.

 

 

“Oko 800 mladih je prošlo kroz program individualnog karijernog savetovanja u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Raški. Procenjene su im mogućnosti i kako da na najbolji način pronađu zanimanje koje im najviše odgovara, a kako bi imali realne šanse da brzo pronađu zaposlenje. Sa njima su radila tri karijerna savetnika, organizovan je niz radionica, treninga na kojima se radilo na jačanju njihovih potencijala, znanja i raznih veština. Cilj je da budu konkurentniji na tržištu rada”, priča direktor Kancelarije za mlade Džemaludin Paučinac za E2E.

 

Drugi važan aspekt ovog programa su obuke na radnom mestu. One su pružile nezaposlenim žiteljima ovog grada da se, kroz dobro osmišljenu teorijsku i praktičnu obuku, osposobe za zanimanja za koja se nisu školovali, a koja su deficitarna u ovom delu Srbije.

 

“Tokom 2019. godine organizovali smo četiri obuke, za lične pratioce dece, šivače lake konfekcije, konobare i turističke animatore, kroz koje je prošlo 89 mladih iz ovih gradova. U prethodnom periodu sprovedene su i obuke za tapetare, tehnologe u mlekarstvu i šivače, a ukupno je kroz njih prošlo preko 150 osoba. Oko polovina njih je nakon uspešno završenih obuka je dobila posao”, navodi predsednica Udruženja psihologa Zehra Hasanbegović.

 

Hasanbegović dodaje da su reakcije korisnika usluga karijernog savetovanja i obuka na radnom mestu pozitivne, a da benefite ovog programa uviđaju i poslodavci iz ovog regiona.

 

 

“Kompanije prepoznaju značaj obuka na radnom mestu i prilike koja im se pruža da za veoma kratko vreme dobiju obučenog radnika koji će ispunjavati sve uslove tog radnog mesta. Obuke na radnom mestu su osmišljene tako da se vrše analize veština, znanja i stavova korisnika, ali i potrebe svakog radnog mesta. To omogućava poslodavcima da dobiju baš onakvog radnika kakav im treba”, objašnjava Hasanbegović.

 

U Omladinskom klasteru navode da će im u narednom periodu prioritet biti obezbeđivanje alternativnih načina finansiranja usluga koje pružaju kako bi se obezbedila održivost programa i nakon 2023. godine.

 

“Moramo raditi na lobiranju kako bismo pokušali da obezbedimo podršku lokalnih samouprava, institucija i poslodavaca iz Novog Pazara, Raške, Sjenice i Tutina. Možda je najbitnije i da privatni sektor uvidi značaj ovog programa i na tome ćemo najviše raditi u budućnosti”, kaže Marija Tiosavljević, potpredsednica Udruženja.

 

Tekst i foto: Nikola Kočović / Uredila: Sandra Vlatković