Knjaževac: Diploma fakulteta ili srednje stručne škole nije garancija da će mlad čovek brzo i lako dobiti posao. Poslodavci, u većini slučajeva, traže od kandidata da poseduju radno iskustvo. Kako neko ko prvi put ulazi u svet rada, može imati radno iskustvo? Ovim pitanjem bavi se Timočki klub, broker programa ”Znanjem do posla” (E2E).

U gotovo svakom oglasu za posao navodi se kao jedan od kriterijuma i zahtev poslodavaca da budući radnik mora posedovati radno iskustvo. Ima puno mladih ljudi koji su stekli odlično znanje iz određenih oblasti, ali nisu imali priliku da steknu i radno iskustvo. Takođe, značajan je broj mladih koji su završili srednju školu, ali ipak odlučuje da se oproba u nekom drugom zanimanju.

U Timočkom klubu smatraju da se rešenja ovih problema i pravi odgovori na ova pitanja nalaze upravo u programu ”Znanjem do posla”.

”Program „Znanjem do posla“ je tu da ti pomogne da prevaziđeš ovaj problem, stekneš iskustvo i lakše dođeš do posla! Ukoliko imaš između 15 i 30 godina sa završenim III ili IV stepenom stručne spreme, tražiš zaposlenje ili obuku koja će ti obezbediti veće šanse da dođeš do željenog posla, mi smo tu za tebe”, poručuju iz ovog udruženja građana.

 

 

Mladi iz Knjaževca i okoline koji nisu do sada učestvovali na obukama na radnom mestu koje je realizovao Timočki klub kao lokalni partner projekta „Znanjem do posla“, a žele da se uključe u buduće obuke, radnu biografiju, zajedno sa prijavom, koja se može preuzeti sa sajta ”Znanjem do posla”, mogu poslati mejlom na office@timok.org,  poštom ili ih doneti u kancelariju Timočkog kluba u Knjaževcu, koja se nalazi na adresi : Trg Oslobođenja 1.

Program će realizovati niz obuka na radnom mestu u različitim oblastima rada – od prerađivačke industrije, preko građevinarstva, saobraćaja, zdravstvenog i socijalnog rada, pa do energetike, trgovine, turizma, ugostiteljstva i administracije.

Svakog radnog dana od 09:00 do 16:00 časova tim Timočkog kluba je tu za sve mlade ljude, koji mogu da dođu lično (poštujući propisane mere zaštite za suzbijanje korona virusa) ili da pozovu telefonom na 019/730 002, 065/273-7211 i 063/822-6361. Naravno, kontakt se veoma lako može uspostaviti i online. Tim Timočkog kluba može pružiti karijerno vođenje i savetovanje, sa karijernim praktičarkama može se razgovarati o planovima za razvoj karijere, ili dobiti detaljne informacije o planovima za obuke koje će se u skoroj budućnosti realizovati .

Nakon objavljenog poziva od strane E2E programa upućenog kompanijama da iskažu potrebu za novim zaposlenima, tim Timočkog kluba će mlade koji su im se obratili pozivati da se uključe u obuke u okviru zanimanja za koje su pokazali interesovanje.

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković