Kragujevac: Mladi master inženjer Petar Ljušić već godinu i po dana radi u „ AMM manufacturing“, jednoj od kompanija MIND Grupe, gde se proizvode komponente za šinska vozila. Stručna praksa bila mu je šansa ka sigurnoj budućnosti koju je iskoristio. O svom poslovnom putu govorio je učesnicima vebinara  sa temom„ Perspektive zapošljavanja i karijere za inženjere u MIND Grupi“. Radionicu je organizovao Razvojni biznis centar u okviru projekta„ Znanjem do posla“.

Kao student master studija prijavio sam se za stručnu praksu u okviru MIND Grupe. Posle razgovora u kompaniji došao sam u sektor pripreme  i tehnologije, gde su me od samog početka prihvatili kao svog kolegu i imali smo odličnu saradnju. Tokom  stručne prakse sam prošao bukvalno svaki deo procesa, diskutovali smo o mogućim poslovnim rešenjima, a sve vreme je moj napredak pratio mentor“, priča Petar.

 

Stručna praksa – više od teorije  

Kada je došao na praksu, kaže, sve mu je bilo „ čudno“ jer je to bilo „nešto drugo“ u odnosu na fakultet.

Jako je zadovoljan, jer je kroz praksu dobio priliku da upozna sve procese, pa i da bira ono što mu najviše „leži“.

„U ovoj kompaniji znaju da čovek samo u onome što voli da radi  pruža maksimum, daje celog sebe“  kaže Petar i objašnjava da kompanija ima takav stav i za studente na stručnoj praksi  i za zaposlene.

Petar kaže da je tako i on dobio priliku da se upozna sa brojnim radnim pozicijama u kompaniji, te je mogao da odmeri koji su poslovi bliski njegovim sklonostima i interesovanju i gde vidi sebe u budućnosti kada stekne diplomu master inženjera.

Svaki praktikant dobija mentora koji sve vreme prati, daje preporuku i ocenu njegovog rada tokom stručne prakse.

 

 

Trud nagrađen ponudom za posao

„Mesec dana posle stručne prakse ponuđeno mi je da ostanem do završetka master studija na Fakultetu inženjerskih nauka, odnosno do završnog rada. Mogao sam i da odaberem sektor u kom ću ostati, a odlučio sam se za sektor pripreme i tehnologije“ rekao je Petar.

Potpisao je novi ugovor sa poslodavcem o stručnoj praksi koji je trajao do završetka master studija.

„Mogu da kažem da su mi nadređeni stvarno pružili puno razumevanja za završetak studija i master rad. U slučaju da mi je bio potreban dan ili određeno vreme apsolutno sam u svakom trenutku imao podršku firme. Smatram da je i kompaniji u interesu da ima školovan kadar i da se posle stručne prakse ili zapošljavanja ne prekida studiranje“ kaže Petar.

Petar je za temu završnog master rada na fakultetu odabrao frikciono zavarivanje koje je u poslovnim planovima kompanije, pa mu je otvorena i ponuda da u budućnosti radi kao inženjer upravo u toj oblasti.

„Godinu i po dana radim u ovoj kompaniji. Bio sam najpre na radnom mestu u sektoru pripreme, po svom izboru, a trenutno sam na drugoj poziciji ERP (Enterprise Resource Planning) administratora- IT konsultanta. Očekujem da će moja naredna inženjerska pozicija biti vezana za frikciono zavarivanje“ otkriva Petar.

Na pitanje učesnika vebinara kako se na praksi pokazao i dokazao da je baš on pravi kadar za kompaniju, Petar je imao jednostavan odgovor-da daš sve od sebe.

„Bitno je da budeš jako zainteresovan, da se trudiš, zalažeš i daješ sve od sebe. Pratio me je mentor i on je dao predlog da ostanem da radim,“ kaže Petar.

Zbog Petrove skromnosti ovu priču je dopunila biznis menadžerka MIND Grupe, Ana Račić. Ona kaže da su se za mladog inženjera već posle stručne prakse „borili“, pošto su mu posao ponudili iz dva sektora.

Petar je na svojoj stručnoj praksi pokazao koliko je temeljan u radu i koliko je zainteresovan za nove stvari, pa su ga iz tog razloga tražili i „konstrukcija“ i „priprema“, pa je njegov izbor bio čime će se baviti u našoj kompaniji“ rekla je Ana Račić.

 

Perspektiva zapošljavanja mladih inženjera

MIND Grupa pruža velike mogućnosti za obučavanje i zapošljavanje i mladih inženjera, kako u firmi AMM manufacturing, tako i u kompaniji koja proizvodi postrojenja za preradu voda, MIND edukaciji, MIND Real Estate.

„Kod nas inženjeri rade u različitim oblastima. Imamo i konstrukcioni biro, pripremu proizvodnje, inženjere u samoj proizvodnji, CNC programere. Zaposleni su i na nekim pozicijama koje se bave nabavkom i prodajom, saradnjom sa kupcima, a inženjeri rade i u IT sektoru“ kaže Ana Račić.

 

 

Učesnike vebinara nakon ove uspešne priče zanimalo je i kako stići do stručne prakse u MIND Grupi.

„ MIND grupa ima javne konkurse za mlade inženjere koji imaju priliku da kroz stručnu praksu upoznaju radno okruženje, steknu praktične veštine i znanja, koji su im dodatna vrednost uz teorijsko znanje koje stiču na fakultetu“ objasnila je biznis menadžerka MIND Grupe.

Obuku prolaze studenti, ali i skorašnji diplomci osnovnih i master studija.

Njihova stručna praksa traje od dve nedelje do nekoliko meseci, a za to vreme oni sa kompanijom imaju ugovor o stručnom usavršavanju.

Mnogi praktikanti su ostali da rade u kompaniji i zasnovali radni odnos.

 „Teorijsko znanje s fakulteta nije prioritet prilikom izbora kandidata za stručnu praksu. Kada dođu kod nas, o stručnoj praksi sa njima ne razgovaraju inženjeri. Naš zadatak je da utvrdimo da li su oni zainteresovani za praksu i da li kod njih postoji izražena želja za učenjem i usavršavanjem“ objasnila je Ana.

Odgovarajući na pitanje učesnika vebinara, Ana Račić je navela da je smer na Fakultetu inženjerskih nauka bitan prilikom izbora kandidata za stručnu praksu. To se odnosni na pozicije na kojima su potrebna neka specifična znanja. Međutim, dodala je, u pojedinim sektorima ima dosta pozicija za koje su potrebna opšta inženjerska znanja.

Baš kao i Petar, većina mladih inženjera prolazi praksu u sektoru pripreme proizvodnje i tehnologije „AMM manufacturing“, gde stiču temeljna znanja i mogu da sagledaju procese u kompaniji, pa se onda usmeravaju dalje i na druge oblasti.

 

 

Prednost praktikanata je poznavanje ERP sistema, a bitno je i poznavanje engleskog jezika.

„Prakse se organizuju prema planovima zapošljavanja. Kompanija trenutno ima potrebu za dve stručne prakse, koje se uobičajeno održavaju tokom leta, ali će ove godine morati da budu odložene dok se ne stabilizuje situacija sa epidemijom korona virusa“ rekla je Ana.

Nemanja Jovičić iz Razvojnog biznis centra je ocenio da su inženjeri traženi i da za njih ima posla, a dobar put do zaposlenja je stručna praksa u kompanijama.

Objasnio je da je to most od fakulteta do zaposlenja, ali pod uslovom da to ne bude samo još jedna stavka u CV-u, već da praktikant zaista želi da se dobro pokaže i ostane da radi u kompaniji.

Tekst i foto: Gordana Mirović / Uredila: Sandra Vlatković