Knjaževac: Kakva je perspektiva mladih sa smetnjama u razvoju i da li ih društvo prepoznaje u procesu zapošljavanja ? Na ova pitanja, možda najbolji odgovor, dobili smo u Kompaniji Dis Todorović u Ražnju, u kojoj je, nakon završene obuke, posao našao dvadesetšestogodišnji Milan Miletić.

 

Milan je završio srednju školu „Carica Jelena“ u Nišu. Školovao se za bravara, pa zatim radio na javnim radovima sa ocem, a onda  ga je život odveo na sasvim drugu stranu. Zahvaljujući programu „Znanjem do posla“, dobio je priliku da postane pomoćni operater u preradi mleka u Kompaniji Dis Todorović u Ražnju. Sa uspehom je završio dvomesečnu obuku i već pet meseci dobro se snalazi u pogonima fabrike koja proizvodi veliki asortiman mlečnih proizvoda.

 

 

 

„Obuka nije bila mnogo teška, ali sam u početku imao tremu“, priznaje ovaj uvek nasmejani mladić i dodaje da se oslanjao na pomoć starijih kolega.

 

„Mora da se dobro radi, jer je i plata dobra, a šefovi pravedni“,  napomenuo je Milan.

 

Marika Todorović, vlasnica mlekare Dis Todorović rekla je da su Milana odlično prihvatili stariji ranici i da se on svuda hvali svojim radnim mestom.

 

„Kad god primi platu, on kolegama donese sok i kolače i od tog običaja ne možemo da ga odgovorimo“, ispričala je ona.

 

U kompaniji Dis Todorović ističu da je program „Znanjem do posla“ izuzetan i nadaju se nastavku saradnje sa Timočkim klubom, brokerom ovog programa za područje jugoistočne Srbije.

 

 

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković