Pirot: Pripreme za nastavak projekta “Znanjem do posla”

U Job Info centru u Pirotu u sklopu priprema za nastavak projekta “Znanjem do posla”, u toku je predselekcija kandidata za uključivanje u program obuke na radnom mestu. Na ovom poslu rade Jovana Bozilović i Marko Cenić, karijerni savetnici Job Info centra, koji se trude da mladima pruže sve potrebne informacije o zanimanjima koja se traže i obukama koje će biti organizovane u kompanijama.

– I ove godine kroz projekat “Znanjem do posla”, naš Job Info centar kao partner na projektu, organizuje obuke na radnom mestu za sve mlade do 35 godina. Novi javni poziv je, kao što je poznato, objavljen. Poslodavci se interesuju i prijavljuju, a mladi žele da saznaju više o tome kako da se uključe u program obuka. Mi smo tu da im pomognemo – kaže Marko Cenić.

Svim mladim ljudima zainteresovanim da učestvuju u programu Obuka na radnom mestu u okviru projekta “Znanjem do posla”, onima koji žele da steknu veštine i znanja koja će im doneti veće šanse za zaposlenje, vrata Job info centra u Pirotu su širom otvorena. Karijerni savetnici Job Info centra će porazgovarati sa njima i uraditi procenu kompetencija, kao neophodan korak pri predselekciji kandidata.

 

 

– Trenutno procenu kompetencija radimo putem strukturiranog intervjua u kome ispitujemo individualne i socijalne kompetencije, neophodne za određeno radno mesto. Kandidati se proveravaju individualno ili grupno uz pomoć situacionih pitanja otvorenog tipa. Takođe, u radu koristimo i kartice kompetencija, a po potrebi Wayfi kviz interesovanja – dodaje Jovana Božilović.

Prema rečima karijernih savetnika, u izradi je i aplikacija koja će karijernim savetnicima omogućiti da procenu kompetencija urade još kvalitetnije, a mladima omogućiti da se detaljnije upoznaju sa sopstvenim znanjima, veštinama i stavovima.

– I ovom prilikom pozivamo sve mlade da se obrate Job Info Centru na telefon 010 501-820, putem društvenih mreža, ili da lično dođu u Job Info Centar u ulici Bogojavljenska broj 3, svakog radnog dana od 9 do 14 časova- kaže Cenić.

Kako navode u Job Info centru, prijave zainteresovanih poslodavaca će se primati do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31.marta naredne godine. Ocena podnetih prijava biće na mesečnom nivou.

Novina je u ovom javnom pozivu što će se projektne aktivnosti “Znanjem do posla”, osim u Pirotskom realizovati i u Nišavskom okrugu, i to u Nišu, Doljevcu, Gadžinom Hanu i Merošinu. Dakle, na javni poziv projekta “Znanjem do posla” ove godine mogu da se prijave i kompanije iz ovih gradova susednog Nišavskog okruga- rekla nam je ranije Mira Zlatkov iz Job Info centra.

Tekst i foto: Zoran Panić / Uredila: Sandra Vlatković