Pirot: Kako je Job Info Centar u Pirotu organizovao rad sa mladima za vreme vanredne situacije

Job info centar u Pirotu, partner na projektu ”Znanjem do posla” i u ovoj vanrednoj situaciji nastavlja sa svojim aktivnostima.

Zbog novonastale situacije sa virusom covid 19, primorani su da svoje aktivnosti sa realnih sastanaka i radionica karijernog savetovanja i vođenja “presele” u sajber svet.

 

–  Job Info Centar želi da mladi i tokom ovog perioda budu kvalitetno informisani. Kreiranjem ovih online sadržaja trudimo se da na najbolji način većinu naših usluga i sada učinimo dostupnim – kaže karijerni savetnik Marko Cenić.

 

 

Prema njegovim rečima, karijerni savetnici snimaju kratke video sadržaje obrađujući različite teme iz oblasti karijernog informisanja i prezentuju ih putem društvenih mreža mladima.

 

– Cilj ovih kratkih video zapisa je da se učenici informišu i podstaknu u ovoj vanrednoj situaciji na razmišljanje o odabiru i potrebnim znanjima za upis srednjih škola, viših škola i fakulteta. Upoznajemo ih i sa različitim zanimanjima koja bi mogla biti njihov izbor u budućnosti. Za sve one koji ne znaju koju školu ili fakultet da odaberu, niti kojim zanimanjem žele da se bave, ne umeju da utvrde sve svoje talente, sposobnosti i interesovanja, nudimo online karijerni kviz interesovanja gde mogu pronaći ove odgovore i u saradnji sa nama definisati dalje korake ka ostvarenju cilja – kaže Cenić.

 

Cenić dodaje da takođe svi oni koji su u potrazi za poslom i koji žele da se što bolje pripreme za buduće konkurse, mogu se priključiti online radionicama pisanja cv-a ili pripremi za razgovor sa poslodavcima.

 

– Sa napomenom da ostanu kod kuće, ali da rade na sebi i ne pauziraju znanje, pozivamo mlade da prate Facebook i Instagram stranicu Job info centra i prijave se za online karijerno savetovanje – kaže Cenić.

 

Tekst i foto: Zoran Panić / Uredila: Sandra Vlatković