Pirot: U sklopu programa „Znanjem do posla“, Job Info centar iz Pirota raspisao je, u sklopu programa „Znanjem do posla“, poziv za obuku za zanimanje šivač u Kompaniji „Makaron moda“ u Pirotu za 30 mladih ljudi.

 

Mogu se prijaviti nezaposleni starosti od 18 do 30 godina, ili do 35 godina ukoliko su iz neke od ranjivih kategorija stanovništva.

 

Karijerni savetnik u Job Info centru Marko Cenić rekao je da će obuka biti organizovana uz nadzor mentora.

 

 

 

 

„Za zanimanje šivača biće obučeno 30 mladih ljudi, koji će dobijati novčanu naknadu, a najbolji i mogućnost da dobiju posao. Uloga Job info centra je da prikuplja prijave, uradi primarnu selekciju kandidata i procenu kompetenecija kandidata, koju će proslediti osobama zaduženim za selekciju kandidata u samoj firmi. U saradnji karijernih savetnika i osoba zaduženih za selekciju iz ove firme biće izabrano 30 kandidata”, najavio je Cenić.

 

Cenić je dodao da je saradnja sa ovom firmom počela početkom godine.

 

„Tada smo pomogli ovoj firmi, prikupljali prijave za posao i prosleđivali ih njima. Obuka za ovih 30 šivača trajaće 360 sati, ili nešto više od dva meseca“, kaže Cenić.

 

Mira Zlatkov, zadužena za realizaciju obuka na radnom mestu u Job Info centru, takođe, podseća da nije prvi put da Job Info centar sarađuje sa ovom kompanijom.

 

 

 

„Kad su krenuli sa proizvodnjom u Pirotu pružali smo im podršku oko prikupljanja prijava i predselekcije kandidata koji su bili zainteresovani za rad u kompaniji. U početku su selektovali radnike sa iskustvom kako bi pokrenuli proizvodnju. Sada ćemo kroz program uključiti mlade koji će se za posao šivača pripremati kroz obuku na radnom mestu”, navela je Zlatkov.

 

Dodala je da je u toku prijava kandidata i da već ima dosta prijavljenih koji bi voleli da se bave ovim poslom.

 

„Posle toga će se izvršiti selekcija i očekujemo da tokom decembra krene obuka”, najavila je Zlatkov.

 

Tekst Zoran Panić / Foto Zoran Panić i Job Info centar Pirot/ Uredila: Sandra Vlatković.