Pirot: Obuke u Pirotskom okrugu

 

U Job Info centru u Pirotu, partneru na projektu “Znanjem do posla“, osim karijernog savetovanja za osnovce i srednjoškolce, organizuje se i prati realizacija obuka na radnom mestu, veoma važnog segmenta ovog projekta.

 

Prema rečima karijernog savetnika Marka Cenića, završene su dve obuke za magacionere i lične pratioce.

 

„U toku je obuka za CNC operatere u tekstilnoj industriji u Kompaniji „Lisca“ u Babušnici. Čekamo selekciju kandidata za putare čija će obuka biti u Kompaniji „Drumovi a.d.“ i za trgovce u kompaniji „Marmil“, naveo je Cenić.

Tokom realizacije projekta „Znanjem do posla“ u Pirotu većini tih mladih ljudi posle završene obuke ponuđen posao u firmama u kojima su se obučavali,  što pokazuje podatak da se do sada više od sto mladih koji su prošli ovaj program, 60 odsto zaposlilo.

 

Cenić je najavio i obuku za mašinbravare, kao i obuke u Gadžinom Hanu i Nišu, s obzirom da je od ove godine projekat „Znanjem do posla“ proširen, pored Pirotskog, na Nišavski okrug.

 

Mira Zlatkov iz Job Info centra je rekla da je u saradnji sa Kancelarijom za mlade u Nišu održana radionica pisanja CV-a.

 

„Treba da dodelimo sertifikate za petoro polaznika posle završene obuke za magacionere, kao i pet polaznika za lične pratioce”, dodala je ona.

U kompaniji Lisca u Babušnici počela je obuka za pet polaznika za CNC operatere, dok  obuka za prodavce robe široke potrošnje u pirotskom „Marmil“ za 10 polaznika kreće 1. juna.

 

Čekamo odobrenje za još tri programa koja su predata. Pripremamo još nekoliko predloga programa na osnovu interesovanja kompanija, a održane su, takođe, radionice karijernog savetovanja sa osmacima iz skole „Sveti Sava“ u Pirotu, rekla je Zlatkov iz Job Info centra.

 

Tekst: Zoran Panić / Foto: Z. Panić i arhiva Job Info centra

 

Uredila: Sandra Vlatković