Kragujevac: Nataša Leventijević iz Kragujevca posle uspešne obuke na radnom mestu dobila je posao u kompaniji „Fori Textile Ser”. Pre odlaska na obuku nije ništa znala o proizvodnji kablova, ali je bila sprema da nauči kako bi lakše našla posao. I trud se isplatio.

Ponudu za obuku po programu Znanjem do posla dobila je iz Nacionalne službe za zapošljavanje. U to vreme Nataša je tražila posao i kaže da je ponuda stigla u pravi čas.

„Nisam znala unapred šta me čeka. Iskreno, o tome nisam mnogo ni razmišljala jer mi je samo bilo važno da što pre počnem da radim“ priča Nataša.

Ona je mama devojčice od godinu i po dana, pa joj je bila preko potrebna još jedna plata u porodici. Nije ni pomislila da odbije obuku, te je praksu u kompaniji „Fori Textile Ser“ prihvatila u „jednom dahu“.

„ Pre dolaska u kompaniju na birou mi je rečeno samo to da ću raditi u proizvodnji kablova za automobile. Nikada nešto slično nisam radila. Imala sam samo iskustvo u proizvodnji kartonske ambalaže i kačkavalja “ kaže Nataša koja je svojevremeno napustila školovanje za šnajdera.

Od prvog dana obuke, objašnjava, najjači utisak na nju su ostavile instruktorke i radnice „Forija“.

„Svi su bili vrlo predusretljivi. Imala sam sreće što sam srela baš takve koleginice. Najviše sam naučila od instruktora koji su me uputili u posao, ali su mi nesebično pomagale i koleginice u proizvodnji“ kaže Nataša.

Ona smatra da je tokom dvomesečne obuke savladala posao i to tako da može samostalno da radi.

Natašin trud i napredak, ali i ozbiljan odnos prema radnim zadacima prepoznali su u kompaniji „Fori Textile Ser“ i ponudili joj posao.

„Kad sam čula da će me zadržati bila sam presrećna“, seća se Nataša.

U kompaniji radi od oktobra, uklopila se u radnu sredinu i sada je u svemu „rame uz rame“ sa iskusnijim koleginicama u proizvodnji.

„Radim po smenama, u prvoj i drugoj. Nije naporno. Jeste da se juri, brzina je važna u ovom poslu, ali nije to ništa strašno“ kaže Nataša.

Sada svoju poslovnu budućnost vidi u „Fori Textile Ser“.

 

 

Posao za četiri najveštije i najodgovornije  

Natašina instruktorka na obuci bila je Gordana Branković. Najbitnije joj je, kaže, bilo da praktikanti steknu adekvatan odnos prema radu i zadacima, jer to „cene“ svi poslodavci.

„Po završetku obuke u Foriju su ostale da rade četiri praktikantkinje. One su se izdvojile od ostalih polaznika obuke po samostalnosti u radu, brzini izvršavanja zadataka i odgovornim odnosom prema radu“, objašnjava Gordana Branković.

Direktorka proizvodnje Jasna Mijatović navodi kaže da su se praktikantkinje obučavale za posao montažera u novoj proizvodnji, koju je kompanija započela sredinom prošle godine.

„Rade montažu instalacija, različitih modela creva koja se koriste u auto industriji. To je novi projekat naše kompanije koja je inače vezana za tekstilnu industriju“, objašnjava direktorka proizvodnje.

Ona ima samo reči hvale za mlade radnice odabrane na obuci „ Znanjem do posla“.

„Po znanju i veštinama one se uopšte ne razlikuju od naših iskusnijih radnica, niti ih tretiramo drugačije. One su obučene i samostalne, rade normu i izvršavaju ceo proces koji im se zadaje“ kaže Jasna Mijatović.

 

 

Put do kvalitetne selekcije kadrova

Generalni direktor “Fori Textile Ser“ Milan Radosavljević kaže da je kompanija imala realnu potrebu za upošljavanjem više radnika na mestu operater montaže. Uključili su se u program „Znanjem do posla“ da bi kroz obuku došli do novih, mladih kadrova prema potrebama konkretnog radnog mesta.

„Programom stručne prakse u okviru projekta „Znanjem do posla” omogućeno je poslodavcu da u primerenom roku pruži sve potrebne teorijske i praktične obuke praktikantima. S jedne strane, osposobljava mlade za širi dijapazon mogućeg radnog angažovanja, a s druge strane, poslodavac je u prilici da vrednuje afinitete svakog praktikanta pojedinačno i dođe do najkompetentnijeg“, kaže Radosavljević.

On smatra da je prednost i što tokom obuke i sami praktikanti imaju priliku da upoznaju svoje sposobnosti i sklonosti, da se dalje razvijaju ili možda odustanu.

„Praktikant je u prednosti, jer je kroz obuku stekao dodatna znanja koja u budućnosti može da iskoristi, a da pritom nije morao lično da investira u svoju obuku“ kaže Radosavljević.

Od ukupno osam praktikanata, koji su prošli program obuke u kompaniji Fori Textile , njih četvoro je radno angažovano na određeno vreme uz mogućnost produžetka ugovorenog perioda rada.

Tekst i foto: Gordana Mirović / Uredila: Sandra Vlatković