Knjaževac:U okviru programa ”Znanjem do posla”, Udruženje građana Timočki klub raspisalo je javni poziv za učešće u projektu “Zaposleni po meri Vašeg biznisa” , preciznije za trenutno jedno od najatraktivnijih obuka za zanimanje bravar – monter.

Obuka će, kako navode u Timočkom klubu, biti realizovana u realnom poslovnom okruženju u knjaževačkim kompanijama Alfa klima, Ivoterm i Kran – Ing, te u preduzeću Srbija Tis u Zaječaru.

Mogu se prijaviti mladi nezaposleni ljudi sa trećim, ili četvrtim stepenom stručnosti, zainteresovani za rad u metalo – prerađivačkoj industriji na radnim mestima koja su izuzetno cenjena i adekvatno vrednovana.

Izuzetno, za obuku se mogu prijaviti i mladi do 35 godina, ako pripadaju jednoj od teže zapošljivih grupa: nezaposleni su više od 12 meseci, žive u ruralnim sredinama, daleko od grada, mladi sa invaliditetom, žrtve porodičnog nasilja, samohrani roditelji, mladi iz hraniteljskih porodica, Romi, bivši zatvorenici, ili štićenici vaspitno – popravnih ustanova.

Obuka će imati dva dela – teoretski i praktični. Za kandidate koji najbolje savladaju obuku, ostave najbolji utisak na poslodavca i zadovolje zahteve kompanija – partnera, postoji mogućnost zasnivanja radnog odnosa.

Projekat “Zaposleni po meri Vašeg biznisa” realizuje se uz podršku Švajcarske kancelarije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru nacionalnog programa “Znanjem do posla”, koji sprovodi predstavništvo NIRAS IP Consult.

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković