Knjaževac: Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), koja u Srbiji pruža podršku i programu „Znanjem do posla“, u Knjaževcu podržava projekat „Podrška lokalnom razvoju kroz nove usluge za nezaposlene mlade“.

 

Prva aktivnost na projektu bila je javni poziv na obuku za rad na CNC mašinama, a Timočki klub, koji realizuje projekat u saradnji sa Opštinom Knjaževac, već je raspisao i novi oglas za sve one koji žele da se bolje upoznaju sa radom na šivaćoj mašini.

 

Obuka je besplatna, a svi koji to žele mogu da se prijave pozivanjem broja 064/985 54 56, ili putem e-maila: ljubinkabubasimic@gmail.com.

 

Projekat treba da pomogne mladim ljudima da se lakše zaposle, a namenjen je, pre svega omladini iz onih grupa koje zovemo teže zapošljivim. To su mladići i devojke iz ruralnih sredina, oni koji iz različitih razloga nisu završili školovanje, zatim oni kojima je neophodna posebna podrška društva, kao i romska populacija.

 

Boljem ekonomskom položaju mladih u Knjaževcu doprineće i projekat „Mojih pet minuta“, kroz koji se realizuju treninzi namenjeni razvoju preduzetničkih veština kod mladih između 15 i 30 godina. Za početak, oni uče kako se pravi biznis plan i kako koriste mogućnosti digitalnog marketinga.

 

Lokalni partner projekta „Znanjem do posla“ iz Knjaževca, Timočki klub svojim inicijativama, idejama i inovativnošću pokreće procese i na taj način doprinosi socio-ekonomskom razvoju Timočke krajine.
U okviru E2E projekta Timok klub pruža podršku mladima u edukaciji, testiranju novih zanimanja, u procesu donošenja novih odluka o svojim karijerima, kako bi povećali njihove stručne i profesionalne kompetencije i na taj način im pomogli da se bolje pozicioniraju na tržištu rada.

 

 

Tekst i foto: Ljljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković