Pirot: Partneri programa „Znanjem do posla“ Job Info centar u Pirotu imao je tokom ove godine dosta posla.

 

Za obuke na radnom mestu i karijerno savetovanje bilo je zaduženo četiri  saradnika, o čemu su za naš sajt govorile Mira Zlatkov i Ana Petrović.

 

„Ovu godinu, pored uspešne realizacije programa ‘Znanjem do posla’ u Pirotu, obeležila je saradnja sa institucijama i školama na području Nišavskog okruga“, rekla je Mira Zlatkov iz Job Info centra u Pirotu, zadužena za obuke na radnom mestu, ocenjujući godinu koja je na izmaku.

 

 

Prema njenim rečima,  započeta je odlična saradnja sa Kancelarijom za mlade grada Niša, Naučno tehnološkim parkom u Nišu  sa srednjim školama u Nišu i Gadžinom Hanu.

 

„Tokom 2021. godine organizovan je veliki broj obuka na radnom mestu koje su ili uspešno realizovane ili se trenutno realizuju. Pre svega, postali smo prepoznatljivi kao brokeri koji imaju mogućnost da pomognu poslodavcima i kompanijama pri pronalasku kvalitetnih i kompetentnih kadrova. Najvećim uspehom smatramo upravo vidljivost Job info centra kao kancelarije koja je most između mladih i poslodavaca.”

 

Pored toga, istakla je Zlatkov veoma smo ponosni na stvaranje platforme Jobinfo.rs.

 

Na pitanje koliko je obuka organizovano, koliko je polaznika angažovano, za koja zanimanja i u kojim kompanijama je bila obuka, njena koleginica Ana Petrović, koja je, takođe, zadužena za obuke na radnom mestu, navela je da je pedesetak mladih prošlo obuke u 10 kompanija za različita zanimanja.

 

 

„Organizovali smo obuke za prodavce, CNC operatere, zavarivače, magacionere, pomoćne građevinske radnike, operatere u proizvodnji optičkih elemenata, putare u firmama Marmil u Pirotu, Lisca u Babušnici, Hipoposlovi, Napredak i Drumovi a.d. u Pirotu, Resor iz Gadžinog Hana i Okar hidraulik iz Niša.”

 

Petrović je najavila da su odobrena još dva programa, čija će realizacija početi početkom sledeće godine.

 

 

„Znanjem do posla“ – ocena odličan

 

„Realizacija  programa ‘Znanjem do posla’ odvija se odlično. Zaista je program dao dobre rezultate. Program se sprovodi na obostrano zadovoljstvo i kompanija i mladih tako da obe strane prepoznaju benefite. Naredne godine očekujemo da imamo još više korisnika sa teritorije Nišavskog okruga”, rekla je Zlatkov.

 

 

Tokom realizacije, rekla je Zlatkov, nailazimo na različite izazove ali se trudimo da ih na najbolji mogući način prevazilazimo i da ih, koristeći dosadašnja iskustva u realizaciji mera zapošljavanja, iz godine u godinu modifikujemo u cilju uspešnije realizacije i boljih rezultata.

 

 

Tekst: Zoran Panić, foto: arhiva Job Info centra / Uredila: Sandra Vlatković