Kragujevac: Tridesetogodišnji Stefan Milić ima fakultetsko obrazovanje, ali se obučava za zavarivača u kompaniji „Siemens Mobility“ po programu „Znanjem do posla“, kako bi, učeći zanat, sticao iskustvo neophodno da se što pre zaposli.

 

Za obuku je saznao preko društvenih mreža, kako kaže, slučajno, ali je bez dileme odlučio da se prijavi.

 

Poslodavci traže radnike sa iskustvom

Diplomirao je u roku na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu i master je industrijskog inženjerstva – odsek automobilsko inženjerstvo. Kaže da u svojoj struci nije radio, jer su poslodavci tražili pre svega inženjere sa iskustvom koje mu je nedostajalo. Hteo je, kaže, i u proizvodnju, da radi i na mestu sa nižim kvalifikacijama, ali je za poslodavce „mana“ bilo njegovo fakultetsko obrazovanje i sumnja kako će da se ukopi sa kolegama nižeg obrazovanja.

 

Stefan se u međuvremenu bavio poljoprivredom-voćarstvom, kako kaže, po malo i za sebe. Nije želeo da traži posao van grada, jer mu je iz porodičnih razloga bilo važno da bude blizu kuće. Formiranje sopstvene porodice i dolazak prinove, za Stefana su bili najjači motiv da krene u ozbiljniju potragu za zaposlenjem. Obuku za zavarivače „Znanjem do posla“ video je kao dobru priliku da stekne veštine koje su tražene na tržištu i poveća  šanse da nađe posao.

 

„U Siemens-u se obučavam za MAG gasno zavarivanje, koje radimo na čeliku. Gotovo da mi je sve ovde novo, ima stvari koje ni na fakultetu nismo pominjali. Nisam ni znao koliko je ovaj posao zahtevan, koliko je zavarivanje komplikovano, da ima milion stvari koje treba savladati“, ispričao je Stefan.

 

Kaže da je posle dva meseca obuke prezadovoljan svojim napretkom i da se sada solidno snalazi u zavarivanju.

 

„Treba da budeš opušten, lake ruke, da slušaš instruktore, pratiš ih i vežbaš“, naveo je Stefan.

 

Ističe da je na radnom mestu sve važno, i radna disciplina i napredak u obuci za zavarivača.

 

„Do vrha u ovom poslu dug je put. Ali, ja sam zadovoljan ako budem stigao do srednjeg nivoa stručnosti“, iskren je Stefan.

 

 

Mogućnost da stekne veštinu i znanja koja su tražena u industriji i da dobije priliku za zaposlenje za Stefana su od velike važnosti u životu. Kaže da mu je sada vedriji pogled u budućnost, jer se nada se da će uskoro moći da obezbedi još jednu platu za svoju porodicu koja je podržala njegovu odluku da se prekvalifikuje.

 

Siemens: Značaj projekta

U kompaniji „Siemens“  kažu da su prepoznali značaj projekta koji pruža mogućnost sticanja praktičnih znanja što nije, kako ističu, tako česta prilika za mlade u formalnom obrazovnom sistemu.

 

„Takođe, nama kao poslodavcu pruža mogućnost obrazovanja adekvatnog kadra u skladu sa našim potrebama“, naglasili su u kompaniji.

 

Kako navode, kompanija je i u prethodnom periodu imala  grupu praktikanata koja se dobro pokazala na obuci i nakon završene obuke sa većinom je zasnovan radni odnos što je, naglašavaju, pokazatelj da je program „Znanjem do posla“ značajan izvor adekvatnih kandidata.

 

„Trenutno je četiri praktikanta u kompaniji i ostalo je još mesec dana do završetka obuke. Angažovan je jedan mentor, Dragan Nešić, koji radi na poziciji odgovornog koordinatora zavarivanja i kompetentan je za mentorski radi“, istakli su u kompaniji.

 

Očekivanja kompanije su da praktikanti uspešno savladaju obuku.

 

„Svi praktikanti koji savladaju obuku imaju mogućnost da zasnuju radni odnos u kompaniji po završetku obuke“, poručili su iz Siemens-a.

 

Tekst i foto: Gordana Mirović / Uredila Sandra Vlatković