Knjaževac: Na javni poziv Udruženja građana Timočki klub, lokalnog partnera i brokera programa “’Znanjem do posla”, za obuku na radnom mestu za posao šivača, odnosno šivačice, javilo se 12 mladih iz Knjaževca. Šest devojaka u tajne ovog posla, nakon novogodišnjih praznika, učiće u kompaniji MDS.

 

Nakon što je pokrenut novi četvorogodišnji ciklus programa “Znanjem do posla”, Timočki klub je objavio prvi poziv namenjen mladima Knjaževca i okoline starosti do 35 godina, onima koji su zainteresovani da nauče posao šivača/šivačice u kompaniji MDS, koja se bavi proizvodnjom tekstila.

 

 

“Na poziv nam se odazvalo dvanaestoro mladih ljudi. Svako od njih došao je u Timočki klub da najpre popuni prijavu. Sledeći korak bio je jedan čas karijernog savetovanja, a zatim smo sa svakim od njih obavili individualni intervju uz pomoć takozvanih “kartica kompetencije”. Svaki taj razgovor trajao je više od pola sata. Odgovarali su na pitanja o svojim kompetencijama, odnosno o tome koja su to njihova znanja i veštine, šta je to što može da im pomogne da pravilno obavljaju određeni posao. Ceo taj proces pomogao nam je da među 12 kandidata odaberemo čest i njih predložimo kompaniji MDS za obuku na radnom mestu šivača,” kazala je za portal “Znanjem do posla” Sanja Džakula iz Timočkog kluba.

 

U Timočkom klubu veruju da su ovakvim sistematičnim pristupom omogućili svom partnetu, preduzeću MDS da dobije najkvalitenije mlade ljude, koji će spremno odgovoriti zadacima koji se pred njih budu postavljali u procesu učenja. Odabrano je šest devojaka, a dva mladića, koja su se, takođe, javila na poziv, sačekaće drugi krug, kada će se obučavati za posao krojača.

 

 

Tekst i foto: Ljiljana Pavlović / Uredila: Sandra Vlatković